Spelling Errors for IBPS PO Prelims Exam: 14th September 2018

Dear Aspirants, 

English Quiz for IBPS PO Prelims Exam: 8th September 2018

English Quiz for IBPS PO Prelims Exam

IBPS PO Prelims is in its way and lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, English Language can be an impetus for their success by saving time and scoring well. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming IBPS PO exam.




(Directions 1-15) In each Question below, a sentence is given with four words given in Bold in the sentence. Among these bold words one may be wrongly spelt. The option of that word is the answer. If all four words are correctly spelt mark e. i.e. 'All Correct' as the answer. 

Q1. Recently, the Law Commission recomended doing away with the system of Hindu Undivided Family altogether all over India.
Commission
Recomended
Undivided
Altogether
All Correct
Solution:
Recommended

Q2. For public finence, any tax system has to be fair, just and equitable.
Finence
System
Fair
Equitable
All Correct
Solution:
Finance

Q3. Foreign investors in the Indian market are used to unexpected twists in the regulatory landscape, but they saldom talk tough in the public domain.
Unexpected
Regulatory
Saldom
Domain
All Correct
Solution:
Seldom

Q4. No one should have a grouse with attempts to curb round-tripping of illegal domestic wealth into the Indian market through the foreign investmants route.
Grouse
Curb
Illegal
Investmants
All Correct
Solution:
Investments

Q5. Control over the quality and quantity of food we eat is critical for a successful yoga practisse.
Quantity
Critical
Successful
Practisse
All Correct
Solution:
Practice

Q6. If the body and mind are spoilled, serious transformation can come about only through strong measures.
Spoilled
Serious
Transformation
Measures
All Correct
Solution:
Spoiled

Q7. The incumbent Social Democrats have emerged as the single largest party, but short of a clear majority.
Incumbent
Democrats
Emerged
Majority
All Correct
Solution:
All are correct.

Q8. Political parties are loathe to speak the language of responsible consumption for fear of losing out on votes.
Loathe
Responsible
Consumption
Losing
All Correct
Solution:
All are correct.

Q9. The obvious place to start would be to institute a public review of the dams in Kerala and how they are operated, focussing in particular on how their operation may have affected the flooding.
Obvious
Operated
Focussing
Affected
All Correct
Solution:
Focusing

Q10. India, just like the United States and Europe, must take note of this development while not being unduli alarmed.
States
Development
Unduli
Alarmed
All Correct
Solution:
Unduly

Q11. When police picked up Gautam from his home in New Delhi two weeks ago, it was part of a string of simultanious arrests from across the country.
Police
String
Simultanious
Arrests
All Correct
Solution:
Simultaneous

Q12. A pillow beneath your knees keeps them in a slightly bent position, which relives the stress on your low back.
Beneath
Slightly
Position
Relives
All Correct
Solution:
Relieves

Q13. One of the more vexing concerns in this age of ubiquitous and unrelenting data collection is figuring out what should be done to safeguard the privacy of our children online.
Vexing
Ubiquitous
Unrelenting
Figuring
All Correct
Solution:
All are correct.

Q14. Failed agriculture in popullous countries will drive more mass migrations of people, creating conflict.
Failed
Popullous
Migrations
Conflict
All Correct
Solution:
Populous

Q15. Parents are the legal guardians of their children, and it seems reasonable to assume that they will always act in their best interests.
Guardians
Children
Reasonable
Assume
All Correct
Solution:
All are correct.

               




You May also like to Read:
                            

                  


Print Friendly and PDF