Miscellaneous Quiz for IBPS PO Prelims Exam: 22nd September 2018

\

IBPS PO Prelims is in its way and lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, English Language can be an impetus for their success by saving time and scoring well. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming IBPS PO exam.



(Directions 1-5) In each of the Questions given below, a sentence is given with four words given in Bold. Among these bold words one may be wrongly spelt. The option for that word is the answer. If all four words are correctly spelt mark e. i.e. 'All Correct' as the answer. 

Q1. On both sides of the tariff war, economic pain is likely to be widely distributted.
tariff
economic
likely
distributted
All Correct
Solution:
Distributed

Q2. Economists conccur that in the near term the trade war will cause a shrinkage in bilateral trade volumes.
conccur
shrinkage
bilateral
volumes
All Correct
Solution:
Concur

Q3. The East Asian crisis of 1997 caused a rethink on full capital account convertibility and fixed exchange rates.
rethink
capital
convertibility
exchange
All Correct
Solution:
All Correct

Q4. The scandals in the corporate world through the 2000s in the U.S. provided grisst for a fresh debate on corporate governance.
scandals
corporate
grisst
governance
All Correct
Solution:
Grist

Q5. The switch from loans to securitised assets had enormous implecations for banks.
securitised
assets
enormous
implecations
All Correct
Solution:
Implications

Directions (6-10): In each of the following sentences, there are two blank spaces. Below the sentences, there are five options and the blanks are to be filled with the pair of words given below to make the sentences correct. Fill up the sentences with the correct words. 

Q6. By making citizens liable for ……………………… a bribe to a public servant, the anti-corruption law has been brought in line with the UN Convention Against Corruption. The only ………………. to this rule is when one is forced to give a bribe.
Making, drawback
Offering, exception
Accepting, exception
Advising, drawback
grabbing, acceptance
Solution:
Here offering and exception make the sentence grammatically and contextually correct.

Q7. Given the vast amounts of personal data being collected by private companies and state agencies, and their flow ………………… national jurisdictions, the absence of a data protection legal ………………….. in India has been a cause for deep concern.
below, action
across, framework
across, decision
of, method
among, submission
Solution:
"Across" is the correct preposition used here. Framework means a basic structure underlying a system, concept, or text. Hence option (b) is the correct choice.

Q8. The goddess of wealth that promises to transform you from ………………….. to king only if she ………………….. a kind glance on you.
wealthy, extends
bankrupt, means
poor, caters
begger, deprive
pauper, bestows
Solution:
Pauper: a very poor person. Bestows: confer or present (an honour, right, or gift).

Q9. There are many IITs coming up,…………………… to help the nation meet the ………………………… of engineers. Truly speaking, we have enough of engineers.
ostensibly, requirement
improbably, outcome
unlikely, vacancies
obscurely, management
unlikely, abundance
Solution:
Ostensibly: as appears or is stated to be true, though not necessarily so; apparently.

Q10. The data shows that the …………………. of laws enacted to regulate waste management and protect water ……………………….. are simply not working.
plethora, quality
excess, management
glut, safety
surplus, quantity
None of the Above
Solution:
Plethora means a large or excessive amount of something.Plethora and quality make the sentence grammatically and contextually correct.

Directions (11-15): In each of the questions given below a/an idiom/phrase is given in bold which is then followed by five options which then try to decipher its meaning as used in the sentence. Choose the option which gives the meaning of the phrase most appropriately in context of the given sentence. 

Q11. They tried to cut corners when installing the pipes for the house and now we have leaks only one month after purchasing it!
to fix something strongly
to cut something and then fix it
to do something badly or cheaply
to do something for money
None of the Above
Solution:
To cut corners : to do something badly or cheaply.

Q12. That sounds like a good deal, but I'd like to sleep on it before I give you my final decision.
Sleep before giving the decision
think about something in dreams
get consultation from others over something
think about something before making a decision
None of the Above
Solution:
Sleep on it: think about something before making a decision

Q13. We need to get this project started as soon as possible. I'm hoping you will help me get the ball rolling.
rolling a ball to make a goal
get things done right after a chaos
start something, especially something big
get over the losses of the past
None of the Above
Solution:
get the ball rolling: start something, especially something big

Q14. So we’re going to London, then Munich, then we will fly out of Athens, right? Great. I’m so glad to be traveling with someone I see eye to eye with.
see into the eyes of others
dare to go with someone you are afraid of
hoping to spend time with
be in full agreement.
None of the Above
Solution:
see eye to eye : be in full agreement

Q15. That kid is always beating up other kids on the playground. I wish someone would give him a taste of his own medicine.
Give someone a medicine so as to make him unconscious
When someone instigates a quarrel between two people
When someone receives the same treatment, usually negative, that they gave someone else.
To boycott someone because of his bad behaviour
None of the Above
Solution:
taste of his own medicine: When someone receives the same treatment, usually negative, that they gave someone else.