English Quiz for NIACL AO Prelims Exam- 27th January 2019

Dear Aspirants,




English Quiz For NIACL AO Prelims 

NIACL AO Exam is on its way and a lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, the English Language can be an impetus for their success by helping them save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming NIACL AO 2018-19.


Directions (1-15): In each of the questions given below, a sentence is given which is divided into FOUR parts such that the parts are jumbled and they do not make a meaningful sentence. Rearrange the following parts to form a grammatically correct and meaningful sentence and choose the correct rearrangement from the options given below each question. If no arrangement is required, choose (e) i.e. “No arrangement is required” as your answer. 



Q1. equations and problems in (A)/ thanks to computers, we (B)/ a relatively short window of time (C)/ are able to calculate millions of (D)/

BDAC
ADCB
DCBA
BACD
No arrangement is required
Solution:
BDAC is the correct arrangement of the sentence.

Q2. I was looking for someone who (A)/ had to pick someone at random and hope they were trustworthy (B)/ would be able to print some copies of (C)/the worksheet for me, but in the end I just (D)/
ADCB
ACDB
ABDC
BDCA
No arrangement is required
Solution:
ACDB is the correct arrangement of the sentence.

Q3. to put forth the effort needed (A)/although Lisa has the aspiration of going (B)/ to achieve such a dream (C)/ to medical school, she isn’t willing (D)/
CBDA
ADCB
BADC
BDAC
No arrangement is required
Solution:
BDAC is the correct arrangement of the sentence.

Q4. after the Paleo Indians, (A)/many civilizations were built (B)/and the settled people made (C)/farms instead of being nomadic (D)/
ADCB
DCBA
CDBA
ADBC
No arrangement is required
Solution:
No arrangement is required

Q5. new work requirements interrupted (A)/ and caused her (B)/the teacher’s settled schedule (C)/ to move classes around (D)/
ABDC
ACBD
BCDA
CBDA
No arrangement is required
Solution:
ACBD is the correct arrangement of the sentence.

Q6. really had a heart of gold (A)/ though she didn’t (B)/ loveable, the bitter old woman (C)/ come across as very (D)/
CDBA
BDCA
DCBA
ABDC
No arrangement is required
Solution:
BDCA is the correct arrangement of the sentence.

Q7. I insisted that (A)/ to repent because I never (B)/did anything wrong (C)/ I had no need (D)/
ABDC
ACDB
ADBC
BCDA
No arrangement is required
Solution:
ADBC is the correct arrangement of the sentence.

Q8. highly efficient method (A)/ burning fossil fuels (B)/of harnessing electricity without (C)/ solar panels are a (D)/
DACB
ACDB
DCBA
CBDA
No arrangement is required
Solution:
DACB is the correct arrangement of the sentence.

Q9. parts and dividing the work (A)/ reduces time and increases productivity (B)/ is highly efficient because it (C)/ breaking projects into (D)/
CADB
ADCB
DABC
DACB
No arrangement is required
Solution:
DACB is the correct arrangement of the sentence.

Q10. when their teacher’s (A)/dog died, her thoughtful (B)/students presented her with (C)/a new puppy the next day (D)/
CADB
BCDA
ABDC
DCBA
No arrangement is required
Solution:
No arrangement is required

Q11. several teammates in the high school (A)/ the middle of the season since the (B)/coaches were not loyal to the team (C)/ soccer team quit the team during (D)/
ADBC
CBDA
BDCA
ACDB
No arrangement is required
Solution:
ADBC is the correct arrangement of the sentence.

Q12. the constructive (A)/comments about her (B)/ her improve (C)/ running skills helped (D)/
ADCB
BCDA
ABDC
CDBA
No arrangement is required
Solution:
ABDC is the correct arrangement of the sentence.

Q13. fate destines you for a certain (A)/ some believe that (B)/to think that the choice is up to me (C)/ path when you are born, but I like (D)/
DABC
CDAB
BADC
BDAC
No arrangement is required
Solution:
BADC is the correct arrangement of the sentences.

Q14. the counselors are (A)/trying to console (B)/the students who were (C)/distressed by the shooting (D)/
ABDC
BCDA
CDBA
CBDA
No arrangement is required
Solution:
No arrangement is required

Q15. the priest went (A)/ to console the (B)/military widows (C)/ to the hospital (D)/
BCDA
ADBC
CDBA
DCBA
No arrangement is required
Solution:
ADBC is the correct arrangement of the sentences.

               





You May also like to Read:
               

Print Friendly and PDF

No comments