March Current Affairs for NABARD Assistant Manager 2018 | 25th March 2018

Dear Readers,

February Current Affairs for SBI Clerk 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.
Q1. Which state government is setting up an Rs. 100-crore Apparel Super Hub in Sircilla. It signed a memorandum of understanding with Kay Ventures to roll out the project?
Answer: Telangana

Q2. Name the newly nominated first-ever female director of the Central Intelligence Agency (CIA)?
Answer: Gina Haspel

Q3. Home Minister Rajnath Singh has inaugurated the two-day Asia-Pacific Regional Conference of the International Association of Chiefs of Police (IACP) in-
Answer: New Delhi

Q4. The World Bank has projected India's GDP growth at __________ for 2018-19 and accelerates further to _____________ in 2019-20. 
Answer: 7.3% and 7.5%

Q5. The Central Intelligence Agency (CIA) is a civilian foreign intelligence service of-
Answer: USA

Q6. The World Happiness Report is a landmark survey of the state of global happiness. Name the country that has topped the World Happiness Report 2018.
Answer: Finland

Q7. Name the Indian city that came on top in the fifth edition of the Annual Survey of India’s City-Systems (ASICS).
Answer: Pune

Q8. Indian Health Ministry and the Worlds Health Oraganization have signed an agreement to strengthen collaborative work between India and WHO in achieving improved health outcomes. WHO Headquarters in ___________.
Answer: Geneva

Q9. IATA has signed an MoU with the Ministry of Civil Aviation and the National Aviation University to enhance human resource availability in India's aviation industry. IATA stands for _____________.
Answer: International Air Transport Association

Q10. Name the Institution that was awarded the International Kochon Prize 2017 for encouraging research and development (R&D) efforts towards tuberculosis treatment. 
Answer: Indian Council of Medical Research

Q11. Andhra Pradesh stands at equivalent to ____________ rank globally in Multidimensional Poverty Index (2017) according to a recent household survey conducted in the state.
Answer: 51st

Q12. Member-countries of the World Health Organisation (WHO) South-East Asia Region, including India, committed to intensifying efforts to eradicate tuberculosis by ______________.
Answer: 2030

Q13. According to the Report of which organization, the goods and services tax (GST) is one of the most complex with the second highest tax rate in the world?
Answer: World Bank

Q14. Actor Jackie Shroff's short film named _______________ has won an award at Best of India Short Film Festival in Los Angeles, US.
Answer: Shunyata

Q15. President Donald Trump named ______________ as the next head of the White House National Economic Council.
Answer: Larry Kudlow