English Quiz for NIACL AO Mains 2019 Exam: 27th February 2019

Dear Aspirants,

english-quiz-for-niacl-ao-exam


English Quiz For NIACL AO Mains

NIACL AO Mains Exam is on its way and a lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, the English Language can be an impetus for their success by helping them save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming NIACL AO Mains Exam 2018-19.





Directions (1-5): In the following questions two columns are given containing three sentences/phrases each. In first column, sentences/phrases are A, B and C and in the second column the sentences/phrases are D, E and F. A sentence/phrase from the first column may or may not connect with another sentence/phrase from the second column to make a grammatically and contextually correct sentence. Each question has five options, four of which display the sequence(s) in which the sentences/phrases can be joined to form a grammatically and contextually correct sentence. If none of the options given forms a correct sentence after combination or none of them connects, mark (e), i.e. “None of the above” as your answer. 

Q1. 

B-D
B-F
A-E and C-D
A-E
None of the above
Solution:
A-E and C-D are the correct combinations here and make meaningful sentences.

Q2. 

A-F and C-E
A-F
B-D
B-E
None of the above
Solution:
A-F and C-E are the correct combinations here and make meaningful sentences.

Q3. 

A-E
A-E, B-F and C-D
B-D
B-F
None of the above
Solution:
A-E, B-F and C-D are the correct combinations here and make meaningful sentences.

Q4. 

B-D
C-D
B-F
A-E and C-D
None of the above
Solution:
None of the above

Q5. 

A-E
A-E and B-F
B-F and C-D
C-D
None of the above
Solution:
B-F and C-D are the correct combinations here and make meaningful sentences.

Directions (6-10): In each of the following questions, a word has been used in sentences in THREE different ways. Choose the option corresponding to the sentence in which the usage of the word is CORRECT or APPROPRIATE. 

Q6. OBTUSENESS 
(i) In an attempt to hide his obtuseness on the subject, the student remained quiet during the discussion. 
(ii) During basic obtuseness, a soldier will run lots of miles to increase his physical stamina. 
(iii) The ballerina’s obtuseness allows her to practice six hours a day.
Only (i)
Only (ii)
Only (iii)
Both (ii) and (iii)
None of the above
Solution:
Option 'a' is correct here. Obtuseness means not quick or alert in perception, feeling, or intellect; not sensitive or observant.

Q7. EQUIPPED 
(i) After the tsunami, hospitals were not fully equipped to help the injured because they did not have enough medical supplies or staff in hand. 
(ii) The police officer was equipped with a bulletproof vest, handcuffs and a gun. 
(iii) The hotel owner boasted that all rooms came with a fully equipped kitchen full of the latest stainless steel appliances and a full-sized refrigerator.
Only (ii)
Both (ii) and (iii)
Only (iii)
All are correct
None of the above
Solution:
Option 'd' is correct here. Equipped means supply with the necessary items for a particular purpose.

Q8. ELEGANCE 
(i) The gullible woman gave all her elegance to a fake charity. 
(ii) It is unwise to leave the house without an elegance during a rainstorm. 
(iii) Full of sophistication and elegance, the etiquette teacher instructed the clumsy princess on proper procedures.
Only (ii)
Only (iii)
Only (i)
All of the above
None of the above
Solution:
Option 'b' is correct here. Elegance means the quality of being graceful and stylish in appearance or manner.

Q9. NAIVE 
(i) As long as you remain naive about the workings of the stock market, you will find it difficult to make a living as a stockbroker. 
(ii) The naive old woman was the perfect target for a financial scam. 
(iii) You are being naive if you think you can make a fortune without doing any work at all.
Only (ii)
Both (ii) and (iii)
Only (iii)
All of the above
None of the above
Solution:
Option 'd' is correct here. Naive means showing a lack of experience, wisdom, or judgement.

Q10. ACCOLADE 
(i) The animal rescue group deserves an accolade for finding homes for over seven hundred abandoned pets last year. 
(ii) During the monthly meeting, the company president will present an accolade to the employee of the month. 
(iii) The losing team made an accolade but futile effort to catch up to their opponent.
Only (i)
Only (ii)
Both (i) and (ii)
All of the above
None of the above
Solution:
Option 'c' is correct here. Accolade means an award or privilege granted as a special honour or as an acknowledgement of merit.

Q11. In the questions given below five words are given in which four of them have a similar meaning and one word is the antonym for the other four words. Choose the word, opposite in meaning to the other four, as your answer.
Absurd
Logical
Practical
Realistic
Wise
Solution:
‘Absurd’ is the antonym here and it means wildly unreasonable, illogical, or inappropriate.

Q12. In the questions given below five words are given in which four of them have a similar meaning and one word is the antonym for the other four words. Choose the word, opposite in meaning to the other four, as your answer.
Cautious
Mindful
Unwary
Thoughtful
Wary
Solution:
‘Unwary’ is the antonym here and it means not cautious of possible dangers or problems.

Q13. In the questions given below five words are given in which four of them have a similar meaning and one word is the antonym for the other four words. Choose the word, opposite in meaning to the other four, as your answer.
Impractical
Inefficient
Irrational
Pragmatic
Unreasonable
Solution:
‘Pragmatic’ is the antonym here and it means dealing with things sensibly and realistically in a way that is based on practical rather than theoretical considerations.

Q14. In the questions given below five words are given in which four of them have a similar meaning and one word is the antonym for the other four words. Choose the word, opposite in meaning to the other four, as your answer.
Dawdle
Advance
Adjourn
Drag
Prolong
Solution:
‘Advance’ is the antonym here.

Q15. In the questions given below five words are given in which four of them have a similar meaning and one word is the antonym for the other four words. Choose the word, opposite in meaning to the other four, as your answer.
Careless
Foolish
Reckless
Unwise
Tactful
Solution:
‘Tactful’ is the antonym here and it means having or showing skill and sensitivity in dealing with others or with difficult issues.

               




You May also like to Read:
   
Print Friendly and PDF



No comments