English Quiz for Canara Bank PO - 29th November 2018


English Language Quiz For Canara Bank PO

Canara Bank PO Exam is on its way and a lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, the English Language can be an impetus for their success by helping them save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming Canara Bank PO Exam.





Direction (1-15): Which of the following phrases given below each sentence should replace the phrase printed in bold letters to make the sentence meaningfully correct? Choose the best option among the five given alternatives that reflect the correct use of phrase in the context of the grammatically correct sentence. If the sentence is correct as it is, mark “No Change required” as your answer. 

Q1. The Governor’s reasons for dissolution are not only disingenuous, they are downright dangerous.

are only not disingenuous
are not only disingenuously
is not only disingenuous
are not to be disingenuous
No Change required
Solution:
The sentence is correct as it is and no change is required.

Q2. The Kartarpur agreement has been widely welcome by India-Pakistan experts, but the hope that peace initiatives on Kashmir will follow could be misplaced.
has been widely welcoming
has been wide welcomed
have been widely welcomed
has been widely welcomed
No Change required
Solution:
The sentence is in indirect speech and 'has been widely welcomed' will be the correct usage here.

Q3. The Bomdila incident is not the first instance of the civil administration and the military have locked horns.
having locked horns.
having lock horns.
has locked horns.
of locked horns.
No Change required
Solution:
'having locked horns' is the correct choice here. ‘Lock horns' means engage in conflict.

Q4. Boismier tries to conjure the landscape here when the mammoths and rhinos roamed, centuries before humans changed them all.
before humans change it all
before humans changed it all
before humans changed these all
before humans changing it all
No Change required
Solution:
'Landscape' here refers to singular here and so 'it' must be used instead of 'them'.

Q5. Among the more recent developments for insomniacs has been a flurry of mobile phone apps that claim to helping lull us to sleep with specially designed combinations of nature sounds, white noise, hypnotherapy and music.
that claims to help lull us to sleep
that claiming to help lull us to sleep
that claim to help lull us to sleep
that claim to helps lull us to sleep
No Change required
Solution:
'here that claim to help lull us to sleep' is contextually and grammatically correct.

Q6. Although she wouldn’t recommend mountain climbing or trekking without the necessary preparation, her adventure was sans any such.
her adventure were sans any such
her adventure was sanned any such
her adventure was sans without any such
her adventure was sans with any such
No Change required
Solution:
No change required and the sentence is correct as it is because 'sans' itself means 'without'.

Q7. There are one or two of us, punctuality-fiendly, who always check into the railway station an hour or earlier before our train departs.
There are one or two of we, punctuality-fiends
There are one or two for us, punctuality-fiends
There are one or two of us, punctuality-fiends
There is one or two of us, punctuality-fiendly
No Change required
Solution:
'There are one or two of us, punctuality-fiends' is the correct choice. 'punctuality-fiends' is used as noun here.

Q8. M.C. Mary Kom enhanced her already legend status when she defeated Ukraine’s Hanna Okhota in the 48 kg segment of the Women’s World Boxing Championship in Delhi on Saturday.
enhanced her already legendary status
enhance her already legendary status
enhanced her already legendary statuses
enhance her already legend status
No Change required
Solution:
'Legendary' is used as an adjective to qualify 'status’. Also, the sentence is in past tense so option (a) is the correct choice.

Q9. She has busted gender stereotypes, and overcome the odds posed by the lack of resources and poor infrastructure that holded back so much athletic talent in India.
hold back so more athletic talent in India.
hold back so much athletic talent for India.
holds back so much athletic talent in India.
hold back so much athletic talent in India.
No Change required
Solution:
'hold back so much athletic talent in India.' is the correct choice. There are three nouns here and so plural verb 'hold' must be used here.

Q10. Terrorism is hardly a post-modern phenomenon. Several of the terror attacks in the 21st century, however, reflect a paradigmatic change in the tactics of asymmetric warfare, and the practice of violence.
reflects a paradigmatic change in the tactics of asymmetric warfare
reflecting a paradigmatic change in the tactics of asymmetric warfare
reflect a paradigmatic changed in the tactics of asymmetric warfare
reflect a paradigmatic changing in the tactics of asymmetric warfare
No Change required
Solution:
No change required and the sentence is correct as it is

Q11. The Indian government has set up a committee with more than 100 members to coordinate celebrations of Gandhi’s anniversary, cram with political bigwigs from various parties, a few academics and Gandhian workers.
cramming with political bigwigs from various parties
crammed with political bigwigs from various parties
crammed with politically bigwigs from various parties
crammed with political bigwigs about various parties
No Change required
Solution:
'crammed with political bigwigs from various parties' is contextually and grammatically correct here.

Q12. The Kartarpur corridor will drastically cutted down the journey pilgrims have to make from more than 200 km to just 6 km.
cut down the journey pilgrims has to make
cut down the journey pilgrims having to make
cut down the journey pilgrims have to making
cut down the journey pilgrims have to make
No Change required
Solution:
'cut down the journey pilgrims have to make' will make the sentence contextually and grammatically correct here. 'Pilgrims' is plural and will use 'have' here.

Q13. On Wednesday, Pakistan Prime Minister Imran Khan will laying the stone for construction of the corridor on the Pakistani side, about 4 km from the border.
will lay the stone for construction of the
will have lay the stone for construction of the
will lay the stone for construction in the
will lays the stone for construction of the
No Change required
Solution:
'will lay' is the correct format to be used in future tense.

Q14. Visitors at the newly inaugurated Signature Bridge are risk their lives to strike poses for the social media, with the policemen facing a tough time trying to stop them, said a policeman on duty at the bridge on Sunday.
are risking their lives to striking poses for the social media
are risking there lives to strike poses for the social media
are risking their lives to strike poses for the social media
are at risk their lives to strike poses for the social media
No Change required
Solution:
'are risking their lives to strike poses for the social media' is the most appropriate choice.

Q15. Each of us carries a picture of what we are, a model of ourselves that guides us through the world, shapes our motivations and makes us behave one way rather than another.
shaping our motivations and making us behave
shaped our motivations and made us behave
shapes our motivate and makes us behave
shaped our motivations and making us behave
No Change required
Solution:
No Change required

               




   You May also like to Read:
             
    

Print Friendly and PDF

No comments