Sentence Rearrangement for NIACL AO Prelims Exam- 11th January 2019

Dear Aspirants, 

English Quiz For NIACL AO Prelims 

NIACL AO Exam is on its way and a lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, the English Language can be an impetus for their success by helping them save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming NIACL AO Exam.




Directions (1-15): In each of the questions given below, a sentence is given which is divided into FOUR parts such that the parts are jumbled and they do not make a meaningful sentence. Rearrange the following parts to form a grammatically correct and meaningful sentence and choose the correct rearrangement from the options given below each question. 



Q1. when the snobby customer (A)/ I could not hold my tongue (B)/ in front of me tried to abase (C)/ the salesperson by screaming at her (D)/

ABCD
BACD
DCAB
CDAB
None of the above
Solution:
The arrangement of the sentence is BACD.

Q2. had worked today (A)/after noticing the tidiness of (B)/the children’s playroom, the family (C)/ realized that their maid (D)/
BCDA
BADC
ABDC
DCBA
None of the above
Solution:
The arrangement of the sentence is BCDA.

Q3. with confidence they automatically (A)/ considered him a serious contender (B)/ when the interviewers saw their (C) / next candidate stride into the room (D)/
CDBA
DCBA
CDAB
ACDB
None of the above
Solution:
The arrangement of the sentence is CDAB.

Q4. bank officer granted her (A)/ since Marie was ill and (B)/ temporarily unable to work, the (C)/ forbearance on her car loan (D)/
BCAD
BADC
BACD
DCBA
None of the above
Solution:
The arrangement of the sentence is BCAD.

Q5. restaurant’s new lemon cake (A)/ the ambient commercial (B)/ people to try the (C)/ has convinced many (D)/
BADC
BCDA
BDCA
DCBA
None of the above
Solution:
The arrangement of the sentence is BDCA.

Q6. the king would not (A)/ until the opposing ruler made (B)/ even discuss terms for peace (C)/ amends for his advances. (D)/
ABDC
ACBD
CBDA
DCBA
None of the above
Solution:
The arrangement of the sentence is ACBD.

Q7. even begin to make amends (A)/ feeling his crimes (B)/ was not sure how he could (C)/ were too serious, he (D)/
BDCA
ACDB
BACD
DCBA
None of the above
Solution:
The arrangement of the sentence is BDCA.

Q8. attentive eye is very helpful (A)/ as a clothing designer, my (B)/others would not notice (C)/ in detecting subtle patterns that (D)/
BCAD
DCBA
DCAB
BADC
None of the above
Solution:
The arrangement of the sentence is BADC.

Q9. be a conformist, I go out (A)/ as someone who refuses to (B)/ frequently chosen (C)/ of my way to take the path less (D)/
ACDB
ADCB
BADC
DCBA
None of the above
Solution:
The arrangement of the sentence is BADC.

Q10. with my retentive (A)/ mind, I can (B)/ important historical dates (C)/easily remember (D)/
ABDC
ADCB
ACDB
ACBD
None of the above
Solution:
The arrangement of the sentence is ABDC.

Q11. runner shot to the finish (A)/ with a vibrant burst (B)/ line and claimed the prize (C)/ of vigor, the marathon (D)/
ACDB
BDAC
DCBA
DACB
None of the above
Solution:
The arrangement of the sentence is BDAC.

Q12. her autoimmune disease (A)/ the young woman (B)/read that a vegetarian (C)/diet was curative for (D)/
ACDB
BDCA
BCDA
BDAC
None of the above
Solution:
The arrangement of the sentence is BCDA.

Q13. although she usually (A)/ clothing, the vibrant patterns of (B)/ the dashiki drew her attention (C)/ preferred neutral colored (D)/
ACBD
ADBC
DBCA
DCBA
None of the above
Solution:
The arrangement of the sentence is ADBC.

Q14. when a new player took a cheap (A)/our fellowship with our (B)/ shot towards another player (C)/ rival soccer team became strained (D)/
BCDA
DCBA
ACDB
BDAC
None of the above
Solution:
The arrangement of the sentence is BDAC.

Q15. willpower to move forward (A)/ he had sufficient (B)/ the race, but no (C)/energy to complete (D)/
BDCA
BCDA
DCBA
BCAD
None of the above
Solution:
The arrangement of the sentence is BDCA.

               





 You May also like to Read:
            


Print Friendly and PDF

No comments