Test of the Day for IDBI Executive Exam 2018: 12th April 2018

Dear Aspirants,

Test of the Day for IDBI Executive Exam 2018: 12th April 2018

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like IDBI Executive 2018. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed. IDBI Executive Exam 2018 is one of the biggest opportunity for you guys to grab on, set you own mark and proceed with full confidence. All the very best for your preparations and All the future exams.



Directions (1-2): Study the following information carefully and answer the questions which follow. 
 A salesman has five iron articles M, N, O, P and Q each having a different weight.
• M weighs twice as much as N.
• N weighs four and a half times as much as O.
• O weighs half as much as P.
• P weighs half as much as Q.
• Q weighs less than M but more than O.

 Q1. Which of the following is the lightest in weight?
M
N
P
O
Q

Q2. Q is lighter in weight than which of the other two articles:
M, P
M, N
O, M
O, P
None of these

Q3. If in the number “8936715427” arranged in ascending order from left to right then how many numbers remains same in their position?
One
Two
Three
Four
None of these
Solution:

Q4. In a row Rahul sits 12th from the left end of the row and Sonu sits 15th from the right end of the row. If there are 5 people sit in between Rahul and Sonu then find out how many people sit in the row?
Cannot be determined
32
22
20
Either (b) and (d)

Q5. Rahul start walking from his house in the north direction and after walking 60m he reaches temple from there takes a left turn and keeps walking, until he reaches to Shaym’s house which is 40 m away from the temple. Both Shayam and Rahul start walking together in south from the shaym’s house and after walking 20m they take a right turn and now they covers 20m more distance that they covered from shyam’s house before taking the right turn together to reach their School in the town. Find the distance covered by Rahul from temple to the School.
140 m
20√10 m
20√13 m
100 m
40 m
Solution:

Directions (6-10): What approximate value should come in place of question mark (?) in the following questions? (Note: You are not expected to calculate the exact value) 

Q6. 2.55% of 440 + 0.366% of 4880 =?
38
20
35
25
30
Solution:

Q7. 0.0004 ÷ 0.0001 × 36.000009 =?
0.10
1.45
144
14.5
1450
Solution:
?=4×36≈144

Q8. 63.9872 × 9449.8780 ÷ 240.0034 = (?)²
2489
2500
50
45
150
Solution:
?²=64×9450÷240=2520
Or, ?≈ 50

Q9. 4985.0346 ÷ 215.987 – 3768.112 ÷ 206.868 =?
8
5
18
11
15
Solution:
?≈ 23 – 18 = 5

Q10. 989.701 + 1.00982 × 76.792 =?
1000
1100
1067
110
100
Solution:
?≈ 990 + 77 = 1067

Directions (11-15): In the passage given below there are blanks which are to be filled with the options given below. Find out the appropriate pair of words in each case which can most suitably complete the sentence without altering the meaning of the statement. 
Regulators can be both a help and a ………to the medical industry. A strong ………..increases confidence in drugs and devices, …………. payers and patients alike. That explains why the Chinese drugs regulator recently adopted tougher……………... Yet rules can also impose too great a burden on firms, slowing ……………..and reducing competition.

Q11. can be both a help and a……. to the medical industry
hindrance
impetus
harmful
detrimental
unusual
Solution:
Regulators can be both a help and a hindrance to the medical industry.

Q12. A strong…….increases confidence in drugs and devices
factor
regulator
implementation
element
force
Solution:
A strong regulator increases confidence in drugs and devices….

Q13. ……….payers and patients alike
fearing
making
revitalizing
scandalizing
reassuring
Solution:
…. reassuring payers and patients alike.

Q14. recently adopted tougher………..
parameters
levels
standards
outcomes
methods
Solution:
That explains why the Chinese drugs regulator recently adopted tougher standards.

Q15. Slowing………… and reducing competition
invention
discovery
innovation
renovation
modification
Solution:
Yet rules can also impose too great a burden on firms, slowing innovation and reducing competition.

               




You May Also Like to Read: 

       



Print Friendly and PDF