English Quiz for NIACL AO Mains Exam- 11th February 2019


English Quiz For NIACL AO Mains

NIACL AO Mains Exam is on its way and a lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, the English Language can be an impetus for their success by helping them save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming NIACL AO Mains Exam 2018-19.




Directions (1-5): In each of the questions given below an incomplete sentence which must be filled/completed with one of the sentences/words given below .i.e. one of the sentences/words can be fit into the given blanks. Choose the correct option and complete the given sentences 

Q1. Sadly, the Internet has made it easier ----------------------------------- of false information.
from the rampant spread
off the rampant spread
if the rampant spread
for the rampant spread
None of the above
Solution:
‘for the rampant spread’ is the correct option here.

Q2. In some areas of France, citizens accept -------------------------- Americans as rude and uncultured people.
the stereotype of
the stereotype for
the stereotype in
the stereotype on
None of the above
Solution:
‘the stereotype here’ is the correct option here.

Q3. Since it was so poorly written, the editor decided the article ------------------------------ spot in the newspaper.
were unworthy of a
was unworthy of a
was unworthy off a
were unworthy off a
None of the above
Solution:
‘was unworthy of a’ is the correct option here.

Q4. The villagers were shocked that a boy so young ------------------------------- horrendous crime with no regard for human life.
could commit such an
can commit such an
could commit such a
could committed such a
None of the above
Solution:
‘could commit such a’ is the correct option here.

Q5. Life in the poverty-stricken city is horrendous -------------------------------------- living in terrible conditions without food or water.
for most people their are
since most people their are
since mostly people’s there are
since most people there are
None of the above
Solution:
‘since most people there are’ is the correct option here.

Directions (6-10): In each Question below, a sentence is given with four words given in Bold in the sentence. Among these bold words one may be wrongly spelt. The option of that word is the answer. If all four words are correctly spelt mark e. i.e. 'All Correct' as the answer. 

Q6. Glaring out at the crowd, the angry police officer ordred the protesters to leave immediately.
glaring
angry
ordred
leave
All are correct
Solution:
The correct word is ‘ordered’ here.

Q7. Some poor people believe politcians conspire to keep them in dire financial straits.
people
politcians
conspire
dire
All are correct
Solution:
The correct word is ‘politicians’ here.

Q8. In the hit film, three women conspire to kidnap their horrible boss.
hit
three
women
kidnap
All are correct
Solution:
All are correct

Q9. During the championship, the fighter began to pumel his opponent after distracting him.
championship
fighter
pumel
opponent
All are correct
Solution:
The correct word is ‘pummel’ here.

Q10. The selfish socialite would speak ill about anyone she considered inferior.
selfish
socialite
about
considered
All are correct
Solution:
All are correct.

Directions (11-15): In each of the following questions, a word has been used in sentences in THREE different ways. Choose the option corresponding to the sentences in which the usage of the word is CORRECT or APPROPRIATE. 

Q11. PERISH 
(i) Sunlight has caused the rubber to perish. 
(ii) Without the assistance, thousands of refugees will perish from hunger and neglect. 
(iii) I was taken perish by the server’s rude comment about my hair.
Only (i) and (ii)
Only (ii) and (iii)
Only (iii)
Only (i)
None of the above
Solution:
Only (i) and (ii) are correct here. ‘Perish’ means to die, especially in an accident or by being killed, or to be destroyed.

Q12. CONCERN 
(i) Does it concern you that your children are out after dark? 
(ii) While the word ‘rock’ has concern to describe a certain form of music, its literal denotation refers only to actual stone. 
(iii) The literal meaning of a word is its denotation, but the concern it is used or perceived is referred to as its connotation.
Only (ii) and (iii)
Only (ii)
Only (i)
Only (iii) and (i)
None of the above
Solution:
Only (i) is correct here. ‘Concern’ means to cause worry to someone.

Q13. FRAGILE 
(i) The assassination could do serious damage to the fragile peace agreement that was signed last month. 
(ii) Their argument showed us just how fragile the teammate relationship can be. 
(iii) Because the treaty between the two nations is very fragile, it may be damaged during the presidential meeting.
Only (i)
Only (ii)
Only (i) and (iii)
All (i), (ii) and (iii)
None of the above
Solution:
All sentences are correct here. ‘Fragile’ means something which is easily damaged, broken, or harmed.

Q14. ACCLAIM 
(i) Our writing teacher required us to remove any acclaim words from our essays because they did not contribute to the essay. 
(ii) The clouds made the morning appear quite acclaim. 
(iii) Chloe hoped that her allergies were not going to acclaim her ability to perform in the recital.
Only (i)
Only (ii)
Only (iii)
Only (ii) and (iii)
None of the above
Solution:
None of the above sentences have the correct word usage in them. ‘Acclaim’ means public approval and praise.

Q15. TERRIFY 
(i) His looks are enough to terrify anyone. 
(ii) Thoughts of snakes and spiders terrify me and cause me to lose sleep at night. 
(iii) The stock’s staggering terrify in value has damaged many retirement accounts.
Only (i) and (iii)
Only (iii)
Only (i) and (ii)
Only (ii)
None of the above
Solution:
Only (i) and (ii) are correct. ‘Terrify’ means to frighten someone severely.

               




You May also like to Read:
   



No comments