Current Affairs Questions for Indian Bank PO Mains Exam: 3rd November 2018

Dear Aspirants,

Current Affairs Questions for Indian Bank PO Mains Exam: 3rd November  2018

Current Affairs Quiz for Indian Bank PO Mains 2018

The General Awareness Section of Banking Exams covers numerous sections in it like Banking Awareness, Static GK, and Current Affairs. But the most important thing that you might have noticed is that both the Banking Awareness and Static Awareness questions asked in the General Awareness Section are based on Current Affairs only. The questions on Static and Banking Awareness are related to the countries, events or anything that has been in news for a while. Apart from the GA Section, an excellent knowledge of current news also helps you deal with the PI (Personal Interview) more efficiently so you do not give a mumble jumble answer to the interviewee's simple questions. Here is a quiz on Current Affairs to let you assess your Current Affairs Knowledge.


Q1. India and ________recently held their first ever Dialogue on Intellectual Property in Delhi to deepen bilateral strategic cooperation on IP policy.
France
Russia
The USA
China
Japan
Solution:
The first ever India-US Dialogue on Intellectual Property has been launched in Delhi to deepen bilateral strategic cooperation on IP policy. The dialogue was launched by US Chamber of Commerce's Global Innovation Policy Center (GIPC) and FICCI in partnership with the US-India Business Council.

Q2. Senior batsman Azhar Ali announced his retirement from limited overs cricket recently. He plays for _______.
United Arab Emirates
Afghanistan
Bangladesh
India
Pakistan
Solution:
Senior Pakistan batsman Azhar Ali announced his retirement from limited overs cricket in order to concentrate fully on Test cricket. 33-year old Azhar stated that he had taken the decision to focus only on Test cricket and also because he felt the time was right.

Q3. 10th edition of the Women's World Boxing Championship will be held in which of the following country?
Indonesia
Qatar
Azerbaijan
India
Oman
Solution:
Women's World Boxing Championships to be held at the IG Stadium's K.D. Jhadav Hall between November 15 and 24 in New Delhi, India.

Q4. Who has been named as the brand ambassador of the 10th edition of the Women's World Boxing Championship?
Hima Das
MC Mary Kom
Dutee Chand
Madhulika Kumari
PT Usha
Solution:
Olympic bronze medalist and five-time World Champion, MC Mary Kom has been named as the brand ambassador of the 10th edition of the Women's World Boxing Championship in New Delhi.

Q5. Tourism minister along with a delegation of senior officials recently attended the 109th session of UNWTO Executive Council in Manama, Bahrain. Where is the headquarters of UNWTO?
Geneva
New York
Paris
Madrid
Rome
Solution:
Madrid, Spain is the headquarters of United Nations World Tourism Organization (UNWTO).

Q6. Which country will host the 23rd edition of the World Corporate Games 2019?
Qatar
India
China
The UAE
Oman
Solution:
Qatar will host the 23rd edition of the World Corporate Games 2019.

Q7. The Fourth Dialogue of the NITI Aayog – Development Research Centre (DRC) of the State Council, Peoples’ Republic of China was held in _______.
New Delhi
Pune
Kolkata
Mumbai
Chennai
Solution:
The Fourth Dialogue of the NITI Aayog – Development Research Centre (DRC) of the State Council, Peoples’ Republic of China was held in Mumbai.

Q8. Indian Air Force has organised a two day seminar on ‘Emerging Trends in Aviation Engineering and Logistics’ (AVIAMAT-2018) in _______.
New Delhi
Mumbai
Guwahati
Chandigarh
Gandhinagar
Solution:
Indian Air Force has organised a two day seminar on ‘Emerging Trends in Aviation Engineering and Logistics’ (AVIAMAT-2018) in New Delhi.

Q9. Who is the Present Chief of Air Staff of Indian Air Force?
Dalbir Singh Suhag
Birender Singh Dhanoa
Bipin Rawat
Sunil Lanba
None of the Given Options is True
Solution:
Birender Singh Dhanoa is the Present Chief of Air Staff.

Q10. Tourism minister along with a delegation of senior officials attended the 109th session of UNWTO Executive Council recently. Who is the present tourism minister?
M J Akbar
Piyush Goyal
Manohar Parrikar
Ananth Geete
KJ Alphons
Solution:
KJ Alphons is the present tourism minister.

               






You may also like to Read:


Print Friendly and PDF

No comments