March Current Affairs for NABARD Assistant Manager 2018 | 21th March 2018

Dear Readers,

February Current Affairs for SBI Clerk 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.
Q1. Ustad Pyarelal Wadali has passed away recently in Punjab. He was famous ______________.
Answer: Sufi Singer

Q2. Central Banking’s fifth annual awards 2018 were held recently. Name the bank that was announced this year’s Central Bank of the Year.
Answer: The Bank of Canada

Q3. French President _____________ arrived in New Delhi on a four-day visit to India.
Answer: Emmanuel Macron

Q4. Union Minister Ashok Gajapathi Raju has submitted his resignations to Prime Minister Narendra Modi, recently. He was _________________.
Answer: Civil Aviation Minister

Q5. Prime Minister Narendra Modi inaugurated National Legislators Conference on the theme ____________ in New Delhi.
Answer: We For Development

Q6. In a major expansion of strategic ties, India and France have inked 14 pacts in key areas of defense, security, nuclear energy and protection of classified information besides resolving to deepen cooperation in the Indo-Pacific region and step up joint efforts to contain terrorism. Who is the present president of France?
Answer: Emmanuel Macron

Q7. The Union Housing Ministry has launched ________________, an association of all-India metro rail companies, which will act as a forum of exchange of ideas and innovations.
Answer: I-Metros

Q8. Prime Minister Narendra Modi and visiting French President has jointly inaugurated 101-megawatt solar power plant at Dadar Kala village in- 
Answer: Mirzapur, Uttar Pradesh

Q9. The Fugitive Economic Offenders Bill 2018 has been introduced in the Lok Sabha. The cases where the total value involved in such offenses is ___________ crore or more, will come under the purview of the Bill. 
Answer: Rs. 100 crore

Q10. According to Minister of Agriculture and Farmers’ Welfare Radha Mohan Singh, Milk production in the country increased by ____________ from 137.7 million tonnes to 165.4 million tonnes between 2014 and 2017.
Answer: 20 percent

Q11. Who is the present President of Maldives?
Answer: Abdulla Yameen

Q12. A target has been set to end TB globally by-
Answer: 2030

Q13. The public sector Bharat Heavy Electricals Limited (BHEL) has secured significant orders worth __________ crores rupees after competitive bidding, for supplying Steam Generators for the Nuclear Power Corporation of India Limited (NPCIL).
Answer: 736 crores

Q14. India's tallest national flag was unfurled in Belagavi (also known as Belgaum) in- 
Answer: Karnataka

Q15. Name the scientist, who was the brightest star in the firmament of science, whose insights shaped modern cosmology and inspired global audiences in the millions who died at the age of 76.
Answer: Stephen Hawking