March Current Affairs for NABARD Assistant Manager 2018 | 18th March 2018

Dear Readers,

February Current Affairs for SBI Clerk 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.
Q1. In which city, India's first helicopter taxi service was launched recently?
Answer: Bengaluru

Q2. On which Bank/Banks, the Reserve Bank of India (RBI) has imposed a penalty for violation of non-performing asset (NPA) classification and KYC norms?
Answer: Axis Bank and Indian Overseas Bank

Q3. Name the person who has been appointed as the new Chief Minister of Nagaland.
Answer: Neiphiu Rio

Q4. Name the person who has topped the Forbes Magazine list 2018 of billionaires.
Answer: Jeff Bezos

Q5. India is all set to become the ___________ member of the European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) after shareholders of the international financial institution gave their nod to the country’s candidature.
Answer: 69th

Q6. Name the state government that has launched a program Ama Gaon, Ama Vikas (Our Village, our development) to reach out to the people in rural areas and involve themselves in the developmental activities.
Answer: Odisha

Q7. Tran Dai Quang is the present President of _____________.
Answer: Vietnam

Q8. Name the present chief minister of Meghalaya.
Answer: Conrad Sangma

Q9. Name the Indian who has been recently honoured with the lifetime achievement award for his contribution to the fields of arts and politics in the United Kingdom.
Answer: Shatrughan Sinha

Q10. Shigmotsav is a famous cultural festival held recently in _____________.
Answer: Goa

Q11. Shahzar Rizvi has recently clinched a gold medal with a world record score. He is related with which sports?
Answer: Shooting

Q12. Name the cricketer who has become the youngest captain in international cricket history.
Answer: Rashid Khan

Q13. A Steering Committee has been constituted by the Ministry of Finance under the Chairmanship of _______________ to consider various issues relating to the development of Fintech space in India.
Answer: Subhash Chandra Garg

Q14. Veteran Literateur Prafulla Das passed away. He was a recipient of the ____________ in the literary field.
Answer: Sarala Award

Q15. The ISSF World Cup 2018 is being held in ___________.
Answer: Mexico