March Current Affairs for NABARD Assistant Manager 2018 | 11th March 2018

Dear Readers,

February Current Affairs for SBI Clerk 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.
Q1. What is the ranking of India out of 86 countries on the Inclusive Internet Index, according to the Economist Intelligence Unit (EIU), that was commissioned by Facebook?
Answer: 47th

Q2. National Science Day (NSD) is celebrated every year on ____________.
Answer: 28th February

Q3. The King Abdullah-II bin Al-Hussein arrived in New Delhi on a 3-day visit to India. He is the King of ____________.
Answer: Jordan

Q4. Name the cabinet minister who has recently released the book titled 'India 2018'.
Answer: Smriti Irani

Q5. India have come up with best ever performance at the 69th Strandja Memorial Boxing Tournament in Bulgaria. It has won total how many medals in the tournament?
Answer: 11

Q6. The Indian economy grew at a five-quarter high of ________________ in the October-December period reflecting overall recovery due to good show by agriculture, manufacturing, construction and certain services as per the second advanced estimates of the CSO.
Answer: 7.2%

Q7. Which Bank has announced its partnership with Ripple (the enterprise blockchain solution for Global Payments) to facilitate payments into and out of India recently?
Answer: IndusInd Bank

Q8. Union Textile Minister Smriti Irani attended the 27th Technological Conference of Indian Jute Industries' Research Association (IJIRA) on Shaping the Future of Jute in- 
Answer: Kolkata

Q9. Moody's Investors Service estimated that India will grow __________ in the calendar year 2018 and ___________ in 2019, amid signs of economic recovery from the impact of demonetisation and GST.
Answer: 7.6% and 7.5%

Q10. The Union Cabinet has approved the regularization and extension of Govt. Guarantee provided to lender Bank for providing credit limit to NAFED Rs.19,000 crore from earlier Rs.9,500 crore for undertaking procurement operation of pulses and oilseeds under PSS. PSS stands for-
Answer: Price Support Scheme

Q11. Name the Vietnamese President who has arrived in India recently on the 3-day visit.
Answer: Tran Dai Quang

Q12. Armenian lawmakers elected ____________ as the new president of Armenia.
Answer: Armen Sarkisian

Q13. The 27th Sultan Azlan Shah Cup Hockey tournament has begun recently in ___________.
Answer: Ipoh

Q14. Name the wrestler who has clinched the 1st gold medal for India in the Asian Wrestling championship 2018.
Answer: Navjot Kaur

Q15. Indian companies can now participate in construction and installation works in the “non-critical” category for the Rooppur nuclear power plant in Bangladesh, according to the Russian atomic energy agency Rosatom. This power plant is situated in _________________.
Answer: Bangladesh