Test of the Day for Bank of Baroda PO 2018: 24th July 2018

Dear Aspirants,

Test of the Day for Bank of Baroda PO 2018: 24th July 2018

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like SBI PO Mains, BOB PO 2018. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed. SBI PO Mains, SBI Clerk Mains and BOB PO 2018 is one of the biggest opportunity for you guys to grab on, set you own mark and proceed with full confidence. All the very best for your preparations and All the future exams.


Q1. Name the Formula one racer who has won the Azerbaijan Grand Prix 2018 in Baku.
Kimi Raikkonen
Sergio Perez
Sebastian Vettel
Lewis Hamilton
Nico Hulkenberg
Solution:
Lewis Hamilton of Mercedes has won the Azerbaijan Grand Prix 2018 in Baku during which both Red Bulls sensationally collided with each other. Kimi Raikkonen of Ferrari finished second and Sergio Perez of Force India ended third in the Race.

Q2. Vijay Rupani is present chief minister of-
Himachal Pradesh
Gujarat
Maharashtra
Rajasthan
Meghalaya
Solution:
Vijay Rupani is present chief minister of Gujarat.

Q3. Suriname is a small country on the northeastern coast of South America. Where is the capital of Suriname?
Oranjestad
Quito
Willemstad
Montevideo
Paramaribo
Solution:
Paramaribo is the capital city of Suriname on the banks of the Suriname River.

Q4. Who is current Prime Minister of Nepal?
Girija Prasad Koirala
Man Mohan Adhikari
Khadga Prasad Sharma Oli
Bidhya Devi Bhandari
Pushpa Kamal Dahal
Solution:
Khadga Prasad Sharma Oli is the current Prime Minister of Nepal.

Q5. As per the data released by the World Health Organization (WHO), how many Indian cities figure in a list of world's 20 most polluted cities in terms of particulate matter PM2.5 levels in 2016?
12
14
16
10
8
Solution:
As per the data released by the World Health Organisation (WHO), 14 Indian cities figure in a list of world's 20 most polluted cities in terms of particulate matter PM2.5 levels in 2016. The particulate matter PM2.5 includes pollutants like sulfate, nitrate and black carbon, which pose the greatest risk to human health. The WHO Global Urban Ambient Air Pollution Database ranked Kanpur as the most polluted city among 4300 world cities which were monitored for their air pollution levels in the year 2016.

Directions (6-10): Study the given information and answer the questions: 
When a word and number arrangement machine is given an input line of words and numbers, it arranges them following a particular rule. The following is an illustration of input and its rearrangement. 
Input: poor 21 shun 55 out 43 bore 28 laugh 37 of 62 
Step I: out 62 poor 21 shun 55 43 bore 28 laugh 37 of 
Step II: poor 55 out 62 21 shun 43 bore 28 laugh 37 of 
Step III: shun 43 poor 55 out 62 21 bore 28 laugh 37 of 
Step IV: laugh 37 shun 43 poor 55 out 62 21 bore 28 of 
 Step V: of 28 laugh 37 shun 43 poor 55 out 62 21 bore 
Step VI: bore 21 of 28 laugh 37 shun 43 poor 55 out 62 

 Step VI is the last step of the above arrangement as the intended arrangement is obtained. As per the rule followed in the given steps find out the appropriate steps for the given input. 
Input: final 26 after 18 the 46 launch 91 and 41 minutes 53 

 Q6. In which step the elements ’18 the launch’ found in the same order?
Step I
Step IV
Step V
Step III
Step VI
Solution:
Students let us understand the Logic behind this Question and let’s understand how to solve it. When we see each step, then we can find that there is both number and words are arranged in each step.
a) For words arrangement- Words are arranged according to last letter of each word in reverse alphabetical order from left to right.
b) For numbers arrangement- Numbers are arranged in descending order from left to right.
 Input: final 26 after 18 the 46 launch 91 and 41 minutes 53
Step I: minutes 91 final 26 after 18 the 46 launch and 41 53
Step II: after 53 minutes 91 final 26 18 the 46 launch and 41
Step III: final 46 after 53 minutes 91 26 18 the launch and 41
Step IV: launch 41 final 46 after 53 minutes 91 26 18 the and
Step V: the 26 launch 41 final 46 after 53 minutes 91 18 and
Step VI: and 18 the 26 launch 41 final 46 after 53 minutes 91

Q7. Which of the following number is fourth from left end in Step V?
26
41
46
91
None of these
Solution:
Students let us understand the Logic behind this Question and let’s understand how to solve it. When we see each step, then we can find that there is both number and words are arranged in each step.
a) For words arrangement- Words are arranged according to last letter of each word in reverse alphabetical order from left to right.
b) For numbers arrangement- Numbers are arranged in descending order from left to right.
 Input: final 26 after 18 the 46 launch 91 and 41 minutes 53
Step I: minutes 91 final 26 after 18 the 46 launch and 41 53
Step II: after 53 minutes 91 final 26 18 the 46 launch and 41
Step III: final 46 after 53 minutes 91 26 18 the launch and 41
Step IV: launch 41 final 46 after 53 minutes 91 26 18 the and
Step V: the 26 launch 41 final 46 after 53 minutes 91 18 and
Step VI: and 18 the 26 launch 41 final 46 after 53 minutes 91

Q8. In step IV, ‘launch’ is related to ‘final’ and ‘41’ is related to ‘46’. In the same way ‘final’ is related to?
after
53
91
18
None of these
Solution:
Students let us understand the Logic behind this Question and let’s understand how to solve it. When we see each step, then we can find that there is both number and words are arranged in each step.
a) For words arrangement- Words are arranged according to last letter of each word in reverse alphabetical order from left to right.
b) For numbers arrangement- Numbers are arranged in descending order from left to right.
 Input: final 26 after 18 the 46 launch 91 and 41 minutes 53
Step I: minutes 91 final 26 after 18 the 46 launch and 41 53
Step II: after 53 minutes 91 final 26 18 the 46 launch and 41
Step III: final 46 after 53 minutes 91 26 18 the launch and 41
Step IV: launch 41 final 46 after 53 minutes 91 26 18 the and
Step V: the 26 launch 41 final 46 after 53 minutes 91 18 and
Step VI: and 18 the 26 launch 41 final 46 after 53 minutes 91

Q9. Which element is exactly between ‘26’ and ‘41’ in Step VI?
minutes
the
18
and
None of these
Solution:
Students let us understand the Logic behind this Question and let’s understand how to solve it. When we see each step, then we can find that there is both number and words are arranged in each step.
a) For words arrangement- Words are arranged according to last letter of each word in reverse alphabetical order from left to right.
b) For numbers arrangement- Numbers are arranged in descending order from left to right.
 Input: final 26 after 18 the 46 launch 91 and 41 minutes 53
Step I: minutes 91 final 26 after 18 the 46 launch and 41 53
Step II: after 53 minutes 91 final 26 18 the 46 launch and 41
Step III: final 46 after 53 minutes 91 26 18 the launch and 41
Step IV: launch 41 final 46 after 53 minutes 91 26 18 the and
Step V: the 26 launch 41 final 46 after 53 minutes 91 18 and
Step VI: and 18 the 26 launch 41 final 46 after 53 minutes 91

Q10. Which of the following is the second step of the arrangement based on the given input?
after 91 minutes 53 final 26 18 the 46 launch and 41
after 53 minutes 91 final 26 18 the 46 launch and 41
after 53 minutes 91 final 18 26 the 46 launch and 41
after 53 minutes 91 final 41 18 the 46 launch and 26
None of these
Solution:
Students let us understand the Logic behind this Question and let’s understand how to solve it. When we see each step, then we can find that there is both number and words are arranged in each step.
a) For words arrangement- Words are arranged according to last letter of each word in reverse alphabetical order from left to right.
b) For numbers arrangement- Numbers are arranged in descending order from left to right.
 Input: final 26 after 18 the 46 launch 91 and 41 minutes 53
Step I: minutes 91 final 26 after 18 the 46 launch and 41 53
Step II: after 53 minutes 91 final 26 18 the 46 launch and 41
Step III: final 46 after 53 minutes 91 26 18 the launch and 41
Step IV: launch 41 final 46 after 53 minutes 91 26 18 the and
Step V: the 26 launch 41 final 46 after 53 minutes 91 18 and
Step VI: and 18 the 26 launch 41 final 46 after 53 minutes 91
Directions (11-15): Which of the following phrases given below each sentence should replace the phrase printed in bold letters to make the sentence grammatically correct? 
Choose the best option among the five given alternatives that reflect the correct use of phrase in the context of the grammatically correct sentence. If the sentence is correct as it is, mark (e) i.e., “No correction required” as the answer. 

Q11. People who love to eat but hate eating alone have a delicious new option: plates and cutlery made of jackfruit.
but love doing dishes
but never did cooking
but hate doing work out
but hate doing the dishes
No correction required
Solution:
'but hate doing the dishes' is the only alternative that would replace the bold part and make it meaningful.

Q12. The investigation is on and we do not know what set off the explosives. We have noted that the weather changed in the area and there was a lightning strike. We also know that the workers did not set it off.
we can't imagine what happened with
we do not know how to light
we are bewildered to know that who
we are confused what set it out
No correction required
Solution:
No correction required

Q13. Fifteen injured persons, of whom two are said to be critical, were rushed to Hyderabad for treatment. The police received a complaint from the representatives of workers and under have gone so far for CrPC 124.
have started verification
have begun investigation
have commenced enquiry
have lodged inquiry
No correction required
Solution:
'have begun investigation' as this is the only option which is meaningful out of five.

Q14. But there are very few studies on the palm since it is very difficult to access the rocky cliffs where they grow. There have been no surveys to imagine its present status either.
to calculate its situation of now
to estimate its ongoing position
to assess its current status
to calculate its present worth
No correction required
Solution:
'to assess its current status' as the status is always assessed rather than imagined.

Q15. Across more than 30 books, he produced the best and worst of America, looking things in the eye and telling it like it was, writing about flawed beings, their dreams and nightmares, sexual and other predicaments.
he directed
he incorporated
he designed
he chronicled
No correction required
Solution:
'he chronicled' means he wrote. And, from the context of the statement it can be easily inferred that the person wrote the book about everything of America.

Directions (16-20): In each of these questions, two equations (I) and (II) are given. You have to solve both the equations and give answer. 

Q16.


if p > q
if p ≥ q
if p < q
if p ≤ q
if p = q or there is no relation between ‘p’ and ‘q’.
Solution:


Q17.

if p > q
if p ≥ q
if p < q
if p ≤ q
if p = q or there is no relation between ‘p’ and ‘q’.
Solution:


Q18.

if p > q
if p ≥ q
if p < q
if p ≤ q
if p = q or there is no relation between ‘p’ and ‘q’.
Solution:


Q19.

if p > q
if p ≥ q
if p < q
if p ≤ q
if p = q or there is no relation between ‘p’ and ‘q’.
Solution:


Q20.

if p > q
if p ≥ q
if p < q
if p ≤ q
if p = q or there is no relation between ‘p’ and ‘q’.
Solution:


               



Print Friendly and PDF