Test of the Day for Dena Bank PO Exam 2018: 8th May 2018

Dear Aspirants,

Test of the Day for Dena Bank PO Exam 2018: 8th May 2018

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like Dena Bank PO 2018. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed. Dena Bank PO Exam 2018 is one of the biggest opportunity for you guys to grab on, set you own mark and proceed with full confidence. All the very best for your preparations and All the future exams.


Q1. The Cobra Gold training exercise is one of the largest Military drills in the Indo-Pacific region. It was held recently in ___________.
Thailand
Indonesia
Japan
Malaysia
South Korea
Solution:
US Marines in Thailand for the Cobra Gold training exercise took part in one of the wildest parts of the drills - drinking cobra blood. This was the 37th edition of the exercise. Cobra Gold is an annual military exercise for Marines and one of the largest in the Indo-Pacific region. This year, seven countries are participating in Cobra Gold - the US, Thailand, Indonesia, Japan, Malaysia, South Korea, and Singapore.

Q2. According to the Minister of State (IC) for Planning Shri Rao Inderjit Singh, allocations for the Ministry of Planning, which is embodied by the NITI Aayog, have increased to __________ in 2018-19 from Rs 279.79 crore in 2017-18.
Rs 435.34 crore
Rs 339.65 crore
Rs 534.45 crore
Rs 234.43 crore
Rs 643.56 crore
Solution:
According to the Minister of State (IC) for Planning Shri Rao Inderjit Singh, allocations for the Ministry of Planning, which is embodied by the NITI Aayog, have increased by more than 20% over last year i.e. to Rs 339.65 crore in 2018-19 from Rs 279.79 crore in 2017-18.

Q3. The Gandhi Nagar railway station has recently become the railway station to be fully-managed by women. This railway station is situated in which of the following city?
Ahmedabad
Mumbai
Jaipur
Chennai
Chandigarh
Solution:
The Gandhi Nagar railway station in Jaipur, Rajasthan became railway station to be fully-managed by women. Gandhi Nagar is important railway station in Jaipur situated on the Jaipur-Delhi rail route. The station has footfall of more than 7,000 passengers every day.

Q4. In the two-day ‘UP Investors Summit’ in Lucknow, PM Modi announced the fund of ____________ for defence corridor of Bundelkhand.
Rs30,000 crore
Rs34,000 crore
Rs48,000 crore
Rs35,000 crore
Rs20,000 crore
Solution:
In the two-day ‘UP Investors Summit’ in Lucknow, PM Modi announced Rs20,000 crore defence corridor for Bundelkhand.

Q5. MTSS stands for-
Money Transfer Service Send
Money Transfer Service Scheme
Money Transfer Service solutions
Money Transfer System Scheme
Money Transaction Service Scheme
Solution:
MTSS stands for Money Transfer Service Scheme.

Directions (6-10): In each question below are given two/three statements followed by two conclusions numbered I and II. You have to take the given statements to be true even if they seem to be at variance with commonly known facts. Read all the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements, disregarding commonly known facts. Give answer 

Q6. Statements:
 All bags are purses.
No purse is black.
All blacks are covers.
Conclusions:
 I. All bags are covers
II. Some covers are purses.
If only conclusion I follows.
If only conclusion II follows.
If either conclusion I or II follows.
If neither conclusion I nor II follows.
If both conclusions I and II follow.
Solution:

Q7. Statements:
 Some cats are rats.
Some rats are fishes.
All fishes are birds.
Conclusions:
 I. Some fishes are rats.
II. All cats being birds is a possibility
If only conclusion I follows.
If only conclusion II follows.
If either conclusion I or II follows.
If neither conclusion I nor II follows.
If both conclusions I and II follow.
Solution:

Q8. Statements:
 Some flowers are roses.
No rose is red.
All red are leaves.
Conclusions:
 I. Some flowers are definitely not red.
II. Some leaves are definitely not roses.
If only conclusion I follows.
If only conclusion II follows.
If either conclusion I or II follows.
If neither conclusion I nor II follows.
If both conclusions I and II follow.
Solution:

Q9. Statements:
 All cards are sheets.
All files are cards.
Some sheets are papers.
Conclusions:
 I. All files being papers is a possibility.
II. All files are not sheets.
If only conclusion I follows.
If only conclusion II follows.
If either conclusion I or II follows.
If neither conclusion I nor II follows.
If both conclusions I and II follow.
Solution:

Q10. Statements:
 All fans are pins.
No pin is a clip.
No clip is a cap.
Conclusions:
 I. Some fans are not clips
II. No pin is a cap.
If only conclusion I follows.
If only conclusion II follows.
If either conclusion I or II follows.
If neither conclusion I nor II follows.
If both conclusions I and II follow.
Solution:

Q11. How many 5 digits numbers divisible by 5 can be formed with the digits 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6 and 7(Repetition not allowed)?
1650
1560
1600
1480
1580
Solution:

Q12. How many 6-digits even numbers can be formed from the digits 1, 2, 3, 4, 5, 6 and 7 so that the digits should not repeat?
720
1440
6480
5040
2160
Solution:

Directions (13-15): Study the following information carefully and answer the given questions. A bag contains four blue shirts, five red shirts and six yellow shirts. 

Q13. Three shirts are drawn randomly. What is the probability that exactly one of them is blue?
36/91
40/91
44/91
48/91
31/91
Solution:

Q14. One shirt is drawn randomly. What is the probability that it is either red or yellow?
4/15
7/15
11/15
8/15
13/15
Solution:

Q15. Two shirts are drawn randomly. What is the probability that both of them are blue?
3/35
2/35
1/35
4/35
6/35
Solution:

Directions (16-20): Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D) and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below. 

Q16. (A) I learnt of this family network only after he died, when his younger brother accompanied 
 (B) confronted me with a rare force, 
(C) The stark class divisions that occupy and fracture the daily lives of the world 
 (D) the body back to their village and his elder brother had to be informed. 
 (E) through the way they played out across one generation of one small family.
AEDCB
ACDBE
ADBCE
ADCBE
ABCDE
Solution:
ADCBE

Q17. (A) if it must come at the cost of fracturing the families of others and eroding the hearts of all humans? (B) hard to escape and even harder to understand. (C) What justification can the uneven concentration of money give, (D) When worlds collide, these things become (E) There is no great honour in rescuing others once we have gained the safety of a lifeboat.
EDCBA
EACDB
EBCDA
ECDBA
ECADB
Solution:
ECADB

Q18. (A) that no amount of policing can solve the issue. 
(B) The fact that the stadium was not full and that touts outside were having a field day shows (C) It is odd that large sections of the media did not report the black market in tickets during the Royal Challengers 
(D) Bangalore-Chennai Super Kings IPL match in Bengaluru, 
(E) something that should have been taken seriously.
CEDBA
CDBEA
CDEBA
CADEB
CBDEA
Solution:
CDEBA

Q19. (A) This leads physicians to prescribe not just traditional branded drugs out of expectation of higher,  
(B) internationally regulated quality, but also Indian branded generics. 
(C) This is a situation unique to India whereby generic drug manufacturers add their brand name to the generic, 
(D) helping physicians trust in the reputation of the generic drug manufacturer for drug quality over another, 
(E) potentially lower quality generic drug.
ABCDE
ABDCE
ACDBE
AEDCB
ADCEB
Solution:
ABCDE

Q20. (A) As for the alleged fault of the van driver who is believed to have been using his mobile phone 
 (B) while driving, it is a lesson for all. 
(C) Posting of railway personnel and having a siren facility should be thought of at all unmanned crossings. 
 (D) The priority now should be to construct road overbridges, underbridges, diversion roads and 
 (E) subways at such crossings and the Union Railway Minister should set senior officials in each Railway division a deadline of a year to achieve this.
DECBA
DECAB
DCAEB
DBCEA
DACEB
Solution:
DECAB

               




You May Also Like to Read: 

          




Print Friendly and PDF