Sentence Completion for NIACL AO Prelims Exam- 21st January 2019

Dear Aspirants,


sentence-completion-for-niacl-ao-prelims-exam-2018-19

English Quiz For NIACL AO Prelims 

NIACL AO Exam is on its way and a lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, the English Language can be an impetus for their success by helping them save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming NIACL AO 2018-19.


Watch Vedio Solution Here !!!






Directions (1-15): In each of the questions given below an incomplete sentence which must be filled/completed with one of the sentences/words  given .i.e. one of the sentences/words can be fit into the given blanks. Choose the correct option and complete the given sentences. 

Q1. To say that getting a home loan with a bad credit is a small challenge ---------------------understatement.
would been a huge
will been a huge
would be a huge
were be a huge
None of these
Solution:
‘would be a huge’ is grammatically and contextually correct.

Q2. Although she was beautiful, the shy maiden ------------------ the king’s attention.
felt worthy off
felt unworthy of
feel worth of
felt worth of
None of these
Solution:
‘felt unworthy of‘ is grammatically and contextually correct. Since ‘although’ is being used, we will use ‘unworthy’ and not ‘worthy’.

Q3. The ---------------- cafeteria began when one student threw his lunch at another student.
chaos in the
chaos into the
chaos in them
chaos in a
None of these
Solution:
‘chaos in the’ is grammatically and contextually correct.

Q4. I commonly see unsettled squirrels ------------------------ running up and down the trees without a thought in their minds.
roam around
roamed around
roaming around
roaming surround
None of these
Solution:
‘roaming around’ is grammatically and contextually correct. Since the sentence is in present tense we will use ‘roaming’.

Q5. The bulk of the leftover food will go to the food pantry, but some ------------------------ thrown away.
will have too be
will have to be
would had to be
will have to been
None of these
Solution:
‘will have to be’ is grammatically and contextually correct.

Q6. The objective of my resume --------------------- position in the company’s quality assurance department.
is to obtained a
was too obtain a
is too obtain a
is to obtain a
None of these
Solution:
‘is to obtain a’ is grammatically and contextually correct. Since the sentence is in present tense, we will use ‘obtain’.

Q7. The objective of the video game ----------------------------- witch’s henchmen and rescue the princess.
was to eliminated the
is too eliminate the
is to eliminate the
were to eliminate the
None of these
Solution:
‘is to eliminate the’ is grammatically and contextually correct.

Q8. I suspect that it will rain tomorrow, but I -----------------------------.
had no proved
have no prove
had no proof
have no proof
None of these
Solution:
‘have no proof’ is grammatically and contextually correct.

Q9. The loud tones of machinery ----------------------------things to disrupt the otherwise quiet calm of the forest.
were the only
was the only
was that only
were that only
None of these
Solution:
‘were the only’ is grammatically and contextually correct. Since ‘things’ is plural, we will use ‘were’ as the verb here.

Q10. The disloyal soldier sold secrets to the Russians -------------------------money.
onto exchange for
into exchange for
in exchange for
in exchange in
None of these
Solution:
‘in exchange for’ is grammatically and contextually correct.

Q11. The gladiator slew his competition with a thrust ------------------------.
of him sword
about his sword
off his sword
of his sword
None of these
Solution:
’of his sword’ is grammatically and contextually correct.

Q12. The shallow woman couldn’t go longer than twenty minutes without ------------------------------- of her purse.
taken her mirror of
taking her mirror out
taking his mirror in
taking she mirror out
None of these
Solution:
’taking her mirror out’ is grammatically and contextually correct.

Q13. The child was envious of his friends ---------------------------money to buy ice cream.
who had received
which had receive
that had receive
who had receiving
None of these
Solution:
‘who had received’ is grammatically and contextually correct. While referring to a person or people we use ‘who’.

Q14. The toddler’s silent protest let his mother ------------------------------- pleased with the choice of lamb for dinner.
knew that him was not
know them he was not
know that he was not
know that him were not
None of these
Solution:
‘know that he was not’ is grammatically and contextually correct. Since the sentence is in present tense, we will use ‘know’.

Q15. Because Jim is a shallow person, he tends to judge people by the ----------------------------spend on their cars.
amounting of money they
amount off money they
amount of money they
amount of money them
None of these
Solution:
‘amount of money they’ is grammatically and contextually correct.

               





You May also like to Read:
   

Print Friendly and PDF

No comments