English Language Quiz (Spelling Errors) for IBPS Clerk Prelims - 5th November


IBPS Clerk Prelims is on its way and a lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, English Language can be an impetus for their success by helping them save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming IBPS Clerk Exam.
Watch the Video Solution Here







Directions (1-15): In each of the following questions a grammatically correct and meaningful sentence is given and four words are put in BOLD. One of these four words may be misspelt. You have to identify the misspelt word and choose the appropriate option as your answer. If all the words are correctly spelt, then mark ‘All Correct’ as your answer. 



Q1. The Central Information Commision (CIC) has issued a show-cause notice to RBI Governor Urjit Patel for “dishonouring” a Supreme Court judgment on disclosure of wilful defaulters’ list.
Issued
Disclosure
Governor
Commision
All correct

Solution:
Commission

Q2. The CIC was irked over the deniel of information on the revealing of the names of wilful defaulters who have taken bank loans of Rs. 50 crore and above.
Irked
Defaulters
Deniel
Revealing
All Correct

Solution:
Denial

Q3. At least five Maoists were killed in an exchange of fire with security personnal near Odisha’s Malkangiri district.
District
Exchange
Least
Personnal
All Correct

Solution:
Personnel

Q4. Actor Arjun Sarja appeared for questioning in the criminal case booked against him by actor Sruthi Hariharan.
Actor
Appeared
Questioning
Booked
All Correct

Solution:
All Correct

Q5. A leoperd has reportedly entered Gujarat's Sachivalaya campus in Gandhinagar on Monday.
Leoperd
Reportedly
Campus
Monday
All Correct

Solution:
Leopard

Q6. Brokers said sentiments were weak largely in tandam with a negative trend in other Asian markets.
Sentiments
Brokers
Tandam
Markets
All Correct

Solution:
Tandem

Q7. Delhi’s pollution level sharply spiked on Tuesday as a thick haze engalfed the national capital ahead of Diwali.
Pollution
Engalfed
Ahead
Spiked
All Correct

Solution:
Engulfed

Q8. A sculpture in honor of Indian soldiers who fought during the First World War was unveiled on Sunday in the town of Smethwick, London.
Unveiled
Fought
Sculpture
Honor
All Correct

Solution:
Honour

Q9. It was hinted that Maoist leadar Randev, who heads the Kalimela Dalam of the Maoist organisation, was present at the spot.
Hinted
Heads
Present
Leadar
All Correct

Solution:
Leader

Q10. Payal was so busy in yawening that she unknowingly dropped her earphones into the cup full of green tea and didn’t even realise it for a good 15 minutes.
Yawening
Unknowingly
Realise
Busy
All Correct

Solution:
Yawning

Q11. The Statute of Unity took 33 months to complete and was built at a cost of approximately Rs. 3,000 crore.
Complete
Statute
Approximately
Built
All Correct

Solution:
Statue

Q12. “Refusal of entary for women of child-bearing age to the Sabarimala Ayyappa temple has been a centuries-old practice strictly adhering to the tantric concept of purity and pollution” – Historian.
Bearing
Purity
Entary
Adhering
All Correct

Solution:
Entry

Q13. It is suspacted that some other Maoists may have also been injured in this bullet fire. There were no reports of any injury to any security men.
Suspacted
Bullet
Reports
Security
All Correct

Solution:
Suspected

Q14. When Urjit Patel succeeded Raghuram Rajan as Reserve Bank of India head in Septamber of 2016, it was speculated he will speak in a language that the Centre wants to hear.
Septamber
Speculated
Succeeded
Language
All Correct

Solution:
September

Q15. The monument was part of a collaboration between the gurdwara and the local Sandwell Counsil.
Collaboration
Counsil
Monument
Between
All Correct

Solution:
Council

               



   You May also like to Read:

Print Friendly and PDF

No comments