Sentence Completion for NIACL AO Prelims- 9th January 2019



English Quiz For NIACL AO Prelims 

NIACL AO Exam is on its way and a lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, the English Language can be an impetus for their success by helping them save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming NIACL AO Exam.






Directions (1-15): In each of the questions given below an incomplete sentence which must be filled/completed with one of the sentences/words given below .i.e. one of the sentences/words can be fit into the given blanks. Choose the correct option and complete the given sentences. 

Q1. The city is in a state of emergency, knowing well that a hurricane ---------------------------- and with many civilians in the storm’s path.
will be come its way
was coming its way
is coming its way
will come the way
None of the above
Solution:
’Is coming its way’ is grammatically and contextually correct here. Since the sentence is being considered in present continuous tense we will say ‘is coming’.

Q2. Full of sophistication and elegance, the etiquette teacher------------------------- princess on proper procedures.
instructed an clumsy
instructing the clumsy
instruct the clumsy
instructed the clumsy
None of the above
Solution:
‘Instructed the clumsy’ is grammatically and contextually correct here.

Q3. Technology allows us to multitask: you can surf the web, message a friend, type up a report, listen to music and check emails ------------------------.
all at once
all of one
all in one
all in once
None of the above
Solution:
‘all at once’ is the correct option here. When we consider multitasking, we use ‘all at once’.

Q4. His skepticism of the medicine’s curative affects ------------------------------ he took the medicine for over six months.
was understandable in
were understood by
was understandable off
was understandable after
None of the above
Solution:
‘was understandable after’ is correct here. Since the subject is singular, we will consider ‘was’ and not ‘were’.

Q5. Despite being extremely nervous, Rohit ----------------------- presentation that was very engaging.
gave an intel
gave in intelligent
gave an intelligible
give an intelligible
None of the above
Solution:
‘gave an intelligible’ is correct here. The word ‘Intelligible’ starts with a vowel, so we will use ‘an’ with it.

Q6. ------------------------------ my next exam, I will need to commit myself to studying every day.
If I want to pass
If I were too pass
If I am to passing
If am to pass
None of the above
Solution:
‘If I want to pass’ is grammatically and contextually correct here.

Q7. Excitement on a child’s face when she comes downstairs on Christmas morning to --------------------is priceless.
saw all her presents
see all her presents
see all his presents
saw all her presents
None of the above
Solution:
‘see all her presents’ is grammatically and contextually correct here. Since the child is a female, we will use ‘her’.

Q8. If I’ll have pie -------------------- its complement, whipped cream, along with it.
I must had
I must have
I many have
I must has
None of the above
Solution:
‘I must have’ is grammatically and contextually correct here.

Q9. If you want to succeed in life, -------------------- great job and a proud productive family.
you would have a
you could have a
you could had a
you should have a
None of the above
Solution:
‘You should have a’ is correct here. Since the sentence imposes a necessary condition, therefore, should is to be used.

Q10. The young entrepreneur --------------------------- just pour money into her company if she wanted to succeed in her business venture.
needed to do more then
need too do more than
needed to do more than
need to do more then
None of the above
Solution:
‘needed to do more than’ is correct here. Since the sentence is about comparison, we will use ‘than’.

Q11. Military supremacy is a top priority for elected government officials -------------------------- .
in our country
off our country
to our country
not our country
None of the above
Solution:
‘in our country’ is grammatically and contextually correct here.

Q12. The company swore -------------------------------- purity and were not mixing their product with harmful chemicals.
they had a process of
them had a process of
that have a process of
though have had an process of
None of the above
Solution:
‘they had a process of’ is grammatically and contextually fit for the sentence. Since the subject is singular, we will use ‘had’ and not ‘have’.

Q13. Someone -------------------------------- about themselves and never about others is not a selfless individual.
the is always worried
that were always worried
that is always worry
who is always worried
None of the above
Solution:
‘that is always worried’ is correct here.

Q14. The young children rode the tan and brown pied colored pony -------------------------------.
on the birthday party
among the birthday party
of the birthday party
off the birthday party
None of the above
Solution:
‘on the birthday party’ is grammatically and contextually correct here.

Q15. After the adjudication of the detainees, the official ruling ----------------------- sent back to their home countries.
required them to been
require them to been
required them to be
require them too be
None of the above
Solution:
‘required them to be’ is grammatically and contextually correct here. In standard English we use ‘to be’ and not ‘to been’. The sentence is also in past tense.

               



 You May also like to Read:
     

Print Friendly and PDF


No comments