English Language Quiz (Spelling Errors) for IBPS Clerk Prelims - 17th November



IBPS Clerk Prelims is on its way and a lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, English Language can be an impetus for their success by helping them save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming IBPS Clerk Exam.


Directions (1-15): In each of the following questions a grammatically correct and meaningful sentence is given and four words are put in BOLD. One of these four words may be misspelt. You have to identify the misspelt word and chose the appropriate option as your answer. If all the words are correctly spelt, then mark ‘All Correct’ as your answer. 


Q1. Mahatama Gandhi repeteadly opposed the idea of expropriating wealth or property from the rich, yet, for him, wealth did not “belong” to the rich owner.

Repeteadly
Property
Opposed
Expropriating
All Correct

Solution:
Repeatedly

Q2. If the wealthy and the educated residents of the city wish, they can chenge the face of the city of Ahmedabad in less than 5 years.
Educated
Residents
Chenge
Than
All Correct

Solution:
Change

Q3. Broadly speaking, going by the global trands, almost 54% of Indian workers in the manufacturing sector would need reskilling by 2022.
Broadly
Trands
Workers
Manufacturing
All Correct

Solution:
Trends

Q4. “The downward spiral that we had previously warned about now seems certain to materialize,” William Zarit, said in a statemente.
Downward
Previously
Certain
Statemente
All Correct

Solution:
Statement

Q5. John Lee, the territory’s secretary for security, announnced that the Hong Kong National Party would be prohibited from operation from Monday
Territory
Announnced
Prohibited
Operation
All Correct

Solution:
Announced

Q6. The Kerala administration saught its rejection but the city civil court turned down their plea. The appeal then reached the Supreme Court
Administration
Saught
Appeal
Rejection
All Correct

Solution:
Sought

Q7. If the likes of Rashid Khan and Mujeeb-ur-Rahman can put pressure, it will be a good warm-up for the middle-order trio befor the final match.
Pressure
Middle
Befor
Trio
All Correct

Solution:
Before

Q8. Delhi has the chaepest fuel rates among all metros and most State capitals because of lower taxes. Mumbai has the highest sales tax or VAT.
Chaepest
Among
Metros
Highest
All Correct

Solution:
Cheapest

Q9. Despite a promise of autonomy, activists complian that the mainland's influence over its democratic elections is increasing
Despite
Autonomy
Complian
Influence
All Correct

Solution:
Complain

Q10. After three days of a global search and rescue effort, Commander Abhilash Tomy of the Indian Navy was rescued by a French shipping vessal on Monday morning.
Global
Effort
Vessal
Shipping
All Correct

Solution:
Vessel

Q11. The magistrate later remanded her in judicial custody till October 1. Police sources said Ms. Saraswathi would be loged in the Salem Women’s Prison.
Magistrate
Judicial
Sources
Loged
All Correct

Solution:
Lodged

Q12. Fishermen have been warned not to vanture out to sea from Saturday and those out on deep sea fishing expeditions advised to return to the coast.
Fishermen
Vanture
Saturday
Coast
All Correct

Solution:
Venture

Q13. Teenager Prithvi Shaw became the sevength youngest test centurion on day one of the series-opener against the West Indies at Rajkot after he took 99 balls to score his century.
Teenager
Centurion
Opener
Sevength
All Correct

Solution:
Seventh

Q14. Pakistan, Mr. Khan said, wants an early completion of these projects and is in talks with the Chinese on hwo to focus on areas that are important to the new government
Completion
Projects
Important
Hwo
All Correct

Solution:
How

Q15. Following the resurgence of the controvarsy, she also accused Mr. Agnihotri of behaving inappropriately with her during the making of 2005 film Chocolate.
Following
Behaving
Controvarsy
Inappropriately
All Correct

Solution:
Controversy

               




   You May also like to Read:

              
                                         
                   

Print Friendly and PDF

No comments