Sentence Connectors for IBPS PO Prelims Exam: 20th September 2018

\

IBPS PO Prelims is in its way and lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, English Language can be an impetus for their success by saving time and scoring well. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming IBPS PO exam.



Directions (1-15): In the following questions two columns are given containing three sentences/phrases each. In first column, sentences/phrases are A, B and C and in the second column the sentences/phrases are D, E and F. A sentence/phrase from the first column may or may not connect with another sentence/phrase from the second column to make a grammatically and contextually correct sentence. Each question has five options, four of which display the sequence(s) in which the sentences/phrases can be joined to form a grammatically and contextually correct sentence. If none of the options given forms a correct sentence after combination, mark (e), i.e. “None of the above” as your answer. 

 Q1.
(B-D)
Both (A-F) and (B-D)
(A-F)
(C-E)
None of the Above
Solution:
(A-F). New Delhi and Kathmandu must put an end to the unseemly controversy by renewing diplomatic efforts over the issue.

Q2.
(B-D)
(C-E)
Both (B-D) and (A-E)
(A-E)
None of the Above
Solution:
(A-E) Before we think of possible solutions, we must get the diagnosis right.

Q3.
(A-F)
(C-D)
(B-E)
(B-E) and (A-F)
None of the Above
Solution:
(C-D) Even with no change in private vehicle usage, the result will still be an affordable and improved public transit system for everyone.

Q4.

(A-E)
(C-F)
(B-E)
(B-E) and (A-F)
None of the Above
Solution:
None of the sentences connect.

Q5.

(A-E)
Both (C-F) and (A-D)
(B-E)
Both (B-E) and (C-D)
None of the Above
Solution:
Both (B-E) and (C-D) make meaningful sentences.

Q6.

(A-E)
(C-D)
(B-E)
(B-E) and (A-F)
None of the Above
Solution:
(A-E) Asking healthy banks to take over weak banks appears ) to be the strategy to handle the bad loans crisis.

Q7.

(A-E)
(C-F) and (A-D)
(C-D)
Both (B-E) and (C-D)
None of the Above
Solution:
(C-D) And then again, if Pluto were to be re-designated a planet, many more complications would arise.

Q8.

(A-F)
Both (B-F) and (A-D)
(B-E)
Both (B-E) and (C-D)
None of the Above
Solution:
Both (B-F) and (A-D) As housing prices started falling and the securitised assets lost value, it translated into enormous losses for banks. The East Asian crisis of 1997 caused a rethink on full capital account convertibility and fixed exchange rates.

Q9.

(A-E)
(B-E)
Both (B-F) and (A-D)
Both (B-E) and (C-D)
None of the Above
Solution:
None of the Above makes meningful sentences.

Q10.

(A-F)
(C-D)
(B-E)
(B-E) and (A-F)
None of the Above
Solution:
(A-F) But the businessman in question not only needs access to natural resources, he also needs loans for his investments.

Q11.

(A-E)
(C-F) and (A-D)
(A-F)
Both (B-E) and (C-D)
None of the Above
Solution:
You tend to search various websites for sure-shot and miraculous remedies that would bring you back in shape as quickly as possible.

Q12.

Both (C-E) and (B-D)
Both (C-F) and (A-D)
(B-E)
(A-E)
None of the Above
Solution:
Both (C-E) and (B-D) Whenever we have guests at home, hardly do they leave without asking why we don’t have a television set at home. As a teenager, I remember fighting to minimise the volume so I could concentrate on my lessons.

Q13.

(A-F)
(C-E)
(B-F)
(A-D)
None of the Above
Solution:
(A-D) The Narendra Modi government’s flagship “Make in India” programme is not the first attempt to goose Indian manufacturing.

Q14.

(B-D)
(C-E)
Both (B-D) and (A-E)
(A-E)
None of the Above
Solution:
None of the Above

Q15.

(B-D)
(C-E)
Both (B-D) and (A-E)
(A-E)
None of the Above
Solution:
(B-D) One of the benefits of living in a rapidly exploding metropolitan city ) is that I have plenty of opportunity to observe how traffic jams develop.