English Language Miscellaneous Quiz for IBPS Clerk Prelims - 23rd October


IBPS Clerk Prelims is on its way and a lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, English Language can be an impetus for their success by helping them save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming IBPS Clerk Exam.


Watch Video Solutions Here





Directions (1-10): In each of the following questions a grammatically correct and meaningful sentence is given and four words are put in BOLD. One of these four words may be misspelt. You have to identify the misspelt word and choose the appropriate option as your answer. If all the words are correctly spelt, then mark ‘All Correct’ as your answer. 


Q1. Anmol confirmed that Nitesh is not the only person in the office who considers her a villian.

Confirmed
Person
Villian
Considers
All Correct
Solution:
VILLAIN

Q2. Diwali bieng around the corner, Kamal has applied for a 15 days holiday break as he wishes to visit his family after about one year.
 Bieng
Applied
Break
Family
All Correct
Solution:
BEING

Q3. Though Narayan Sir does not agree with rest of us, yet a majority of us conccurs that he is a Yuzvendra Chahal lookalike.
Lookalike
Conccurs
Though
Majority
All Correct
Solution:
CONCURS

Q4. Dispite numerous attempts at making Nidhi understand the importance of time and priorities by her friends and family, she doesn’t seem to be getting the point.
Importance
Getting
Dispite
Priorities
All Correct
Solution:
DESPITE

Q5. Umresh had been ill all this week yet kept coming to office. This has led to his health deterriorating.
Week
Office
Led
Deterriorating
All Correct
Solution:
DETERIORATING

Q6. Tanya seems to be a no-nonsens girl to me as she is hardly into fun mode during working hours and gives her work the due priority and determination.
Nonsens
Working
Priority
Determination
All Correct
Solution:
NONSENSE

Q7. Gopal once wondered what would happn to the business if even one of Anil or Akash quit or went on a holiday.
Quit
Wondered
Happn
Business
All Correct
Solution:
HAPPEN

Q8. Umesh turns out to be a smart guy as he has discovered a way to round trip money and pay his credit card bills using that very credit card.
Turns
Smart
Discovered
Money
All Correct
Solution:
ALL CORRECT

Q9. "We have tried to strike a balance among various stakeholders. The Centre's suggestions have been incorpporated," Justice Sikri said.
Incorpporated
Stakeholders
Tried
Suggestions
All Correct
Solution:
INCORPORATED

Q10. Instaed of making comments on India‘s internal affairs, the Pakistan leadership should look inwards and address its own issues.
Leadership
Instaed
Address
Affairs
All Correct
Solution:
INSTEAD

Direction (11-15): Read each of the following sentences to find out if there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number (A, B, C or D) of this part is your answer. If there is no error in the statement, then mark option (e) as your answer choice. 

Q11. The police tried (A)/ to reason with the (B)/ protestors, but the (C)/ mob stood their ground. (D)/ No Error (E)

A
B
C
D
E
Solution:
‘Mob’ is a collective noun and takes singular pronouns. Hence, the erroneous part here is D and instead of ‘their’, ‘its’ must be used here.

Q12. The Supreme Court set the duration for burst (A)/ crackers from 8 -10 pm for Diwali and (B)/ between 11:55 - 12:30 am on other occasions (C)/ such as Christmas and New Year. (D)/ No Error (E)
A
B
C
D
E
Solution:
The error here is in part (A). The sentence talks about the activity of bursting of the crackers. Hence, gerund form of the verb ‘burst’ will be used. Therefore option (a) is the correct answer choice here.

Q13. As expected, there have been (A)/ slumps in trading activity around the time (B)/ of RBI’s announcement and (C)/ when the ban came into affect. (D)/ No Error (E)
A
B
C
D
E
Solution:
Part D of the sentence has an error here. The correct phrase is (to) ‘come into effect’ which means come into force; start to apply.

Q14. To address the trade war, reforms (A)/ are now being proposal on a grand scale (B)/ by different countries and international (C)/ trade institutions for modernizing the WTO. (D)/ No Error (E)
A
B
C
D
E
Solution:
There is an error in part B of the given sentence. Instead of ‘proposal’ (noun), past form of the verb ‘propose’ must be used after ‘being’. Hence the correct answer choice here is option (b).

Q15. A 28 September Supreme Court verdict (A)/ ending the practice of keeping out (B)/ women, describing it as discriminatory, (C)/ has made zero impact on local people’s thinking. (D)/ No Error (E)
A
B
C
D
E
Solution:
There is no error in the given sentence.

               





You May also like to Read:

         


Print Friendly and PDF

No comments