Banking Awareness Questions for IBPS RRB PO and Clerk | 6th September 2018

Dear Aspirants,

Banking Awareness Questions for IBPS RRB PO and Clerk | 6th September 2018
Banking Awareness for IBPS RRB PO and Clerk  Exam 2018

With the increased competition in the field of banking examinations, it has now become very important to cover up all the sections efficiently. One subject that can help you bagging graceful marks in the minimum time in these examinations is Banking Awareness. Banking Awareness Quiz not only helps you deal with the General Awareness Section of Banking Exams but also, the Personal Interview round of Banking Recruitment.


Q1. IndusInd Bank Limited is a _____________ based Indian new generation bank, established in 1994.
Bengaluru
Mumbai
Chennai
Kolkata
New Delhi
Solution:
IndusInd Bank Limited is a Mumbai based Indian new generation bank, established in 1994. The bank offers commercial, transactional and electronic banking products and services.

Q2. The City Union Bank Limited is an Indian bank. Where is the Headquarters of City Union Bank Limited?
West Bengal
Maharashtra
Kerala
Andhra Pradesh
Tamil Nadu
Solution:
The City Union Bank Limited is an Indian bank. The Headquarters of City Union Bank Limited is in Kumbakonam, Tamil Nadu.

Q3. The Karnataka Bank Limited is a scheduled commercial banking institution based in-
Mysore
Bijapur
Mengaluru
Hubli
Bengaluru
Solution:
The Karnataka Bank Limited is a scheduled commercial banking institution based in Mangaluru in Karnataka.

Q4. Lakshmi Vilas Bank was founded in 1926 by a group of seven progressive businessmen of Karur under the leadership of Shri VSN Ramalinga Chettiar. Where is the Corporate office of Lakshmi Vilas Bank?
Chennai
Karur
Vellore
Madurai
Coimbatore
Solution:
Lakshmi Vilas Bank was founded in 1926 by a group of seven businessmen of Karur under the leadership of Shri V.S.N. Ramalinga Chettiar. Corporate office of Lakshmi Vilas Bank is Chennai.

Q5. Where is the Corporate Office of Axis Bank?
Surat
New Delhi
Chennai
Mumbai
Ahmedabad
Solution:
Mumbai is the Corporate Office of Axis Bank.

Q6. Karur Vysya Bank was started in the year 1916. it is based in-
Chennai
Mengaluru
Karur
Aluva
Thrissur
Solution:
Karur Vysya Bank is an Indian old private-sector bank, headquartered in Karur in Tamil Nadu.

Q7. Dhanlaxmi Bank Ltd is an old private sector bank headquartered in-
Karur
Mengaluru
Thiruvananthapuram
Kochin
Thrissur
Solution:
Dhanlaxmi Bank Ltd is an old private sector bank headquartered in Thrissur City, Kerala.

Q8. ICICI Bank is an Indian multinational bank and financial services company. Where is the Head Office of ICICI Bank?
Mumbai
Kolkata
Chennai
Bengaluru
New Delhi
Solution:
ICICI Bank is an Indian multinational bank and financial services company headquartered in Mumbai.

Q9. Bandhan Bank Ltd. is an Indian banking and financial services company. Bandhan, which started as a micro-finance company in 2001, received banking licence by Reserve Bank of India in 2014. It is based in-
Mumbai
Bengaluru
Chennai
Kolkata
New Delhi
Solution:
Bandhan Bank Ltd. is an Indian banking and financial services company headquartered in Kolkata, West Bengal. Bandhan, which started as a micro-finance company in 2001, received banking licence by Reserve Bank of India in 2014.

Q10. The Catholic Syrian Bank Limited is an Indian private sector bank with its headquarters in-
Karur
Thrissur
Kochin
Thiruvananthapuram
Mengaluru
Solution:
The Catholic Syrian Bank Limited is an Indian private sector bank with its headquarters at Thrissur, Kerala, India. It is one of the oldest banks in India.

Q11. DCB Bank Limited is a private sector scheduled commercial bank in India. Where is the headoffice of DCB Bank Limited?
Bengaluru
Pune
New Delhi
Chennai
Mumbai
Solution:
DCB Bank Ltd. is a private sector scheduled commercial bank in India. The headoffice of DCB Bank Limited is in Mumbai.

Q12. The Federal Bank is a major Indian commercial bank headquartered in-
Thiruvananthapuram
Thrissur
Kozhikode
Kochi
Kannur
Solution:
The Federal Bank is a major Indian commercial bank headquartered in Aluva, Kochi, Kerala.

Q13. HDFC Bank Limited is an Indian banking and financial services company headquartered in-
Bengaluru
Pune
Mumbai
Chennai
New Delhi
Solution:
HDFC Bank Limited is an Indian banking and financial services company headquartered in Mumbai, Maharashtra.

Q14. RBL/Ratnakar Bank Limited is a scheduled commercial bank. Where is the Registered Office of RBL Bank Limited?
Nagpur
Kolhapur
Nashik
Pune
Mumbai
Solution:
Ratnakar Bank Limited is a scheduled commercial bank. Kolhapur, Maharashtra is the Registered Office of RBL Bank Limited.

Q15. Tamilnad Mercantile Bank Limited is a bank headquartered in-
Thoothukudi
Madurai
Salem
Tiruchirappalli
Vellore
Solution:
Tamilnad Mercantile Bank Limited is a bank headquartered at Thoothukudi, Tamil Nadu.

               




You may also like to read:

    


    Print Friendly and PDF