IBPS English Quiz (Error Detection) for 2019 Exams: 20th February

english-quiz-error-detection-for-ibps-exams-2019

English Quiz For IBPS PO & Clerk 2019

IBPS had released the calendar for the Recruitment in 2019-20. Now the next step is to start practicing for the exams from now itself. Thus, the English Language can be an impetus for your success as it helps you save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for IBPS PO and Clerk Examinations 2019-20. 


Watch Video Solutions Here





Directions (1-15): In each Question below, a sentence is given with four words given in Bold in the sentence. Among these bold words one may be wrongly spelt. The option of that word is the answer. If all four words are correctly spelt mark e. i.e. 'All are Correct' as the answer. 

Q1. This round of conflict between Puducherry Chief Minister V. Narayanasamy and Lt. Govornor Kiran Bedi has been more serious than those in the past.


conflict
Puducherry
Govornor
serious
All are Correct
Solution:
Governor

Q2. He has been opposing what he calls Ms. Bedi’s “high-handedness” and tendency to interfeir in the administration.
opposing
tendency
interfeir
administration
All are Correct
Solution:
interfere

Q3. Under the Constitution, the territory belongs to the President, who runs it through the L-G as Administrator.
Constitution
territory
President
Administrator
All are Correct
Solution:
All are Correct

Q4. The Socialists are expected to emerge as the single largest party in April, but well short of a clear majoriti.
Socialists
emerge
largest
majoriti
All are Correct
Solution:
majority

Q5. Sewage pipes and drains represent the bleaker side of India’s strugule to modernise its cities.
Sewage
represent
bleaker
strugule
All are Correct
Solution:
struggle

Q6. Depending on who your contractor is, you could have a vastly different experienc of working under a contract.
Depending
contractor
vastly
experienc
All are Correct
Solution:
experience

Q7. Decline in efficiency and quality of different services is quite apparent to the public, but it is flatly denied by political leaders, civil servants and consultants.
efficiency
apparent
flatly
denied
All are Correct
Solution:
All are Correct

Q8. Little attempt has been made to study how contracttual work has affected reliability in the postal services, railways and accounts.
attempt
contracttual
reliability
services
All are Correct
Solution:
Contractual

Q9. Job creatien has slowed since 2011-12, the year of the last published National Sample Survey Office (NSSO) labour force survey.
creatien
published
Survey
labour
All are Correct
Solution:
Creation

Q10. We have repeatedly stated that government claims on abcence of ‘good’ data on jobs are simply untenable.
repeatedly
government
abcence
untenable
All are Correct
Solution:
Absence

Q11. My analysis prior to the leak of NSSO 2017-18 data had shown that the job situation has turned grim since 2012.
analysis
leak
situation
grim
All are Correct
Solution:
All are Correct

Q12. The Government of India does not produce any measure of monthlly unemployment rate, nor does it have any plans to do so.
Government
produce
monthlly
unemployment
All are Correct
Solution:
Monthly

Q13. The Centre for Monitoring India Economy (CMIE), a private enterprise, has demonstrated over the past three years that fast frequency measures of unemployment can be made and that seeking an exception on SDDS compliance is unneccessary.
enterprise
demonstrated
frequency
unneccessary.
All are Correct
Solution:
unnecessary.

Q14. The CMIE decided to fill India’s gap in generating fast frequency meassures of household well-being in 2014.
decided
generating
frequency
meassures
All are Correct
Solution:
measures

Q15. Once the data is collected and validated in real-time, it is automatically deployed for estimations without any human intervention.
validated
automatically
estimations
intervention
All are Correct
Solution:
All are Correct

               





You may also like to Read:



Test where you stand in the Competition with Online Test Series
 to get 25% Off Today

Get Classroom at Your Fingertips with Video Courses


Enroll in LIVE BATCHES


Get Latest Printed Edition BOOKS


Study Anytime with eBOOKS

                   
                                    
Print Friendly and PDF

No comments