Banking Quiz for Bank of India Credit Officer | 3rd May 2018

Dear Aspirants,

Banking Quiz

Banking Awareness for Bank of India Exam 2018

With the increased competition in the field of banking examinations, it has now become very important to cover up all the sections efficiently. One subject that can help you bagging graceful marks in the minimum time in these examinations is Banking Awareness. Banking Awareness Quiz not only helps you deal with the General Awareness Section of Banking Exams but also, the Personal Interview round of Banking Recruitment.

Q1. Punjab National Bank (PNB) is an Indian multinational banking and financial services company. What is the tagline of PNB?
(a) Where every individual is committed
(b) Where Service Is A Way Of Life
(c) The Name you can Bank Upon
(d) A Friend You Can Bank On
(e) Good People to Bank With

S1. Ans.(c)
Sol. Punjab National Bank is an Indian multinational banking and financial services company. It is a state-owned corporation based in New Delhi, India. "The Name you can Bank Upon" is the tagline of PNB.

Q2. Vijaya Bank is a public-sector bank with its corporate office in Bangalore, Karnataka, India. What is the tagline of Vijaya Bank?
(a) Where every individual is committed
(b) Where Service Is A Way Of Life
(c) The Name you can Bank Upon
(d) A Friend You Can Bank On
(e) A Friend you can Bank Upon

S2. Ans.(e)
Sol. Vijaya Bank is a public sector bank with its corporate office in Bangalore, Karnataka, India. It is one of the nationalized banks in India. The tagline of Vijaya Bank is "A Friend you can Bank Upon".

Q3. "Where Service Is A Way Of Life" is the tagline of-
(a) Oriental Bank of Commerce
(b) Punjab & Sind Bank
(c) Indian Overseas Bank
(d) Punjab National Bank
(e) Central Bank of India

S3. Ans.(b)
Sol. "Where Service Is A Way Of Life" is the tagline of Punjab & Sind Bank.

Q4. India’s International Bank is the tagline of which Bank?
(a) Oriental Bank of Commerce
(b) Punjab & Sind Bank
(c) Indian Overseas Bank
(d) Bank of Baroda
(e) Central Bank of India

S4. Ans.(d)
Sol. India’s International Bank is the tagline of Bank of Baroda.

Q5. State Bank of India or SBI is an Indian multinational, public sector banking and financial services company. It is a government-owned corporation with its headquarters in Mumbai. Which of the following is the tagline of SBI?  
(a) Pure Banking Nothing Else
(b) Where Service Is A Way Of Life
(c) The Name you can Bank Upon
(d) A Friend You Can Bank On
(e) A Friend you can Bank Upon

S5. Ans.(a)
Sol. State Bank of India is an Indian multinational, public sector banking and financial services company. It is a government-owned corporation with its headquarters in Mumbai, Maharashtra. The tagline of SBI is "Pure Banking Nothing Else".

Q6. IDBI Bank was established in 1964 by an Act of Parliament to provide credit and other financial facilities for the development of the fledgling Indian industry. Which of the following is the tagline of IDBI Bank?
(a) Together we can
(b) Honors Your Trust
(c) Trusted Family Bank
(d) Banking For All
(e) A tradition of trust

S6. Ans.(d)
Sol. IDBI Bank was established in 1964 by an Act of Parliament to provide credit and other financial facilities for the development of the fledgling Indian industry. "Banking For All" is the tagline of IDBI Bank.

Q7. "Khayaal Apka" is the tagline of which Bank?
(a) HDFC Bank
(b) ICICI Bank
(c) Federal Bank
(d) Axis Bank
(e) IndusInd Bank

S7. Ans.(b)
Sol. "Khayaal Apka" is the tagline of Mumbai headquartered ICICI Bank.

Q8. "Apno Ka Bank" is the tagline of-
(a) IndusInd Bank
(b) Yes Bank
(c) Federal Bank
(d) Axis Bank
(e) RBL Bank

S8. Ans.(e)
Sol. "Apno Ka Bank" is the tagline of RBL Bank.

Q9. Axis Bank Ltd is the third largest of the private-sector banks in India offering a comprehensive suite of financial products. What is the tagline of Axis Bank?
(a) Badhti Ka Naam Zindagi
(b) Apno Ka Bank
(c) Khayaal Apka
(d) Tann. Mann. Dhan
(e) Banking Hatke

S9. Ans.(a)
Sol. Axis Bank Ltd is the third largest of the private-sector banks in India offering a comprehensive suite of financial products. The bank has its head office in Mumbai and Registered office in Ahmedabad. "Badhti Ka Naam Zindagi" is the tagline of Axis Bank.

Q10. What is the tagline of HDFC Bank?
(a) Banking with the personal touch
(b) Let’s make money simple
(c) We understand your world
(d) Your family bank across India
(e) We make money simple

S10. Ans.(c)
Sol. HDFC Bank Limited is an Indian banking and financial services company headquartered in Mumbai, Maharashtra. We understand your world is the tagline of HDFC Bank.




         

All India Mock Test for Railway Group-D & ALP/ Technicians Exam 2018

Last Date to Register: 4th May | REGISTER NOW!!



Print Friendly and PDF

No comments