English Quiz (Spelling Errors) for IBPS 2019 Exam: 25th January 2019

english-qui-for-ibps-2019-exam-25-janaury


English Quiz For IBPS PO & Clerk 2019

IBPS had released the calendar for the Recruitment in 2019-20. Now the next step is to start practicing for the exams from now itself. Thus, the English Language can be an impetus for your success as it helps you save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for IBPS PO and Clerk Examinations 2019-20.



Directions (1-15): In each Question below, a sentence is given with four words given in Bold in the sentence. Among these bold words one may be wrongly spelt. The option of that word is the answer. If all four words are correctly spelt mark e. i.e. 'All Correct' as the answer. 

Q1. India, as the world’s fastest-growing major economy, may well be catching up with the richer economies in terms of absolute size.

growing
economy
catching
absolute
All Correct
Solution:
All correct

Q2. Economic convergance within the country remains a distant dream as poorer States continue to lag behind the richer ones in economic growth.
convergance
distant
continue
growth
All Correct
Solution:
Convergence

Q3. Many low-income States have experianced isolated years of strong economic growth above the national average.
experianced
isolated
economic
average
All Correct
Solution:
Experienced

Q4. Between fiscal years 2013 and 2018, there has been a significant divergence rather than convergence in the economic fortiunes of the poorer and richer States.
Between
significant
convergence
fortiunes
All Correct
Solution:
Fortunes

Q5. Indian-American Senator Kamala Harris has emerged at the top of a Daily Kos straw poll released Wednesday, two days after she officially plunged in the 2020 US presidential race.
Senator
emerged
officially
plunged
All Correct
Solution:
All correct

Q6. The saga of the Chinese scientist who created the world’s first gene-edited baby last November has forced researchers everywhere to take a hard look at the ethicse of gene-editing.
scientist
November
researchers
ethicse
All Correct
Solution:
Ethics

Q7. His actions drew international outrege, they weren’t revolutionary in technological terms.
international
outrege
revolutionary
technological
All Correct
Solution:
Outrage

Q8. The aim is to woo visitors back to Kerala, after the August 2018 deluge dealt a devastatting blow to the tourism industry.
woo
deluge
devastatting
tourism
All Correct
Solution:
Devastating

Q9. Experiential tourism is a global buzzword today, aimed at attracting diserning tourists who care for the community and leave a minimal carbon footprint.
buzzword
diserning
community
minimal
All Correct
Solution:
Discerning

Q10. Kayaking has taken off in a big way in extensive backwaters and inland waterways of Kerala hitherto the privilaged haunt of houseboats.
extensive
Kerala
hitherto
privilaged
All Correct
Solution:
Privileged

Q11. If the city of Adelaide, perched on the banks of South Australia’s River Torrens were a person, they would most certeinly be accused of having a split personality disorder.
perched
certeinly
accused
personality
All Correct
Solution:
Certainly

Q12. On my way back to Chilanzar from the train station, I burrowed my way underground to experience for myself the brillience of the Tashkent Metro I had heard a lot about.
station
burrowed
experience
brillience
All Correct
Solution:
Brilliance

Q13. As countries become richer, they tend to invest more on health, and the share of health spending that is paid out of the pocket declines.
invest
health
spending
declines
All Correct
Solution:
All Correct

Q14. As with the other two transetions, countries differ in terms of timing to start the transition, vary in speed with which they transition through it, and, sometimes, may even experience reversals.
transetions
timing
through
experience
All Correct
Solution:
Transitions

Q15. Last year, the Union government launched the Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana with much fan-fare but only Rs. 2,000 crore was allocated to this so called ‘game-changer’ initiative.
government
launched
allocated
initiative
All Correct
Solution:
All Correct

               
Print Friendly and PDF

No comments