February Current Affairs for SBI Clerk 2018 | 30th March 2018

Dear Readers,

February Current Affairs for SBI Clerk 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1.  The Asian Development Bank and the Indian Government have signed a _______________ dollar loan to finance the construction of over 6 thousand 2 hundred kilometres all-weather rural roads in 5 states under the Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana (PMGSY). 
Answer: 250 million 

Q2. Environment Minister Harshvardhan launched a 2.8 PetaFlop capacity high-performance computer system named ____________.
Answer: Mihir

Q3. India has been ranked ______________ in the list of wealthiest countries with the total wealth of 8,230 billion US dollars.
Answer: 6th

Q4.  Name the cricket ground that will host the final of both the men’s and women’s World Twenty20 of 2020 edition.
Answer: Melbourne Cricket Ground

Q5. Google has introduced a new app named _____________ that allows anybody to submit stories for and about their communities.
Answer: Bulletin

Q6. Name the lender that has recently launched the fourth edition of ‘Evolve’ in Coimbatore, Tamil Nadu.
Answer: Axis Bank

Q7.  Prime Minister Narendra Modi had recently inaugurated the first two-day Global Investment Summit has been organized in _____________.
Answer: Assam

Q8. External Affairs Minister (EAM) Sushma Swaraj has returned home after successful completion of the goodwill visit to ___________.
Answer: Nepal

Q9. Mumbai International Film Festival (MIFF) committee has decided to bestow V. Shantaram lifetime achievement Award to veteran film producer and director _____________.
Answer: Shyam Benegal

Q10.  Name India’s leading squash player who had recently jumped five places to No. 14 to become the highest ranked Indian in the latest Professional Squash Association (PSA) rankings.
Answer: Saurav Ghosal

Q11. India has defeated ____________ to lift the Under 19 World cup 2018.
Answer: Australia

Q12. Namibia was recently in the News due to lack of food for its army. What is the Capital of Namibia?
Answer: Windhoek

Q13.  The President of Bangladesh, Abdul Hamid appointed ____________ as the new Chief Justice of the country.
Answer: Syed Mahmud Hossain

Q14. India has been ranked ______________ in the list of wealthiest countries with the total wealth of 8,230 billion US dollars.
Answer: 6th

Q15. Name the country that has recently launched the world’s smallest rocket with the ability to put a tiny satellite into orbit.
Answer: Japan






Print Friendly and PDF