Test of the Day for IDBI Executive Exam 2018: 19th April 2018

Dear Aspirants,

Test of the Day for IDBI Executive Exam 2018: 19th April 2018

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like IDBI Executive 2018. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed. IDBI Executive Exam 2018 is one of the biggest opportunity for you guys to grab on, set you own mark and proceed with full confidence. All the very best for your preparations and All the future exams.


Q1. There are 5 members in a family namely A, B, M, N and Q. A has son M, who is the only sibling of N. A is daughter in law of Q. A is married to B. How is Q related to M? 
grandmother
grandfather
grandson
granddaughter
can’t be determined
Solution:

Directions (2-3): Study the following arrangement carefully and answer the questions given below. 
 A * B D 9 % @ 4 8 9 P Q $ E 4 9 # 7 Z Y & O 1 

Q2. If all the symbols are dropped, then which of the following will be 4th to the left of 6th from the right end?
9
Q
P
4
None of these
Solution:
P

Q3. How many vowels are immediately preceded by symbol and followed by a number?
one
two
three
none
more than three
Solution:
$E4, &O1

Q4. There are 6 countries namely Australia, South Africa, England, India, New Zealand and Canada, each of them have won different number of medals in commonwealth games. 
Australia won more medals than South Africa. England has won more medals than New Zealand and Canada, but not the highest. Neither Canada nor New Zealand has won the least medal. India has won the 3rd highest number of medal. Which of the following country has won the 2nd lowest number of medals?
England
New Zealand
South Africa
Australia
Can’t be determined
Solution:

Q5. How many meaningful words of four letter can be formed using the first, third, sixth and eighth letters of the word ‘FRIZZLING” using each letter only once?
One
Two
Three
None
None of these

Q6. A boy was asked of his age by his friend. The boy said, ‘The number you get when you subtract 25 times my age from twice the square of my age will be thrice your age.’ If the friend’s age is 14, then the age of the boy is:
28 years
21 years
14 years
25 years
None of these
Solution:

Q7. If the ages of P and R are added to twice the age of Q, the total becomes 59. If the ages of Q and R are added to thrice the age of P, the total becomes 68 and if the age of P is added to thrice the age of Q and thrice the age of R, the total becomes 108. What is the age of P?
19 years
15 years
17 years
12 years
None of these
Solution:

Q8. If 6 years are subtracted from the present age of Shyam and the remainder is divided by 18, then the present age of his grandson Anup is obtained. If Anup is 2 years younger to Mahesh whose age is 5 years, then what is the age of Shyam?
48 years
60 years
84 years
96 years
None of these
Solution:

Q9. Father is 5 years older than mother and mother’s age now is thrice the age of the daughter. The daughter is now 10 years old. What was father’s age when the daughter was born?
20 years
15 years
25 years
30 years
36 years
Solution:

Q10. The average age of the mother and her 6 children is 12 years which is reduced by 5 years if the age of the mother is excluded. How old is the mother?
42 years
40 years
48 years
50 years
55 years
Solution:

Directions (11-15): Which of the following phrases (I), (II), and (III) given below each sentence should replace the phrase printed in bold letters to make the sentence grammatically correct without changing the meaning of the sentence? Choose the best option among the five given alternatives that reflect the correct use of phrase in the context of the grammatically correct sentence. If the sentence is correct as it is, mark (e) i.e., “No correction required” as the answer. 

Q11. Rana Daggubati has become one of Indian cinema’s most memorable villains with his epic portrayal of Bhalladeva in SS Rajamouli’s historical action drama fantasy series, Baahubali.
(I) will become one of Indian cinema's most
(II) had become one of Indian cinema's most
(III) having become one of the Indian cinema's most
Both (I)&(II)
Only (I)
Only (II)
Only (III)
No correction required
Solution:
'No correction required'

Q12. If you and your partner are looking for a place that can make you feel like you are on cloud nine then here are the clubs that will strengthen any relationship.
(I) that will make you feel like you are on cloud nine
(II) that would try to make you feel like you are cloud nine
(III) that could make you feel like you are on cloud nine
Only (III)
Only (II)
Only (I)
Both (II)&(III)
No correction required
Solution:
'that will make you feel like you are on cloud nine'.....as they are introducing about the pleasures of being somewhere. Thus, it will take future tense with it

Q13. When Theresa May unexpectedly and rather suddenly replaced David Cameron as prime minister of the U.K., journalists scrambling to find out more about her personal life.
(I) started scrambling to find out more
(II) scrambled to find out more
(III) had scrambled to find out more
Only (I)
Only (II)
Only (III)
All of the above
No correction required
Solution:
'scrambled to find out more'.....as the sentence is in simple past tense.

Q14. It’s always been a very characterful riverside town, but in the last few years there had been some very high-profile purchases.
(I) there will be some very high-profile
(II) there has been some very high-profile
(III) there have been some very high-profile
Only (II)
Only (I)
All are correct
Only (III)
No correction required
Solution:
'there have been some very high-profile'....as the sentence is in simple present tense. Hence, it will take present perfect tense further that won't change the meaning of the sentence.

Q15. We rarely do these write ups because the reality is that there is just a bunch of rubbish out there claiming to be that next big anti-aging breakthrough.
(I) We scrcely do these write ups
(II) We hardly do these write ups
(III) We seldom do these write ups
All are correct
Only (I)
Only (II)
Only (III)
No correction required
Solution:
'All are correct'.....as 'seldom', 'rarely', 'hardly',and 'scarcely' have one and the same meaning.

               




You May Also Like to Read: