Sentence Connectors For SBI Clerk Prelims 2018: 17th March 2018

Dear Aspirants,

English Questions For SBI Clerk Prelims 2018

This section can be easy as pie if your basics are clear. Sometimes, even those who can communicate very well in English, fail to perform to the best of their ability in the banking exams. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions.

Directions (01-15): In the question given below few sentences are given which are grammatically correct and meaningful. Connect them by the word given above the statements in the best possible way without changing the intended meaning. Choose the best possible combination as your answer accordingly from the options to form a correct, coherent sentence.

Q1. BESIDES THAT
(A) I admire King Jordan because he is the first deaf president of Gallaudet.  
(B) All in all, there is not much to dislike about the man, except he is too perfect!
(C) I admire him because he is a great long distance runner.
(D) He is a dedicated family man.
(a) Only A-B
(b) Only A-C
(c) Only B-D
(d) Only A-D
(e) Only B-C

S1. Ans.(b)
Sol. (A-C) I admire King Jordan because he is the first deaf president of Gallaudet. Besides that, I admire him because he is a great long distance runner.

Q2. MOREOVER 
(A) The school has a preschool program where both deaf and hearing children learn together.
(B) At St. Rita School for the Deaf, a private school, there is a dress code that mandates how the students are to dress. 
The boys must wear a pair of pants and dress shirts.
(C) It has a strong academic program. 
(D) Texas School for the Deaf is perfectly located.  
(a) Only A-B
(b) Only A-C
(c) Only D-C
(d) Only B-D
(e) Only D-B

S2. Ans.(c)
Sol. (D-C) Texas School for the Deaf is perfectly located. Moreover, it has a strong academic program.   

Q3. HOWEVER
(A) He jumped along with another suspect after police surrounded them on Wednesday night.
(B) A rowdy, wanted in a murder case, died after he jumped from the third floor of a Tamil Nadu Slum Clearance Board building in Tiruvottiyur.
(C) The idea of attending the play at Gallaudet is nice. 
(D) The Theoretical Issues in Sign Language Research conference is scheduled at the same time.
(a) Only A-B
(b) Only A-C
(c) Only B-C
(d) Only A-D
(e) Only C-D

S3. Ans.(e)
Sol. (C-D) The idea of attending the play at Gallaudet is nice. However, the Theoretical Issues in Sign Language Research conference is scheduled at the same time.

Q4. BUT
(A) They arrived at the station before noon and left on the bus before I arrived.
(B) They are demanding a CBI probe into the alleged paper leak in the Combined Graduate-Level examination.
(C) Candidates have been protesting outside the SSC office here.
(D) I looked for Mary and Samantha at the bus station. 
(a) Only A-B
(b) Only B-C
(c) Only C-B
(d) Only D-A
(e) Only B-A

S4. Ans.(d)
Sol. (D-A) I looked for Mary and Samantha at the bus station but they arrived at the station before noon and left on the bus before I arrived.

Q5. SINCE
(A) The insurers of the two vessels had agreed to give a bank guarantee for the amount.
(B) The dispute over the remaining amount claimed by the Department of Fisheries shall be determined later.
(C) The labeling is a complex and controversial issue that has no bearing on my thesis, I will pass it by. 
(D) Presently, labeling of GMO content isn't a requirement. 
(a) Both B-A & D-C
(b) Only B-A
(c) Only D-C
(d) Only A-B
(e) Only C-D

S5. Ans.(a)
Sol. (B-A) The dispute over the remaining amount claimed by the Department of Fisheries shall be determined later since the insurers of the two vessels had agreed to give a bank guarantee for the amount.
(D-C) Presently, labeling of GMO content isn't a requirement and since labeling is a complex and controversial issue that has no bearing on my thesis, I will pass it by.

Q6. NEVERTHELESS
(A) I went to football practice as usual.
(B) The director had scolded her for not being punctual at the office.
(C) I was in so much pain I didn’t want to get up in the morning.
(D) Ramika left for the office as soon as she reached the Bangalore
(a) Only A-C
(b) Only C-A
(c) Both C-A & D-B
(d) D-B
(e) None of the above

S6. Ans.(b)
Sol. (C-A) I was in so much pain I didn’t want to get up in the morning. Nevertheless, I went to football practice as usual.

Q7. ON THE OTHER HAND
(A) England has the best language schools. 
(B) It has the worst weather.
(C) The Ramagya Organization has inaugurated a community centre on the top floor of the same building. 
(D) The Ramagya Organization had earlier set up an old age home to show up the kindness.
(a) Only B-A
(b) Both A-B & B-A
(c) Only A-B
(d) Only C-D
(e) Only D-C

S7. Ans.(c)
Sol. (A-B) England has the best language schools. On the other hand, it has the worst weather.

Q8. ALTHOUGH
(A) They soon decided to be part of the credit equally and to be fair enough.
(B) The same will soon make you the gem of this company.
(C) Your feminine sensibilities would be considered as the strongest part of your character.
(D) They had fought a lot over the matter of completion of the assignment. 
(a) Only A-D
(b) Only A-B
(c) Only B-C
(d) Only C-B
(e) Only D-A

S8. Ans.(e)
Sol. (D-A) Although they had fought a lot over the matter of completion of the assignment, they soon decided to be part of the credit equally and to be fair enough. 

Q9. INSTEAD
(A) To go far and attending that monotonous session.
(B) I didn’t want to take a side in the argument. 
(C) Jyoti can go for a movie and have the best of happy moments she can spend with her parents.
(D) I put my headphones on and listened to some smooth jazz.
(a) Only B-D
(b) Both B-D & A-C 
(c) Only A-C
(d) Only C-A
(e) Only D-B

S9. Ans.(b)
Sol. (B-D) I didn’t want to take a side in the argument. Instead, I put my headphones on and listened to some smooth jazz.
(A-C) Instead of going far and attending that monotonous session, Jyoti can go for a movie and have the best of happy moments she can spend with her parents.

Q10. LIKEWISE
(A) It made the king to think how a little child  can go so deep to express himself to the best.
(B) You can’t go out with everyone who fancies you.
(C) You can’t give your phone number to every man who asks for it. 
(D) The fantasies of the little prince was so beautifully formed that it left the king surprised. 
(a) Only B-C
(b) Only A-B
(c) Only C-B
(d) All are correct
(e) None of the above

S10. Ans.(c)
Sol. (C-B) You can’t give your phone number to every man who asks for it. Likewise, you can’t go out with everyone who fancies you.

Q11. THEREFORE
(A) The number of miraculous self-healings will rise.
(B) Her appearance was never believed to be happen so soon.
(C) Her sudden appearance as the best writer actually proved to be the rise of the phoenix.
(D) We’re going to experience some meteor showers in the next few days.  
(a) Only A-D
(b) Both A-B & D-A 
(c) Only A-B
(d) Only B-C
(e) Only D-A

S11. Ans.(e)
Sol. (D-A) We’re going to experience some meteor showers in the next few days. Therefore, the number of miraculous self-healings will rise.

Q12. INDEED
(A) It is very hot.
(B) He has a really good taste in fashion.
(C) We’re going to experience some meteor showers in the next few days.  
(D) Hyderabad is one of the most beautiful historical cities. 
(a) Only B-C
(b) Only A-D
(c) Only B-D
(d) Only C-B
(e) Both C-B & D-A

S12. Ans.(e)
Sol. (C-B) He may be the best-dressed man around. Indeed, he has a really good taste in fashion.
(D-A) Hyderabad is one of the most beautiful historical cities. Indeed it is very hot. 

Q13. WITH RESPECT TO
(A) Starting your own IT company may be the one of the best things you can do right now.
(B) He said a student had to stick to the discipline in the school. 
(C) Asked whether a school could impose such restrictions.  
(D) For opening a pet shop, it’s hard to say the same thing.
(a) Only A-D
(b) Only D-A
(c) Only A-B
(d) Only B-C
(e) None of the above

S13. Ans.(a)
Sol. (A-D) Starting your own IT company may be the one of the best things you can do right now. With respect to opening a pet shop, it’s hard to say the same thing.

Q14. AND
(A) They soon began to show her anger on them.
(B) They said that the issue had been sorted out.
(C) Mr. Thomson on entering the room realized that the children had created a great mess as everything was at sixes and sevens.
(D) The school authorities refused to comment on the matter. 
(a) Only D-B
(b) Only A-B
(c) Only B-D
(d) Only B-C
(e) Only A-C

S14. Ans.(a)
Sol. (D-B) The school authorities refused to comment on the matter, and said that the issue had been sorted out.

Q15. IN BRIEF
(A) Meeting my boss at the pub was an interesting experience. 
(B) It was a disaster.
(C) If the school found that there has been indecent behaviour on the part of certain students. 
(D) The school authorities are within their rights to take appropriate action.
(a) Only A-B
(b) Only B-A
(c) Only C-D
(d) Only D-C
(e) None of the above

S15. Ans.(a)
Sol. (A-B) Meeting my boss at the pub was an interesting experience. In brief, it was a disaster.





You May also like to Read:
Print Friendly and PDF