Test of the Day for IDBI Executive Exam 2018: 9th April 2018

Dear Aspirants,

Test of the Day for IDBI Executive Exam 2018: 9th April 2018

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like IDBI Executive 2018. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed. IDBI Executive Exam 2018 is one of the biggest opportunity for you guys to grab on, set you own mark and proceed with full confidence. All the very best for your preparations and All the future exams.



Q1. If the given expression 'Z > Y = X < W < V < U = T' is true, which of the following expressions is false?
Z > W
Y < W
T > V
T > W
None of these

Q2. Consider the following expression: Which of the following symbols can be put in place of question mark in the equation ‘K < J ? I > H > G ? E’ in order to make 'K < I’ and ‘E < H’ definitely true?
<
>
=

Q3. In a certain code, ROPE is written as %57$ , DOUBT is written as 35#8* and LIFE is written as@24$ .How is DOUBLE written in that code?
35#8@$
@#58@$
*5#8@4
%#58$@
None of these

Q4. How many meaningful words of five letters can be formed using the fourth, fifth and the last three letters of the word ‘MASTHEADING” using each letter only once?
One
Two
Three
None
None of these
Solution:
Only two such words can be formed i.e. THING and NIGHT

Q5. If the letters of the word ASTROLOGERS arranged alphabetically, how many letters will remain at the same position?
Four
Three
Two
One
None
Solution:
A S T R O L O G E R S
A E G L O O R R S S T

Directions (6-10): What should come in place of question mark (?) in the following number series? 

 Q6. 561, 642, 763, 932, 1157, ?
1446
1326
1482
1246
1426
Solution:
+9², +11², +13², +15²…….

Q7. 1524, 1443, 1394, ?, 1360, 1359
1303
1218
1359
1369
1569
Solution:
–9², –7², –5²……….

Q8. 8, 24, 49, 85, 134, ?
189
176
198
201
321
Solution:
+4², +5², +6², +7²………

Q9. 3, 10, 15, 26, 35, ?
63
50
60
54
80
Solution:



Q10. 1543, 1440, 1337, ?, 1131
1233
1234
1235
1238
1433
Solution:
–103, –103, –103………

Directions (11-15): In each of the questions given below an incomplete sentence which must be filled/completed with one of the one or more sentences given below .i.e. one or more sentences can be fit into the given blank s. Choose the correct option and complete the given sentences. 

Q11. It was unclear when or before which committee …...............
he would appoint
he should dismiss
he could join
he would testify
he would mean
Solution:
It was unclear when or before which committee he would testify- Here, we are talking about the situation in which someone is doubtful that when or before which committee he would have to pass the test or testify himself. …he would appoint will not come here as the appointment is said to be done by the committee, not before the committee.

Q12. This hearing will be an important opportunity ..................... and help all Americans better understand what happens to their personal information online.
to restrict consumers from buying illegal commodities
to maintain data records of various consumers in a dubious manner
to shed light on critical consumer data privacy issues
to negotiate with the consumers in the game of bargaining
to shed light on the consumer protection matters
Solution:
This hearing will be an important opportunity to shed light on critical consumer data privacy issues and help all Americans better understand what happens to their personal information online- As the sentence ends with the matter of personal information, thus we will consider the option (c) as the correct one because in this option, privacy issues have been talked about which is directly related to the personal information online.

Q13. It still speaks to people feeling like this was a massive breach of trust and that ......................
we have a lot of work to do to repair that
we have nothing to do with it
we have to reform it
we have lot of modifications to bring in it
we don't have to apologize for it
Solution:
It still speaks to people feeling like this was a massive breach of trust and that we have a lot of work to do to repair that- The given sentence expresses that there has been a breach of trust of many people. So, to bring it to the original position, one should have to do a lot of work to repair it.

Q14. I’m confident ..................... but they’re very sophisticated. We can’t expect to fully solve a problem like this
we're heading towards destruction
we're making progress against these adversaries
we're not going to progress with these people
we're innovating things on different level
we're negotiating to the other standards
Solution:
I’m confident we’re making progress against these adversaries but they’re very sophisticated. We can’t expect to fully solve a problem like this- The given statement ends with the problem solving matter. This means if a problem is faced by, then there must be creator of problems also, and what the positive side is doing is making progress against them.ie. adversaries.

Q15. Its terms of reference also include suggestions on the possible ways in which the system can be made more secure with the use of technology and ....................
increment in the techniques applied
quantifying the standards or making the standards double
improving the quality of the products manufactured
maximization of human intervention
minimisation of human intervention
Solution:
Its terms of reference also include suggestions on the possible ways in which the system can be made more secure with the use of technology and minimization of human intervention- Here, we are asking about the suggestions of improvement which can only be made by the minimization of the human intervention.

               




You May Also Like to Read: