Fillers for NIACL AO Prelims Exam - 4th January 2019

Dear Aspirants, 



English Quiz For NIACL AO Prelims 


NIACL AO Exam is on its way and a lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, the English Language can be an impetus for their success by helping them save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming NIACL AO Exam.






Directions (1-15): In each of the following sentences, there is a blank space. Below each such sentence, there are five options with one word each. Fill up the blank with the word that makes the sentence grammatically and contextually correct. 

Q1. The daughter was constantly looking for ---------------------- from her parents by following the rules and getting good grades.
denying
decline
attraction
affirmation
affluent
Solution:
‘affirmation’ is the correct word here. Affirmation means consent.

Q2. There was no way to -------------------- whether or not the Earth was the center of the universe centuries ago, as we could only observe the stars from Earth to begin with.
calculate
estimation
validate
resonate
animate
Solution:
‘validate’ is the correct word here.

Q3. If his words are not enough, the evidence will ---------------------- his claim.
corroborate
mesmerize
acclaim
accomplishing
program
Solution:
‘corroborate’ is the correct word here. Corroborate means confirm or give support to (a statement, theory, or finding).

Q4. The world’s most elite soldiers must undergo the most extreme and ------------------- training programs in the military.
grueling
rule
tiring
irritating
powerful
Solution:
‘grueling’ is the correct word here. Grueling means extremely tiring and demanding.

Q5. The children were expected to ------------------ the situation and make the best of it even if they didn’t enjoy working in the garden.
regard
embrace
disregard
manipulation
guide
Solution:
‘embrace’ is the correct word here. Embrace means to appreciate.

Q6. My aunt received an award for being a ------------------- to the public school.
destined
benefactor
guiding
book
None of the above
Solution:
‘benefactor’ is the correct word here. Benefactor is a person who gives money or other help to a person or cause.

Q7. Wind turbines have a high level of --------------------- because wind is an endless resource.
rigidity
sustainability
resources
needs
None of the above
Solution:
‘sustainability’ is the correct word here.

Q8. Thanks to the increased ------------------- of the football program, the school can soon build a new stadium.
patriotism
patronage
supporting
imports
exports
Solution:
‘patronage’ is the correct word here.

Q9. The salesman offered his assistance but we told him we were just --------------------.
browsing
dance
random
abandoning
gone
Solution:
‘browsing’ is the correct word here. Browsing means to survey in a casual way.

Q10. The mayor used city funds to ----------------------- his personal projects and was eventually charged with theft.
gain
rope
group
randomize
subsidize
Solution:
‘subsidize’ is the correct word here. Subsidize means to support financially.

Q11. A sudden snowstorm trapped several of the -------------------- residents inside their homes.
shock
surprised
mesmerized
terrorize
ignite
Solution:
‘surprised’ is the correct word here.

Q12. --------------------- the athlete was taking a strong medication, he left the game because he was not able to inure himself to the pain.
Though
Therefore
Although
Before
Instead
Solution:
‘although’ is the correct word here.

Q13. After winning several medals in the Olympics, the handicapped athlete became an ------------------- of training programs for the disabled.
antidote
adverb
supporting
defender
exponent
Solution:
‘exponent’ is the correct word here. Exponent here means an advocate or lawyer.

Q14. When building the small rocket, the scientist had to decide which ------------------------- he would use to launch the spacecraft.
matter
thought
advocate
propellant
solidification
Solution:
‘propellant’ is the correct word here. Propellant is used in reference to a substance in science.

Q15. --------------------- difficult math problems with hands-on learning can create an interactive way to make Algebra more interesting to learn.
Between
Adjoining
Coupling
Among
Deciding
Solution:
‘coupling’ is the correct word here. Coupling means to join.

               




 You May also like to Read:

         


Print Friendly and PDF




No comments