March Current Affairs for NABARD Assistant Manager 2018 | 14th March 2018

Dear Readers,

February Current Affairs for SBI Clerk 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.
Q1. What does 'R' stands for in PRASHAD Scheme whose 23 projects have been sanctioned to 15 States for a total amount of Rs.687.92 crore?
Answer: Rejuvenation

Q2. National People’s Party President Conrad Sangma recently took the oath as the new Chief Minister of Meghalaya. He was administered the oath by ______________.
Answer: Ganga Prasad

Q3. In which city the Union Minister for Information & Broadcasting and Textiles, Smriti Zubin Irani inaugurated the FICCI Frames 2018?
Answer: Mumbai

Q4. Uttarakhand Chief Minister Trivendra Singh Rawat inaugurated the week-long 29th annual, world-famous International Yoga Festival (IYF) in ______________.
Answer: Rishikesh

Q5. FICCI stands for Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry. The President of FICCI is _____________.
Answer: Rashesh Shah

Q6. India is all set to become the 69th member of the European Bank for Reconstruction and Development (EBRD). Who is the President of EBRD?
Answer: Suma Chakrabarti

Q7. Name the country that has become India’s biggest crude oil supplier in this current financial year.
Answer: Iraq

Q8. Name the city that has become the first state to enact its own net-neutrality requirements after U.S. regulators repealed Obama-era rules designed to keep the internet an even playing field. 
Answer: Washington

Q9. Name the company that has inked its first renewable energy deal in India for powering its new facility in Bengaluru.
Answer: Microsoft

Q10. Union Minister for Road Transport & Highways Nitin Gadkari has announced that soon there will be no human interface in granting driving licenses to heavy vehicle drivers in the country. For this he has launched an app named ______________.
Answer: Sukhad Yatra App

Q11. An event named 'Vision for Future' was held in New Delhi to commemorate 70 years of the Indian and ______ ties.
Answer: Russian

Q12. Losar Festival is Buddhist community festival of _______________.
Answer: Arunachal Pradesh

Q13. The Airports Authority of India (AAI) had participated in the World ATM Congress (WATMC) 2018 being held in _______________.
Answer: Spain

Q14. The Small Industries Development Bank of India (SIDBI) signed an MoU with CSC e-governance Services (CSCeGS) to take a portal to the unserved and the underserved MSMEs. Name that portal.
Answer: Udyami Mitra portal

Q15. Name the IRS officer who was recently appointed as the new Special Director in the Enforcement Directorate (ED) by the government.
Answer: Vivek R Wadekar