March Current Affairs for NABARD Assistant Manager 2018 | 19th March 2018

Dear Readers,

February Current Affairs for SBI Clerk 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.
Q1. Name the state that has announced 'Mukhyamantri Mahila Kosh' scheme on International Women's day.
Answer: Madhya Pradesh

Q2. Name the UT that has become the first Union Territory in India to run 100 percent on solar power generated energy.
Answer: Daman & Diu

Q3. Indian shooter Anjum Moudgil clinched a silver medal in the women’s 50m Rifle 3 Positions event at the ongoing ISSF World Cup in Guadalajara, Mexico. Who won the gold medal in that event?
Answer: Ruijiao Pei

Q4. Biplab Kumar Deb was sworn in as the Chief Minister of Tripura's first Bharatiya Janata Party government in Agartala. He has replaced _____________.
Answer: Manik Sarkar

Q5. Haryana’s first cyber police station, equipped with a digital forensic laboratory was inaugurated in _______________.
Answer: Gurugram

Q6. China's Parliament has abolished the decades-old two-term limit for the President, allowing _____________ to remain as the country's leader for life.
Answer: Xi Jinping

Q7. The government has made providing passport details mandatory for taking loans of ___________ crore rupees and above to ensure a SWIFT action in case of fraud and prevent fraudsters from fleeing the country.
Answer: 50 crore rupees

Q8. The Asian Development Bank (ADB) and the International Solar Alliance (ISA) has signed a cooperation arrangement to promote solar energy deployment in Asia and the Pacific. Where is the Head Office of ISA?
Answer: Gurugram, Haryana

Q9. Which country have lifted the coveted Sultan Azlan Shah Hockey title 2018?
Answer: Australia

Q10. The first-ever multi-nation naval exercise at sea, MILES-18, began in-
Answer: Andaman

Q11. PM Narendra Modi laid the foundation stone of various development projects worth over _____________ in Varanasi.
Answer: Rs. 800 crores

Q12. India has announced a new Line of Credit of _____________ for defense procurement by Mauritius as the two sides signed many agreements on the second day of President Ram Nath Kovind's visit.
Answer: USD 100 million

Q13. Who is the present Prime Minister of Mauritius?
Answer: Pravind Jugnauth

Q14. The Centre has constituted a three-member ___________ Water Disputes Tribunal to adjudicate the dispute between Odisha and Chhattisgarh over sharing the river's water. 
Answer: Mahanadi River

Q15. The country’s largest lender, SBI has slashed charges for non-maintenance of AMB in savings accounts by nearly 75 percent. AMB stands for-
Answer: Average Monthly Balance