Test of the Day for IBPS RRB PO Mains Exam: 31st August 2018

Dear Aspirants,

Test of the Day for IBPS RRB PO Mains Exam: 31st August 2018

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like IBPS RRB PO and Clerk Mains and other Banking ExamFrom this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed. IBPS RRB PO and Clerk is one of the biggest opportunity for you guys to grab on, set you own mark and proceed with full confidence. All the very best for your preparations and All the future exams.



Q1. Narayan Prasad Singh was popularly known as 'Rasaraj' was passed away recently. Singh earned his name in the world of-
Bengali Music
Odia Music
Tamil Music
Kannada Music
Hindi Music
Solution:
Odisha's most popular lyricist, Narayan Prasad Singh was popularly known as 'Rasaraj' passed away at his residence in Bhubaneswar. Singh was 86. Born on May 28th, 1933 at Koeli village, Singh earned his name in the world of Odia music. He was the lyricist of several popular melodious songs in Odia cinema.

Q2. Ulaanbaatar is the capital of which country?
Turkey
Spain
Mongolia
Turkmenistan
Ethiopia
Solution:
Ulaanbaatar, formerly anglicised as Ulan Bator is Mongolia's capital and largest city.

Q3. What is the currency of Spain?
Euro
Peso
Dollar
Dinar
Rupee
Solution:
The currency in Spain is the euro, the same as in other European Union countries.

Q4. Which of the following country is not a member of G20?
France
Italy
Pakistan
Argentina
Turkey
Solution:
The members of the G20 are: Argentina, Australia, Brazil, Canada, China, France, Germany, India, Indonesia, Italy, Japan, Republic of Korea, Mexico, Russia, Saudi Arabia, South Africa, Turkey, United Kingdom, United States, and the European Union.

Q5. India and China has signed ___________ bilateral agreements following the meeting between the Prime Minister Narendra Modi and Chinese President Xi Jinping on the sidelines of the summit recently.
one
eight
six
five
two
Solution:
India and China signed two bilateral agreements following the meeting between the Prime Minister Narendra Modi and Chinese President Xi Jinping on the sidelines of the summit. The agreements include continuing to share Brahmaputra water data during flood season and exporting non-Basmati rice to China.

Directions (6-10): In these questions, relationship between different elements is show in the statements. The statements are followed by conclusions. Study the conclusions based on the given statements and select the appropriate answer: 
 Q6.

Both conclusions I and II are true
Either conclusion I or II is true
Only conclusion I is true
Neither conclusions I nor II is true
Only conclusion II is true
Solution:
Q7.

Both conclusions I and II are true
Only conclusion II is true
Neither conclusion I nor II is true
Either conclusions I or II is true
Only conclusions I is true
Solution:

Q8.

Both conclusion I and II are true
Either conclusion I or II is true
Neither conclusion I nor II is true
Only conclusion I is true
Only conclusion II is true
Solution:
Q9.

Only conclusion II is true
Either conclusion I or II is true
Both conclusion I and II are true
Neither conclusion I nor II is true
Only conclusion I is true
Solution:
Q10.

Neither conclusion I nor II true
Both conclusions I and II are true
Only conclusion II is true
Either conclusion I or II is true
Only conclusion I is true
Solution:

Directions (11-15): In each of these questions, two equations (I) and (II) are given, You have to solve both the equations and give answer 
Q11.
if x < y
if x > y
if x ≤ y
if x ≥ y
if x = y, or relationship between x and y can’t be established.
Solution:

Q12.
if x < y
if x > y
if x ≤ y
if x ≥ y
if x = y, or relationship between x and y can’t be established.
Solution:

Q13.
if x < y
if x > y
if x ≤ y
if x ≥ y
if x = y, or relationship between x and y can’t be established.
Solution:


Q14.
if x < y
if x > y
if x ≤ y
if x ≥ y
if x = y, or relationship between x and y can’t be established.
Solution:


Q15.
if x < y
if x > y
if x ≤ y
if x ≥ y
if x = y, or relationship between x and y can’t be established.
Solution:


Directions (16-20): In each of the following sentences, five options are given. You are required to identify the best way of writing the sentence in the context of the correct usage of standard written English. While doing so, you have to ensure that the message being conveyed remains the same in all the cases. If the given sentence is correct, mark (e) .i.e. "No correction required" as your answer. 
Q16. If he was to decide to go to college, one would recommend that he plan to go to IIM, Ahmedabad.
If he was to decide to go to college, one would recommended that he plan to go to IIM, Ahmedabad.
If he were to decide to go to college, one would recommend that he plan to go to IIM, Ahmedabad.
Had he decided to go to college, one would recommend that plan to go to IIM, Ahmedabad.
In the event that he decides to go to college, one would recommend that plan to go to IIM, Ahmedabad.
No correction required
Solution:
If he were to decide to go to college, one would recommend that he plan to go to IIM, Ahmedabad.

Q17. Except for you and I, everyone brought a present for the little birthday boy.
Except for him and I, everyone brought a present for the little birthday boy.
With the exception of you and I, everyone brought a present for the little birthday boy.
Except for you and I, everyone had brought a present for the little birthday boy.
Except for you and me, everyone brought a present for the little birthday boy.
No correction required
Solution:
Except for you and me, everyone brought a present for the little birthday boy.

Q18. When one reads the Hindi literature of the twentieth century, you find a striking contrast between the writings of Munshi Premchand and later day writers of popular Hindi fiction.
When one read the Hindi literature of the twentieth century, you found a striking contrast between the writings of Munshi Premchand and later day writers of popular Hindi fiction.
When you read the Hindi literature of the twentieth century, one finds a striking contrast between the writings of Munshi Premchand and later day writers of popular Hindi fiction.
When one read the Hindi literature of the twentieth century, he finds a striking contrast between the writings of Munshi Premchand and later day writers of popular Hindi fiction.
If one reads the Hindi literature of the twentieth century, you find a striking contrast between the writings of Munshi Premchand and later day writers of popular Hindi fiction.
No correction required
Solution:
When one read the Hindi literature of the twentieth century, he finds a striking contrast between the writings of Munshi Premchand and later day writers of popular Hindi fiction.

Q19. Because of his tennis elbow injury, Limba Ram has not and possibly never will be able to pick up the bat again.
Because of his tennis elbow injury, Limba Ram had not and possibly never will be able to pick up the bat again.
Because of his tennis elbow injury, Limba Ram has not and possibly will never be able to pick up the bat again.
Because of his tennis elbow injury, Limba Ram has not been and possibly never would be able to pick up the bat again.
Because of his tennis elbow injury, Limba Ram has not been able to and possibly never will be able to pick up the bat again.
No correction required
Solution:
Because of his tennis elbow injury, Limba Ram has not been able to and possibly never will be able to pick up the bat again.

Q20. Had he realised how close he was to failing, he would not have gone to the party.
Had he realize how close he was to failing, he would not have gone to the party.
If he would have realized how close he was to failing, he would not have gone to the party.
Had he had realised how close he was to failing, he would not have gone to the party.
When he realised how close he was to failing, he did not go to the party.
No correction required
Solution:
No correction required

               


You may also like to read:
            

Print Friendly and PDF