Idioms & Phrases for IBPS PO Prelims Exam: 5th September

Dear Aspirants, 

Idioms & Phrases for IBPS PO Prelims Exam: 5th September

Idioms & Phrases for IBPS PO Prelims Exam

IBPS PO Prelims is in its way and lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, English Language can be an impetus for their success by saving time and scoring well. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming IBPS PO exam.



Directions (1-15): In each of the question given below a/an idiom/phrase is given in bold which is then followed by five options which then tries to decipher its meaning as used in the sentence. Choose the option which gives the meaning of the given idiom/phrase. 


Q1. Ball is in your court
Another person will have the opportunity to succeed
It’s someone else who will bear the burnt
It’s up to you to make the decision
To bear a heavy loss
To change or hide the next move
Solution:
Meaning: It is up to you to make the next decision or step

Q2. Cut the mustard
To do something good for someone else
To perform an impossible task
To fail
To succeed
To remove all the obstacles
Solution:
Meaning: to come up to expectations; adequate enough to compete or participate

Q3. Elvis has left the building
To leave the group
To get a new home
To leave a bad group
To be pessimistic
That the show has come to an end
Solution:
Meaning: The show has come to an end. It's all over.

Q4. In the heat of the moment
To be very much sad at a particular moment
Overwhelmed by what is happening in the moment
To stand still and not to do anything at the time of a problem
To commit a crime
To die every moment for someone/something
Solution:
Meaning: If you say or do something in the heat of the moment, you say or do it without thinking because you are very angry or excited

Q5. Not a spark of decency
No manners
No attitude
No love
No hatred
No professionalism
Solution:
Meaning: refers to someone who has no or very rude manners

Q6. Wouldn't be caught dead
Someone likes someone very much
Will always lack energy
Will always be free
Someone dislikes something very much
To be neutral towards someone/something
Solution:
Meaning: Would never like to do something

Q7. Hit the books
To lack the habit of reading
To physically hit your books
To study, often intensely
To be a librarian
To be a book worm
Solution:
Meaning: To study, especially with particular intensity

Q8. Twist someone’s arm
To commend
To censure
To encourage
To damage
To pressurize
Solution:
Meaning: pressurize someone into doing something that they are reluctant to do

Q9. Lose your touch
To have butter fingers
To no longer be skilled in doing something
To be insensible
To lose temper
To be skillful
Solution:
Meaning: actually means that you lose an ability or talent you once had when dealing with things, people or situations

Q10. Not playing with a full deck
To not to perform well
Physically handicapped
Mentally deficient
To be in sports
Lose the game
Solution:
Meaning: Someone who lacks intelligence

Q11. Go cold turkey
To be a coward
To stop doing or using something abruptly and completely
To be courageous
To be a traveller or the one who travels a lot
To remain neutral in any of the situation
Solution:
Meaning: to suddenly quit or stop addictive or dangerous behavior such as smoking or drinking alcohol.

Q12. Ring a bell
Arouse an indistinct memory
Warn someone of the danger
Complete the last task of the day
To be clamorous
To be a watch guard
Solution:
Meaning: To seem familiar, remind one of something, or stimulate an incomplete or indistinct memory

Q13. Cut to the chase
Beat about the bush
To be supportive
To win a race
Come to the point
To be informal
Solution:
Meaning: To get to the point without wasting time

Q14. Up in the air
To have hangover
To demand heavy amount from someone
To be successful
To have too much proud about something
Still to be settled/resolved
Solution:
Meaning: It means that things are uncertain or unsure.

Q15. To have sticky fingers
To be a thief
To be naughty
To have patience
To remain silent
To slap someone
Solution:
Meaning: a propensity to steal

               



Print Friendly and PDF