English Quiz For Canara Bank PO - 17th December 2018


English Language Quiz For Canara Bank PO

Canara Bank PO Exam is on its way and a lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, the English Language can be an impetus for their success by helping them save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming Canara Bank PO Exam.





Direction (1-5): In each of the following sentences, there are two blank spaces. Below the sentences, there are five options with a pair of words each. Fill up the sentences with the pair of words that make the sentence grammatically and contextually correct. 

Q1. Over the ............. years, Australia has experienced ............ consequences of global warming.

following, amazing
recent, dire
above, acutely
certain, fortunate
following, certainly
Solution:
'Dire' means extremely serious or urgent. Hence, 'recent, dire' are the correct choices for the blanks.

Q2. Artificial Intelligence, which often is ................ with complicated computing for high-end machines, is now coming of age to empower .............. industries, such as fashion and design.
associated, creative
linked, technical
mixed, calm
meeting, trivial
Both (a) and (c)
Solution:
"associated, creative" are both contextually correct and meaningful for the sentences. 'Creative' will be used here to refer to 'fashion and design industries'.

Q3. AI is undoubtedly becoming smarter with rapid ................ in machine learning (ML) and deep learning algorithms, ............... amounts of data called Big Data on which these algorithms can be trained, and the phenomenal increase in computing power.
accomplish, immensely
arrangements, tiny
advancements, humongous
announcements, highest
degradation, cheaper
Solution:
'Humongous' means huge; enormous. Hence, 'advancements, humongous' are perfect fits for the blanks.

Q4. ................ to a recent Oxford and Yale University survey of over 350 AI researchers, machines are predicted to be better than us at translating languages by 2024, writing high-school essays by 2026, ................ a truck by 2027, working in retail by 2031, writing a book by 2049 and surgery by 2053.
Referring, drive
According, riding
Referring, ride
According, driving
None of the Above
Solution:
"According, driving" are perfect fits for the blank here. 'Driving' will be used for a truck and not 'riding'.

Q5. A life well lived is often the ............ of physical and emotional health. This sort of wellness can only be attained with healthy habits ............ over a lifetime.
result, transfer
consequences, develop
aftermaths, implement
result, sustained
Both (a) and (d)
Solution:
"result, sustained" are perfect fits for the blank here.

Direction (6-10): Which of the following phrases given below each sentence should replace the phrase printed in bold letters to make the sentence meaningfully correct? Choose the best option among the five given alternatives that reflect the correct use of phrase in the context of the grammatically correct sentence. If the sentence is correct as it is, mark “No Change required” as your answer. 

Q6. The appointment of Shaktikanta Das as the 25th governor of Reserve Bank of India (RBI) is both the symbols for continuity and a break from tradition.

is both symbols for
are both symbol for
is both a symbol of
are both symbol of
No Change required
Solution:
'is both a symbol of ' is grammatically and contextually correct.

Q7. Despite it was midday, it seemed quite lonely, and a long walk, so we hired a local guide.
Inspite the midday
Rather it was midday
Certainly it was midday
Though it was midday
No Change required
Solution:
'Though it was midday' is grammatically and contextually correct. 'Though, Despite, and Inspite of' all are used o show contrast but there are differences in the structures used with them. After in spite of and despite we use a noun or a pronoun. After although and though we use a subject and a verb.

Q8. Life needs social cooperation; it would come to a standstill if people focussing only on their radical differences rather than on what brings them together.
if people focussed only on their
if people has focus on their
if people had been
if people had been focussed
No Change required
Solution:
'if people focussed only on their' is grammatically and contextually correct here.

Q9. Our eyes could serve as a window to how stressed we are, say scientists who found that pupil dilation can be used to indicate the mental workload of a person when they multitasking.
of a person when they multitasked.
of a person when multitask.
of the person when they multitask.
of a person when they multitask.
No Change required
Solution:
'of a person when they multitask.' is correct here. 'Multitask' is a verb which means (of a person) deal with more than one task at the same time.

Q10. Air pollution management is emerging as each of the biggest challenges India faces today given its impact on health outcomes and the economy.
one of the biggest challenges
as one of the biggest challenges
as one of the biggest challenging
as one of the biggest challenge
No Change required
Solution:
'as one of the biggest challenges' is grammatically and contextually correct here.

Directions (11-15): Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D) and (E) in a proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below. 

(A) But why do business travellers even need access to a lounge when airports across the world have become fancier with multiple facilities?
(B) And while waiting, getting a meal in peace before the flight and some reliable internet is the undertone for most business travellers.
(C) Those who do the Mumbai and Bengaluru circuit regularly, like I do, will tell you they prefer to leave for the airport early and wait there instead of missing the flight due to unpredictable traffic.
(D) Airport lounges have always been fascinating. The range is overwhelming—from bare basic restaurants in the corner of an airport to mini luxury hotels, equipped with restaurants, spa and more.
(E) If you have access to an airport lounge, reading material, food and soft drinks come as a part of the package, and it makes the wait so much more comfortable than wandering around looking for a quiet spot.

Q11. Which of the following will be the FIRST sentence after the rearrangement?

A
B
C
D
E
Solution:
The correct rearrangement is DACBE.

Q12. Which of the following will be the SECOND sentence after the rearrangement?
A
B
C
D
E
Solution:
The correct rearrangement is DACBE.

Q13. Which of the following will be the THIRD sentence after the rearrangement?
A
B
C
D
E
Solution:
The correct rearrangement is DACBE.

Q14. Which of the following will be the FOURTH sentence after the rearrangement?
A
B
C
D
E
Solution:
The correct rearrangement is DACBE.

Q15. Which of the following will be the FIFTH sentence after the rearrangement?
A
B
C
D
E
Solution:
The correct rearrangement is DACBE.

               

No comments