February Current Affairs for SBI Clerk 2018 | 25th March 2018

Dear Readers,

February Current Affairs for SBI Clerk 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. In which city, Prime Minister Narendra Modi launched the Amma Two Wheeler Scheme?
Answer: Chennai

Q2. Defence Research and Development Organization (DRDO) has successfully flown its Unmanned Combat Aerial Vehicle (Drone) named _____________ in Karnataka.
Answer: RUSTOM 2

Q3. The 21st national conference on e-Governance was held recently in _____________.
Answer: Hyderabad

Q4. A two-day International Conference on Sustainable Biofuels organized by Department of Biotechnology has begun recently in ______________.
Answer: New Delhi

Q5. Name the Indian Gymnast who has created history by becoming the first Indian to win an individual medal at the Gymnastics World Cup in Melbourne, Australia.
Answer: Aruna Budda Reddy

Q6. The 2nd India-Korea Business Summit was held recently in _____________, under the theme “India-Korea: Scaling up the Special Strategic Relationship through Trade and Investments”.
Answer: New Delhi

Q7. Michael McCormack has been elected new Deputy Prime Minister of ______________ after replacing Barnaby Joyce.
Answer: Australia

Q8. Indian stars Seema Poonia and MC Mary Kom have settled for Silver medals after losing in the final of 69th Strandja Memorial Boxing tournament. The tournament was held in ____________.
Answer: Bulgaria

Q9. Unique Identification Authority of India (UIDAI) introduced a ‘Baal Aadhaar’ card for children below the age of five years. What is the base color of this card?
Answer: Blue

Q10. Which country was elected as the Vice President of Financial Action Task Force (FATF)?
Answer: China

Q11. India has joined which agreement on the establishment of an International Transport and Transit Corridor between the Iran, Oman, Turkmenistan, and Uzbekistan?
Answer: Ashgabat Agreement

Q12. The 32nd Surajkund International Crafts Mela has begun recently in Haryana. This year ___________ is the Partner Nation of the crafts mela.
Answer: Kyrgyzstan

Q13. The 7th India Energy Congress was held recently in ___________.
Answer: New Delhi

Q14. Name the Magahi writer who has been honored with this year's Sahitya Akademi Bhasha Samman award.
Answer: Shesh Anand Madhukar

Q15. Name the country that has become the first low-income country to provide universal eye care for its 12 million populations.
Answer: Rwanda







Print Friendly and PDF