Test of the Day for Bank of Baroda PO 2018: 19th July 2018

Dear Aspirants,

Test of the Day for Bank of Baroda PO 2018: 19th July 2018

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like SBI PO Mains, BOB PO 2018. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed. SBI PO Mains, SBI Clerk Mains and BOB PO 2018 is one of the biggest opportunity for you guys to grab on, set you own mark and proceed with full confidence. All the very best for your preparations and All the future exams.


Q1. The controversial UK marketing analytics firm Cambridge Analytica, which has been at the heart of the Facebook data scandal, has announced to cease all its operations immediately and filing for insolvency in Britain and the United States. Which among the following is the parent firm of Cambridge Analytica?
27 Communications Ltd
PTG Samson Ltd
404 Parental Ltd
SCL Elections Ltd
None of the given options is true
Solution:
The controversial UK marketing analytics firm Cambridge Analytica, which has been at the heart of the Facebook data scandal, has announced to cease all its operations immediately and filing for insolvency in Britain and the United States. SCL Elections Ltd is the parent firm of Cambridge Analytica.

Q2. _____________ is a date which is celebrated as the World Press Freedom Day to evaluate press freedom around the world.
27 April
3 May
1 May
29 April
5 April
Solution:
Every year, 3 May is a date which celebrated as the World Press Freedom Day to evaluate press freedom around the world, to defend the media from attacks on their independence and to pay tribute to journalists who have lost their lives in the exercise of their profession. This year’s global theme for WPFD is ‘Keeping Power in Check: Media, Justice and The Rule of Law’.

Q3. Name the state that has become the first state to provide digitally-signed land record receipts (also known as 7/12 receipts) that would check irregularities and bring in transparency.
Madhya Pradesh
Gujarat
Maharashtra
Andhra Pradesh
Karnataka
Solution:
Maharashtra became the first state to provide digitally-signed land record receipts (also known as 7/12 receipts), which Chief Minister Devendra Fadnavis claimed would check irregularities and bring in transparency.

Q4. Stepping up its crackdown on money laundering and round-tripping, SEBI recently came out with a detailed framework for risk-based Know Your Client (KYC) documentation of FPIs. FPI stands for ______________.
Foreign Personnel Investors
Foreign Portability Investment
Foreign Personified Investment
Foreign Portfolio Investors
None of the given options is true
Solution:
Stepping up its crackdown on money laundering and round-tripping, SEBI recently came out with a detailed framework for risk-based Know Your Client (KYC) documentation of foreign portfolio investors (FPIs).

Q5. UPI-PIN (UPI Personal Identification Number) is a ______ digit pass code you create/set during first time registration with this App.
6-8 digits
2-4 digits
7-9 digits
4-6 digits
3-5 digits
Solution:
UPI-PIN (UPI Personal Identification Number) is a 4-6 digit pass code you create/set during first time registration with this App. You have to enter this UPI-PIN to authorize all bank transactions.

Directions (6-10): Study the set of numbers given below and answer the questions which follow:
759    428  351    526    642 

 Q6. Which of the following numbers will be obtained if the second digit of the lowest number is subtracted from the first digit of the second highest number ?
1
2
3
4
5
Solution:
6-5=1

Q7. If in each number, the first and the last digits are interchanged, which of the following will be the second lowest number?
759
351
428
526
642
Solution:
759    428  351    526    642
957    824  153    625    246

Q8. If in each number, the second and the first digits are interchanged, which will be the second highest number?
759
351
428
526
642
Solution:
759    428    351    526    642
579    248    531    256    462

Q9. If two is subtracted from the first digit of each of the numbers and then the first and the third digits are interchanged, which of the following will be the second highest?
759
351
428
526
642
Solution:
759    428    351   526   642
559    228    151   326   442
955    822    151   623   244

Q10. If in each number, all the three digits are arranged in the descending order, which of the following will be the fourth lowest number?
759
351
428
526
642
Solution:
759    428    351   526  642
975    842    531   652  642

Directions (11-15): In each of the questions given below a sentence is given which is then divided into five parts out of which last part is given bold and correct. There is no error in three out of four remaining parts and therefore only one of the parts is incorrect. You must choose the grammatically incorrect part as your answer. If no part is incorrect, choose option (e) as your answer .i.e. “No error”.

Q11.
Though a 75-year-old local resident admitted(A)/ to the Government Wenlock Hospital has no history of(B)/ getting exposed to persons(C)/ infected with virus, his throat swab(D)/ too had been sent for analysis to clear doubts(E).
B
C
A
D
No error
Solution:
'had' will replace 'has' as the sentence is in past tense.

Q12. Unless there is no close contact with(A)/ infected persons, there is no need(B)/ to be concerned of(C)/ Nipah infection in(D)/ cases of viral fever(E).
A
D
B
C
No error
Solution:
'no' will be removed from part (A) of the sentence as using it with 'unless' will make it superfluous.

Q13. As there are instances of Nipah virus outbreak(A)/ because of toddy, the district(B)/ administration was asking(C)/ people to stayed away(D)/ from toddy consumption(E).
C
D
A
B
No error
Solution:
'stay' will replace 'stayed' as 'to' will be followed by the first form of the verb.

Q14. The new zonal system is aimed at avoiding(A)/ injustices done to employees in the combined Andhra Pradesh(B)/. It will also ensure adequate(C)/ benefits of those living in local areas(D)/ following reorganisation of districts(E).
B
A
D
C
No error
Solution:
'to' will replace 'of'.

Q15. Views expressed at the Friday’s meeting would be(A)/ convey to Chief Secretary based(B)/ on which a note would(C)/ be prepared for(D)/ notifying the new zonal system(E).
A
B
D
C
No error
Solution:
'conveyed' will replace 'convey' as 'be' will be followed by the third form of the verb always.

Directions (16-20): Study the following table and bar graph to answer the questions given below it. 
Percentage of participating and winning candidates in a state level game from different cities


Q16. What is the ratio of the winning candidates from cities A, B and C together to the participating candidates from cities D, E and F?
52 : 225
26 : 125
125 : 26
13 : 200
225 : 52
Solution:

Q17. What per cent of the candidates from city ‘E’ has been declared winner out of the total candidates participated from this city?
16%
26%
50/3%
18%
80/3%
Solution:

Q18. What is the approximate percentage of candidates who won w.r.t. to those who participated from the cities B and C together?
200/19%
400/19%
230/19%
23
600/19%
Solution:

Q19. Which city has the highest percentage of candidates won w.r.t. to those who participated?
A
B
C
D
E
Solution:

Q20. What is the average number of participating candidates from the cities A, B and F together?
19800
2200
6600
8600
9600
Solution:

               


      
You may also like to read: