Fillers (English Quiz) for NIACL AO Prelims Exam- 28th January 2019

Dear Aspirants,


fillers-(english quiz)-for-niacl-ao-prelims-exam-2019

English Quiz For NIACL AO Prelims 

NIACL AO Exam is on its way and a lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, the English Language can be an impetus for their success by helping them save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming NIACL AO 2018-19.





Directions (1-15): In each of the following sentences, there is a blank space. Below each such sentence, there are five options with one word each. Fill up the blank with the word that makes the sentence grammatically and contextually correct. 

Q1. The ---------------------------- plot details make me want to read the book.
cajole
engrave
could
tantalizing
mayor
Solution:
‘Tantalizing’ is the correct word for the blank here, both grammatically and contextually. It means exciting one's senses or desires.

Q2. We prepared for almost every natural disaster that could occur, but the ------------------of a meteor was still unexpected.
arrival
reaching
head
locating
large
Solution:
‘Arrival’ is the correct word for the blank here, both grammatically and contextually.

Q3. The politician --------------------his money had been used for charity, but his lies were quickly exposed by a clever reporter.
received
headed
claimed
load
held
Solution:
‘Claimed’ is the correct word for the blank here, both grammatically and contextually. It means to state or assert that something is the case, typically without providing evidence or proof.

Q4. It did not take long for the truth of the broken vase to be exposed, as Jimmy’s lie about it being knocked over by the wind was ------------------------------.
ridicule
ridiculous
ready
loose
orphan
Solution:
‘Ridiculous’ is the correct word for the blank here, both grammatically and contextually.

Q5. Sending the police inside will only make the hostage ---------------------- more volatile.
ending
benign
situation
destine
guidance
Solution:
‘Situation’ is the correct word for the blank here, both grammatically and contextually.

Q6. It is ------------------------to overload a cable car, because putting more weight on it than intended could cause it to malfunction.
dangerous
gracious
calamity
tract
guard
Solution:
‘Dangerous’ is the correct word for the blank here, both grammatically and contextually.

Q7. The label said to only use seven amps of electricity with my drill, so using ten would probably ------------------------it.
soften
couch
loose
overload
resistance
Solution:
‘Overload’ is the correct word for the blank here, both grammatically and contextually.

Q8. The history teacher doesn’t think that the film delivered a realistic --------------------of the Revolutionary War since there were lots of untrue facts included.
rolling
lead
portrayal
deal
depict
Solution:
‘Portrayal’ is the correct word for the blank here, both grammatically and contextually. It means a depiction of someone or something in a work of art or literature.

Q9. My little brother was -----------------------because he got a C in his report card and he didn’t want to show it to our parents.
impressed
distressed
laughed
clogged
happiness
Solution:
‘Distressed’ is the correct word for the blank here, both grammatically and contextually. It means suffering from extreme anxiety, sorrow, or pain.

Q10. Additional charges will be ---------------------- if you do not pay the bill on time.
subdue
deduce
added
reduce
subtract
Solution:
‘Added’ is the correct word for the blank here, both grammatically and contextually.

Q11. Trying to mount the horse, the -------------------rider fell off several times before actually getting on.
nervous
dubious
doubt
anger
nostalgic
Solution:
‘Nervous’ is the correct word for the blank here, both grammatically and contextually.

Q12. The missionary hopes to ---------------------------a belief in Christianity during his mission to the third world nation.
propagate
guide
guided
manifested
travel
Solution:
‘Propagate’ is the correct word for the blank here, both grammatically and contextually. It means to spread and promote.

Q13. A ----------------------for driving too fast is a speeding ticket which can be quite costly.
cascading
penalty
engage
custom
dual
Solution:
‘Penalty’ is the correct word for the blank here, both grammatically and contextually.

Q14. If a jury cannot come to a decision on whether or not someone is innocent or guilty after -------------------------------- deliberation, they are considered as a hung jury.
calling
caused
prolonged
delay
wait
Solution:
‘Prolonged’ is the correct word for the blank here, both grammatically and contextually. It means something that is continuing for a long time or longer than usual

Q15. In order to win the election, the candidate will propagate --------------stories about his opponent.
rude
freehold
henceforth
false
correctly
Solution:
‘False’ is the correct word for the blank here, both grammatically and contextually.

               





You May also like to Read:
   

Print Friendly and PDF

No comments