March Current Affairs for NABARD Assistant Manager 2018 | 30th April 2018

Dear Readers,

February Current Affairs for SBI Clerk 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.
Q1. The Ministry of Chemicals & Fertilizers had recently announced that the Government has approved the setting up of a Plastic Park in ______________.
Answer: Deoghar District

Q2. Name the lender with which India Mortgage Guarantee Corporation (IMGC) has recently signed a pact to offer mortgage guarantee scheme for prospective non-salaried and self-employed home loan customers.
Answer: SBI

Q3. General Bipin Rawat, Chief of the Army Staff had recently released a book on Paramveer Chakra Awardees named _______________.
Answer: Paramveer Parwane

Q4. In which city, the 106th edition of the Indian Science Congress will be held in January 2019?
Answer: Bhopal

Q5. With which city, India has signed a double taxation avoidance agreement (DTAA) that seeks to improve transparency in tax matters and help curb tax evasion and avoidance?
Answer: Hong Kong

Q6. The Union Cabinet has approved the launch of 'Ayushman Bharat' -National Health Protection mission. The Scheme has the benefit cover of ___________________.
Answer: 5 lakh rupees per family

Q7. German President ______________ will arrive in New Delhi on a five-day visit to India. This will be his first visit to India as the President of Germany.
Answer: Frank-Walter Steinmeier

Q8. The Union Cabinet chaired by Prime Minister Narendra Modi has approved Continuation of Centrally Sponsored Scheme of RUSA - National Higher Education Mission. RUSA stands for _________________.
Answer: Rashtriya Uchchatar Shiksha Abhiyan

Q9. Indian Railway Catering and Tourism Corporation (IRCTC) has introduced billing through _____________ in trains to check overcharging by vendors.
Answer: PoS Machines

Q10. Name the Department/Ministry that has been adjudged as Best Design Pavilion at 105th Indian Science Congress.
Answer: National Highways Authority of India

Q11. Name the Organization that has received the ‘Most Informative Pavilion’ Award in Pride of India Expo organized as part of the 105th Indian Science Congress in Imphal.
Answer: DRDO

Q12. Name the Indian shooter who has shattered the qualification world record in 10-meter women’s air rifle event of the season’s first junior ISSF World Cup in Sydney, Australia.
Answer: Elavenil Valarivan

Q13. The Minister of State for Home Affairs _______________ has inaugurated the two-day first National Conference on Drug Law Enforcement in Delhi.
Answer: Hansraj Gangaram Ahir

Q14. Name the city that has become the first in North India to install Automatic Speed Gun Cameras with digital displays for traffic management.
Answer: Chandigarh

Q15. Name the Indian state that has recently become the longest sandstone cave in the world at 24,583m, with dinosaur fossils from 66-76 million years ago.
Answer: Meghalaya