Banking Awareness Questions for IBPS RRB PO and Clerk | 31st August 2018

Dear Aspirants,

Banking Awareness Questions for IBPS RRB PO and Clerk | 31st August 2018
Banking Awareness for IBPS RRB PO and Clerk  Exam 2018

With the increased competition in the field of banking examinations, it has now become very important to cover up all the sections efficiently. One subject that can help you bagging graceful marks in the minimum time in these examinations is Banking Awareness. Banking Awareness Quiz not only helps you deal with the General Awareness Section of Banking Exams but also, the Personal Interview round of Banking Recruitment.


Q1. The Australia and New Zealand Banking Group Limited, commonly called ANZ. It is based in-
Canberra, Australia
Wellington, New Zealand
Sydney, Australia
Auckland, New Zealand
Melbourne, Australia
Solution:
The Australia and New Zealand Banking Group Limited, commonly called ANZ, is the third largest bank by market capitalisation in Australia, after the Commonwealth Bank and Westpac Banking Corporation. Australia and New Zealand Banking Group Limited based in Melbourne, Australia.

Q2. Where is the headquarters of Westpac Banking Corporation?
New Zealand
Australia
Russia
France
Germany
Solution:
Westpac Banking Corporation, more commonly known as Westpac, is an Australian bank and financial-services provider headquartered in Westpac Place, Sydney (Australia).

Q3. Sonali Bank Limited is a state-owned leading commercial bank, based in-
Myanmar
Nepal
China
Bangladesh
Pakistan
Solution:
Sonali Bank Limited is a state-owned leading commercial bank in Bangladesh.

Q4. The Bank of Nova Scotia, operating as Scotiabank, is a _______________ multinational bank.
Canadian
American
German
Australian
Chinese
Solution:
The Bank of Nova Scotia, operating as Scotiabank, is a Canadian multinational bank.

Q5. BNP Paribas is an international banking group. BNP Paribas based in-
South Africa
USA
France
Canada
Japan
Solution:
BNP Paribas is a French international banking group.

Q6. Deutsche Bank AG is a German investment bank and financial services company headquartered in-
Germany
Japan
Russia
Scotland
Brazil
Solution:
Deutsche Bank AG is a German investment bank and financial services company headquartered in Frankfurt, Hesse, Germany.

Q7. United Overseas Bank Limited is a multinational banking organisation headquartered in-
USA
France
China
Singapore
India
Solution:
United Overseas Bank Limited is a Singaporean multinational banking organisation headquartered in Singapore.

Q8. Woori Bank is a bank headquartered in-
Berlin
Seaol
Beijing
Tokyo
Moscow
Solution:
Woori Bank is a bank headquartered in Seoul, South Korea and Woori Bank is a subsidiary of the parent company Woori Financial Group.

Q9. Citibank is the consumer division of financial services multinational Citigroup. Citibank based in-
Edinburgh
Madrid
London
Paris
New York
Solution:
Citibank is the consumer division of financial services multinational Citigroup. Citibank based in New York, USA.

Q10. Standard Chartered PLC is a British multinational banking and financial services company headquartered in-
Birmingham
Manchester
London
Cambridge
Nottingham
Solution:
Standard Chartered PLC is a British multinational banking and financial services company headquartered in London, England.

               

You may also like to read:
    

    Print Friendly and PDF