Test of the Day for Bank of Baroda PO 2018: 22nd July 2018

Dear Aspirants,

Test of the Day for Bank of Baroda PO 2018: 22nd July 2018

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like SBI PO Mains, BOB PO 2018. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed. SBI PO Mains, SBI Clerk Mains and BOB PO 2018 is one of the biggest opportunity for you guys to grab on, set you own mark and proceed with full confidence. All the very best for your preparations and All the future exams.



Q1. The government has released the draft of the new Telecom policy titled ______________, aimed at creating 40 lakh new jobs by 2022. 
National Communication Policy, 2018
National Policy for Digitalized way of communication 2018
National Digital Communications Policy, 2018
National Digi-Comm Policy, 2018
None of the given theme is true
Solution:
The government has released the draft of the new Telecom policy named National Digital Communications Policy, 2018. The policy aims at creating 40 lakh new jobs by 2022, attracting 100 billion US dollars investment in the sector and ensuring broadband coverage at 50 mbps for every citizen.

Q2. Name the officer of Indian Information Service who recently took over as the 27th Principal Spokesperson of the Government of India and Director General of Press Information Bureau in New Delhi.
Frank Noronha
Sudhanshu Tiwari
Arpit Kalyan
Madhukar Rai
 Sitanshu Ranjan 
Solution:
Mr Sitanshu Ranjan Kar (1983 batch officer of Indian Information Service) took over as the 27th Principal Spokesperson of the Government of India and Director General of Press Information Bureau in New Delhi. He succeeds Mr Frank Noronha.

Q3. Telecom Commission approved a proposal for allowing people to make phone calls and use internet services in domestic and international flights in India, with certain riders. Who is the present Union Minister of Civil Aviation?
R K Singh
Suresh Prabhu
Anant Geete
Anant Kumar
Smriti Irani
Solution:
Telecom Commission approved a proposal for allowing people to make phone calls and use internet services in domestic and international flights in India, with certain riders. Telecom Commission (the highest decision-making body of telecom department) also approved regulator TRAI’s recommendations on internet telephony in its meeting in New Delhi. Suresh Prabhu is the Union Minister of Civil Aviation.

Q4. In a new start, the Dominican Republic and China had established diplomatic relations. With which among the following country, the Dominican Republic had broken its ties?
Taiwan
Indonesia
Switzerland
Japan
India
Solution:
In a new start, the Dominican Republic and China had established diplomatic relations as the Caribbean country becomes the latest nation to dump Taiwan in the face of Beijing's growing influence.

Q5. __________ is a system that powers multiple bank accounts into a single mobile application (of any participating bank), merging several banking features, seamless fund routing & merchant payments into one hood.
UPI
BHIM
AEPS
NFS
YONO
Solution:
Unified Payments Interface (UPI) is a system that powers multiple bank accounts into a single mobile application (of any participating bank), merging several banking features, seamless fund routing & merchant payments into one hood. It also caters to the “Peer to Peer” collect request which can be scheduled and paid as per requirement and convenience.

Directions (6-10): Study the following arrangement carefully and answer the questions given below: 



 Q6. How many 4s are there in the above arrangement, each of which is immediately preceded by a digit which has a numerical value of more than four?
None
One
Two
Three
More than three
Solution:
64, 64, 94

Q7. Which of the following is seventh to the left of the twentieth from the left end of the above arrangement?
3
9
2
7
1
Solution:
7th to left of 20th from left= 20-7=13th from left= 9

Q8. If all the even digits are delated from the above arrangements, which of the following will be tenth from the right end of the arrangement?
9
5
1
3
7
Solution:
5

Q9. How many such 5s are there in the above arrangement each of which is immediately preceded by an odd digit and immediately followed by an even digit?
None
One
Two
Three
More than three
Solution:
None

Q10. How many such 1s are there in the above arrangement, each of which is immediately preceded by a perfect square?
None
One
Two
Three
More than three
Solution:
41, 91

Directions (11-15): In each of the following sentences there are two blank spaces. Below each sentence there are five pairs of words denoted by the numbers (a), (b), (c), (d) and (e). Find out which pair of words can be filled up in the blanks in the sentence in the same sequence to make it meaningfully complete. 

Q11. President Mukherjee, who as external affairs minister was closely __________ of the process of democratic __________ in Nepal, was given a warm and ceremonial welcome.
associated, transformation
linked, process
related, transfer
seated, change
aware, transition
Solution:
Aware- to know about something
Transition- change

Q12. The real __________ India faces is from country X, which is ready to use its diplomatic and financial muscle to __________ India influence.
problem, effect
challenge, erode
issue, degrade
case, affect
tragedy, degrade
Solution:
Challenge- a dare
Erode- to destroy gradually by an ongoing process

Q13. NBFCs which serve small traders and local farming communities, are __________ to face difficulty in collecting their loan dues in the short term as a __________ of demonetisation.
expected, fallout
assumed, result
hoped, decision
sure, aftermath
certain, conclusion
Solution:
Expected; fall out

Q14. Among other __________ no charges will be levied on the space and electricity used by the bank-operated counters at airports __________ the country up to December 31.
things, about
awards, in
incentives, across
rewards, around
situations, of
Solution:
Incentives- something that motivates, rouses, or encourages; Across

Q15. __________ out at rival parties criticizing the Centre’s demonetization decision, BJP president said they are only “exposing themselves” as anyone who is clean has no reasons to oppose the __________.
Keeping, system
Putting, operation
Making, decision
Hitting, move
Attacking, change
Solution:
Hitting; move.

Q16. The ratio of efficiencies of A, B and C is 2 : 3 : 4. While A and C work on alternate days and B work for all days. Now the work completed in total 10 days and total amount they get is Rs 1200. Find the amount of each person(respectively).
Rs 200, Rs 600, Rs 400
Rs 500, Rs 500, Rs 200
Rs 600, Rs 400, Rs 200
Rs 400, Rs 200, Rs 600
None of these
Solution:

Q17. A cistern has three pipes A, B and C. Pipes A and B can fill it in 3 and 4 hours, respectively. While pipe C can empty the completely filled cistern in 1 hours. If the pipes are opened in order at 3 : 00 pm, 4:00 pm and 5:00 pm, respectively, at what time will the cistern be empty?
6 : 15 pm
7 : 12 pm
8 : 12 pm
8 : 35 pm
9 : 25 pm
Solution:

Q18. A boat takes 90 minutes less to travel 36 miles downstream than to travel the same distance upstream. If the speed of the boat in still water is 10 mph, the speed of the stream is:
2 mph
2.5 mph
3 mph
4 mph
5.5 mph
Solution:

Q19. The average runs scored by a cricketer in 42 innings is 30. The difference between his maximum and minimum scores in an innings is 100. If these two innings are not taken into consideration, then the average score of remaining 40 innings is 28. Calculate the maximum runs scored by him in a innings?
125
120
110
100
130
Solution:

Q20. A can contains a mixture of two liquids A and B in the ratio 7 : 5. When 9 litres of mixture are drained off and liquid B is poured into the can, the ratio of A and B becomes 7 : 9. How many litres of liquid A was contained by the can initially? (in litres)
10
20
21
25
30
Solution: