Error Detection Quiz for NIACL AO Prelims- 6th January 2019


Dear Aspirants, 


English Quiz For NIACL AO Prelims 


NIACL AO Exam is on its way and a lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, the English Language can be an impetus for their success by helping them save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming NIACL AO Exam.






Directions (1-10): In each of the following questions a grammatically correct and meaningful sentence is given and four words are put in BOLD. One of these four words may be misspelt or contextually wrong. You have to identify the misspelt or contextually wrong word and choose the appropriate option as your answer. If all the words are correctly spelt, then mark ‘No error’ as your answer. 

Q1. Maria is not often dishonest, but she will lie to protect herself friends.
is
dishonest
will
herself
No error
Solution:
It should be ‘her’ in place of ‘herself’ to make the sentence grammatically and contextually correct.

Q2. Intelligence and passion overruled the woman’s smooth talk glibness, as everyone saw right through her superficiality.
and
woman’s
talk
through
No error
Solution:
It should be ‘talking’ in place of ‘talk’ to make the sentence grammatically and contextually correct.

Q3. The judge’s decision seemed biased since he ruled in favor of his childhood friend without ever hearing the evidence.
decision
ruled
childhood
the
No error
Solution:
No error

Q4. Amelia’s head was filled with dreamy thoughts, caused her to become distracted even when driving.
was
dreamy
caused
distracted
No error
Solution:
It should be ‘causing’ in place of ‘caused’ to make the sentence grammatically and contextually correct.

Q5. The overpowering fragrance was implpable, but it still managed to tickle my throat and make me cough.
overpowering
implpable
tickle
make
No error
Solution:
It should be ‘impalpable’ in place of ‘implpable’. Impalpable means unable to be felt by touch.

Q6. If a king has a son with one other than his wife, that son is illegitimate and cannot take the throne if his father passes.
has
one
illegitimate
his
No error
Solution:
It should be ‘someone’ in place of ‘one’. Someone is used while referring to a random person who is not known.

Q7. I don’t care for the speed sensitive volume control feature in my car because the music will fade when I come at a complete stop.
speed
feature
will
at
No error
Solution:
It should be ‘to’ in place of ‘at’ to make the sentence grammatically and contextually correct.

Q8. They didn’t want to diminish my work, but they had decided to publish other article in the paper.
didn’t
diminish
decided
other
No error
Solution:
It should be ‘another’ in place of ‘other’ to make the sentence grammatically and contextually correct. If we would have ‘other’ here it was necessary to use ‘the’ along with it.

Q9. He is solely in charge of the production line, and he has all responsibilities outside of that at all.
solely
production
all
that
No error
Solution:
It should be ‘no’ in place of ‘all’ to make the sentence grammatically and contextually correct.

Q10. There was only a minimal chance of acquiring the contagious disease since everyone had been completely vaccinated with the most recent medication.
minimal
contagious
been
vaccinated
No error
Solution:
No error

Directions (11-15): Read each of the following sentences to find out if there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of this part is your answer. If no such error is there, mark (e) as your answer. 

Q11. Since the children were already struggling (A)/ with learning, the move of a new school (B)/ should present as minimal changes as possible (C)/ so it would not cause additional problems for the children. (D)/
A
B
C
D
No error
Solution:
In part B, it should be ‘to’ in place of ‘of’.

Q12. People predicted the Internet (A)/ would erode the future of (B)/ newspapers, and in (C)/ the most part, they were correct. (D)/
A
B
C
D
No error
Solution:
In part C, it should be ‘for’ in place of ‘in’.

Q13. Although the director loved (A)/ all of his film footage, he (B)/ had to truncated the movie so its runtime (C)/ would be less than forty-five minutes. (D)/
C
A
D
B
No error
Solution:
In part C, it should be ‘truncate’ in place of ‘truncated’. We cannot use two verbs in past tense together that is ‘had’ and ‘truncated’ .

Q14. The storm brought the (A)/ baseball game to a halt (B)/ and than subsided enough (C)/ for the players to retake the field. (D)/
A
B
D
C
No error
Solution:
In part C, it should be ‘then’ in place of ‘than’. Than is used for comparison.

Q15. While the trees hovered overhead, only (A)/ the hikers walking on the floor (B)/ of the Amazon Rainforest could (C)/ observe the undergrowth growing close to the ground. (D)/
A
B
C
D
No error
Solution:
No error

               




 You May also like to Read:

         


Print Friendly and PDF




No comments