English Quiz (Fillers) for IBPS 2019 Exam: 24th January 2019


English Quiz For IBPS PO & Clerk 2019

IBPS had released the calendar for the Recruitment in 2019-20. Now the next step is to start practicing for the exams from now itself. Thus, the English Language can be an impetus for your success as it helps you save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for IBPS PO and Clerk Examinations 2019-20.





Directions (1-15): In each of the following sentences, there is a blank space. Below each such sentence, there are five options with one word each. Fill up the blank with the word that makes the sentence grammatically and contextually correct. 

Q1. I'd be ……………………….. if you would complete and return the form as soon as possible. 

indulging
services
require
obliged
offend
Solution:
Oblige: do as (someone) asks or desires in order to help or please them.

Q2. Investigating mass media ................., the reporter found that media outlets were feeding government-friendly propaganda to the people even though they knew it wasn’t true.
indoctrination
countering
advent
cultural
alternative
Solution:
Indoctrination: the process of teaching a person or group to accept a set of beliefs uncritically.

Q3. People who work all the time and leave none for .............. will find themselves both bored and frustrated, since fun is a key part of healthy living.
working
restore
recreation
relax
entertain
Solution:
Recreation: activity done for enjoyment when one is not working.

Q4. The gymnast hopes that she can ........... her perfect performance in next week’s competition.
pivotal
entangle
Both (b) and (e)
holistic
reprise
Solution:
Reprise: a repetition or further performance of something.

Q5. The exchange student will be partnered with a peer leader to make it easier for her to ............. to her new school.
culminate
acclimate
retrospection
began
Both (b) and (c)
Solution:
Acclimate: respond physiologically or behaviorally to a change in an environmental factor under controlled conditions.

Q6. Although the company tried to ............. their product on the internet, not many of the ads reached their customer base.
promoting
flack
expansion
flank
rebuke
Solution:
Flack: publicize or promote.

Q7. Chewing the medication will not ........... the drug’s onset and cause it to act faster.
delaying
quick
hasten
precipitation
boosting
Solution:
Hasten: cause (something, especially something undesirable) to happen sooner than it otherwise would.

Q8. When I ................ from college, I will be ready to begin a successful business career.
disappear
visibly
trivial
emerge
percolate
Solution:
Emerge: move out of or away from something and become visible.

Q9. The leopard is capable of reaching a very high speed when in ………….. of a prey.
relevance
pursuit
obsessive
fame
Both (a) and (b)
Solution:
Pursuit: the action of pursuing someone or something.

Q10. Since the carrots are pretty large, my mom will probably ............. them before putting them in the salad mix.
produce
drag
grate
jar
grinding
Solution:
Grate: reduce (food) to small shreds by rubbing it on a grater.

Q11. Mom became concerned when she smelled the gas which she knew had to ............. into the house from the broken gas pipe.
elongate
amuse
infusion
immersing
effuse
Solution:
Effuse: give off (a liquid, light, smell, or quality).

Q12. Since I wanted to burn calories, my personal trainer made me walk the treadmill at a ............... speed.
live
brisk
exhilarate
vibration
Both (b) and (c)
Solution:
Brisk: active and energetic.

Q13. The woman’s ............. against firearm violence earned her the hostility of gun manufacturers.
upshot
intensify
harsh
crusade
unkind
Solution:
Crusade: a vigorous campaign for political, social, or religious change.

Q14. Tomas will sneak across the border if he is not allowed to .............. legally .
infatuate
immigrate
personify
abdication
sabotage
Solution:
Immigrate: come to live permanently in a foreign country.

Q15. During the gas leak, the fumes seemed to .............. the entire house.
percolate
pertinent
penalize
penultimate
Both (a) and (b)
Solution:
Percolate: (of a liquid or gas) filter gradually through a porous surface or substance.

               

Print Friendly and PDF

No comments