English Quiz for SBI & IBPS PO 2019 Exam: 23rd January 2019


The IBPS Calendar for 2019-20 has been released and SBI Notification can be expected in the upcoming months. So, to become a banker this year one needs to start practicing from now on to beat the tough competition. Thus, the English Language can be an impetus for their success by helping them save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 based on the latest pattern Questions to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming SBI and IBPS PO exams 2019-20. 




Directions (1-15): In each Question below, a sentence is given with four words given in Bold in the sentence. Among these bold words one may be wrongly spelt. The option of that word is the answer. If all four words are correctly spelt mark e. i.e. 'All Correct' as the answer. 

Q1. We ought to have confidence in the capacity of India to endure youthful indiscretions, the country has survived infinittely more serious attacks on its territorial integrity.
confidence
indiscretions
infinittely
territorial
All Correct
Solution:
Infinitely

Q2. In a representative democracy we are suposed to communicate opinions and demands through elected representatives.
representative
suposed
communicate
elected
All Correct
Solution:
Supposed

Q3. Angel investors might be professionals such as doctors or lawyers, former business associates -- or better yet, seasoned entrepreneurs interested in helping out the next genaration.
professionals
associates
entrepreneurs
genaration
All Correct
Solution:
Generation

Q4. Many businesses receiving angel investments already have some revanue, but they need some cash to kick the enterprise to the next level.
businesses
investments
revanue
enterprise
All Correct
Solution:
Revenue

Q5. The French propossal is set to target only those profitable companies that have heavy annual global revenue.
propossal
profitable
companies
annual
All Correct
Solution:
Proposal

Directions (6-10): In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case. 

Q6. For the last few years the need of improving the access to finance for the companies, especially SME's (small and middle enterprises), has been on the agenda in European Union. As long as the (6)............... financing such as bank loans became more complex to attract, the development of alternative investment, like seed and start-up capital investments, crowd funding, venture capital and Business angels, became a (7)............. topic. Moreover, there is an opinion that development of alternative investment might be seen as a ground for (8)............ economic activity and entrepreneurship development. Even though a lot of studies have been done on the evaluation and description of alternative investment market this topic, as it is stressed in many cases, still is not yet fully acknowledged. Admitting the importance of alternative investment development in European countries, this study focuses on pros and cons Business angel investors (9)............. The main object of this paper is recognition of Business angel characteristics and related risks and opportunities company managers should be aware of. It is stressed, that on one hand being a good opportunity for gaining finance resources, Business angels possess risks which should not be (10)................ By focusing on the European market the core elements of Business angel investments will be evaluated.
impure
behave
implement
traditional
high
Solution:
'traditional' makes the sentence contextually and grammatically correct.

Q7. For the last few years the need of improving the access to finance for the companies, especially SME's (small and middle enterprises), has been on the agenda in European Union. As long as the (6)............... financing such as bank loans became more complex to attract, the development of alternative investment, like seed and start-up capital investments, crowd funding, venture capital and Business angels, became a (7)............. topic. Moreover, there is an opinion that development of alternative investment might be seen as a ground for (8)............ economic activity and entrepreneurship development. Even though a lot of studies have been done on the evaluation and description of alternative investment market this topic, as it is stressed in many cases, still is not yet fully acknowledged. Admitting the importance of alternative investment development in European countries, this study focuses on pros and cons Business angel investors (9)............. The main object of this paper is recognition of Business angel characteristics and related risks and opportunities company managers should be aware of. It is stressed, that on one hand being a good opportunity for gaining finance resources, Business angels possess risks which should not be (10)................ By focusing on the European market the core elements of Business angel investments will be evaluated.
bold
harshly
impact
round
complexity
Solution:
'bold' makes the sentence contextually and grammatically correct.

Q8. For the last few years the need of improving the access to finance for the companies, especially SME's (small and middle enterprises), has been on the agenda in European Union. As long as the (6)............... financing such as bank loans became more complex to attract, the development of alternative investment, like seed and start-up capital investments, crowd funding, venture capital and Business angels, became a (7)............. topic. Moreover, there is an opinion that development of alternative investment might be seen as a ground for (8)............ economic activity and entrepreneurship development. Even though a lot of studies have been done on the evaluation and description of alternative investment market this topic, as it is stressed in many cases, still is not yet fully acknowledged. Admitting the importance of alternative investment development in European countries, this study focuses on pros and cons Business angel investors (9)............. The main object of this paper is recognition of Business angel characteristics and related risks and opportunities company managers should be aware of. It is stressed, that on one hand being a good opportunity for gaining finance resources, Business angels possess risks which should not be (10)................ By focusing on the European market the core elements of Business angel investments will be evaluated.
demanding
separate
hinderance
highlighted
boosting
Solution:
'boosting' makes the sentence contextually and grammatically correct.

Q9. For the last few years the need of improving the access to finance for the companies, especially SME's (small and middle enterprises), has been on the agenda in European Union. As long as the (6)............... financing such as bank loans became more complex to attract, the development of alternative investment, like seed and start-up capital investments, crowd funding, venture capital and Business angels, became a (7)............. topic. Moreover, there is an opinion that development of alternative investment might be seen as a ground for (8)............ economic activity and entrepreneurship development. Even though a lot of studies have been done on the evaluation and description of alternative investment market this topic, as it is stressed in many cases, still is not yet fully acknowledged. Admitting the importance of alternative investment development in European countries, this study focuses on pros and cons Business angel investors (9)............. The main object of this paper is recognition of Business angel characteristics and related risks and opportunities company managers should be aware of. It is stressed, that on one hand being a good opportunity for gaining finance resources, Business angels possess risks which should not be (10)................ By focusing on the European market the core elements of Business angel investments will be evaluated.
owning
possess
holding
shifts
guide
Solution:
Possess: have as belonging to one; own.

Q10. For the last few years the need of improving the access to finance for the companies, especially SME's (small and middle enterprises), has been on the agenda in European Union. As long as the (6)............... financing such as bank loans became more complex to attract, the development of alternative investment, like seed and start-up capital investments, crowd funding, venture capital and Business angels, became a (7)............. topic. Moreover, there is an opinion that development of alternative investment might be seen as a ground for (8)............ economic activity and entrepreneurship development. Even though a lot of studies have been done on the evaluation and description of alternative investment market this topic, as it is stressed in many cases, still is not yet fully acknowledged. Admitting the importance of alternative investment development in European countries, this study focuses on pros and cons Business angel investors (9)............. The main object of this paper is recognition of Business angel characteristics and related risks and opportunities company managers should be aware of. It is stressed, that on one hand being a good opportunity for gaining finance resources, Business angels possess risks which should not be (10)................ By focusing on the European market the core elements of Business angel investments will be evaluated.
distinguish
underestimated
bolded
contradicting
overestimate
Solution:
Underestimate: regard (someone) as less capable than they really are.

Directions (11-15): Read each of the sentences to find out whether there is any error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of this part is your answer. 

Q11. What distinguishes technology (A)/ companies from traditional businesses (B)/ is user participation in (C)/ creating value, which, in turn,(D)/ translating into revenue.(E)/
A
B
C
D
E
Solution:
Replace 'translating' with 'translates' because 'distinguishes' is used in first part of sentence and as per parallelism 'translates' will be correct.

Q12. Although using consumer data to improve businesses (A)/ is not exclusive to the digital economy, the unique ability of (B)/ digital businesses lie in their power to (C)/ analyse big data collected via constant (D)/ user interaction and data mining.(E)/
A
B
C
D
E
Solution:
use 'lies' and not 'lie' because the subject is 'ability' which is singular here.

Q13. Now, after his resignation,(A)/ he is sure to acquire (B)/ greater glow, especially (C)/ if he joins politics as (D)/ he has indicated.(E)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
There is no error in any part of the sentence.

Q14. His letter of resignation (A)/ demonstrates his anguishing over (B)/ the pain Kashmir (C)/ has experienced over (D)/ the recent past. (E)/
A
B
C
D
E
Solution:
'Anguish' means severe mental or physical pain or suffering, and the noun form 'anguish' is to be used here.

Q15. Before Independence, and for a (A)/ while after it, competing for (B)/ entry into the IAS was (C)/ motivated by the urge to (D)/ seeks status in society.(E)/
A
B
C
D
E
Solution:
Error is in part E of the sentence. Use 'seek' and not 'seeks'.

               

Print Friendly and PDF

No comments