English Language Quiz for NIACL AO Prelims Exam - 3rd January 2019

Dear Aspirants, 


English Quiz For NIACL AO Prelims 


NIACL AO Exam is on its way and a lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, the English Language can be an impetus for their success by helping them save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming NIACL AO Exam.






Directions (1-7): In each of the questions given below an incomplete sentence is given which must be filled/completed with one of the sentences/words given below i.e. one of the sentences/words can be fit into the given blanks. Choose the correct option and complete the given sentences. If none of the given alternatives is appropriate to fill the blank, choose option (e) i.e. “none of these” as your answer choice. 

Q1. Your usually cheerful dog may act surly if it has a splinter -----------------------.
on its paw
in its paw
in it’s paw
of its paw
None of these
Solution:
‘in its paw’ is correct here both grammatically and contextually.

Q2. If the judge ----------------------- the defendant with a life sentence, he will anger the public.
does not condemns
does did condemn
does not condemn
do not condemn
None of these
Solution:
’does not condemn’ is correct here both grammatically and contextually.

Q3. Because the job offer is conditional, Todd -------------------------- hired until his background check has been approved.
will not be officially
will not be in officially
would not officially
would not have been official
None of these
Solution:
‘will not be officially’ is correct here both grammatically and contextually.

Q4. A majority of African Americans --------------------------- democratic in this election like elections of the past.
customarily had voted
customer have voted
customer voted
customarily voted
None of these
Solution:
‘customarily voted’ is correct here both grammatically and contextually.

Q5. Known for his frankness, the car salesman -------------------- about the condition of his used vehicles.
would have been always forthright
would be always forth
was always forthright
were always forthright
None of these
Solution:
‘was always forthright’ is correct here both grammatically and contextually. Forthright means direct and outspoken.

Q6. Ever since April lost her job, she has done nothing but ------------------------------------.
wallow on self pity
wallow in self pity
wallow for self pity
wallow from self pity
None of these
Solution:
‘wallow in self pity’ is correct here both grammatically and contextually. Wallow means in an unrestrained way.

Q7. After years of the same Christmas customs, my family members ------------------------- presents at least for all of the children in the family.
obligate to buy
obligating to buy
obligate in buy
obligate for buy
None of these
Solution:
‘obligate to buy’ is the correct option here. ‘Obligate’ means compulsory to do.

Directions (8-15): In each of the questions given below a/an idiom/phrase is given in bold which is then followed by five options which then try to decipher its meaning. Choose the option which gives the correct meaning of the phrases. 

Q8. A blessing in disguise
Using false language
Showering of a blessing
A taunt which seemed like a blessing
A good thing that seemed bad at first
None of the above
Solution:
‘A blessing in disguise’ means a good thing that seemed bad at first.

Q9. Go back to the drawing board
To start over again
To continue drawing
To paint a wall
To start painting once again after a long time
None of the above
Solution:
‘Go back to the drawing board’ means to start over again.

Q10. It's not rocket science
It is not to launch a rocket
It’s not complicated
It’s not untidy
It’s not harmful
None of the above
Solution:
‘It’s not complicated’ means It’s not complicated.

Q11. That's the last straw
I don’t have enough straws with me
I don’t have enough stamina to compete in the sack race
My patience has run out
The waiter didn’t give me any straws with coke
None of the above
Solution:
’That’s the last straw’ means my patience has run out.

Q12. Wrap your head around something
Understand something complicated
Understand something very simple
To laugh at a joke
To have a good sense of humor
None of the above
Solution:
‘Wrap your head around something’ means understanding something very complicated.

Q13. A perfect storm
A calamity
A hurricane destroying property
Worst possible situation
A chronic illness
None of the above
Solution:
‘A perfect storm’ means worst possible situation.

Q14. Birds of a feather flock together
People who are alike are often friends
Birds migrate to warmer places during winters
People who are alike hate each other
People who are friends dance with each other
None of the above
Solution:
‘Birds of a feather flock together’ means people who are alike are often friends.

Q15. By the skin of your teeth
Just rarely
Just often
Seldom
Just barely
None of the above
Solution:
‘By the skin of your teeth’ means just barely.

               



 You May also like to Read:

         


Print Friendly and PDF



No comments