English Quiz for NIACL AO Mains Exam- 7th February 2019


Dear Aspirants,



English Quiz For NIACL AO Mains

NIACL AO Mains Exam is on its way and a lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, the English Language can be an impetus for their success by helping them save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming NIACL AO Mains Exam 2018-19.




Directions (1-5): Rearrange the following sentences (A), (B), (C), (D), and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below. 

A. But they do not get the kind of return they should and most of them continue to live in poverty.
B. Indian farmers are one of the most hard-working professionals.
C. The erratic weather condition is one of the biggest threats to the farmers.
D. They are required to work hard in the field day in and day out.
E. Crops can only grow properly and bloom if they get adequate water and sunlight.

Q1. Which of the following is the SECOND sentence after rearrangement?
A
B
C
D
E
Solution:
BDACE is the correct order of the sentences.
Indian farmers are one of the most hard-working professionals. They are required to work hard in the field day in and day out. But they do not get the kind of return they should and most of them continue to live in poverty. The erratic weather condition is one of the biggest threats to the farmers. Crops can only grow properly and bloom if they get adequate water and sunlight.

Q2. Which of the following is the THIRD sentence after rearrangement?
A
B
C
D
E
Solution:
BDACE is the correct order of the sentences.

Q3. Which of the following is the FOURTH sentence after rearrangement?
A
B
C
D
E
Solution:
BDACE is the correct order of the sentences.

Q4. Which of the following is the FIFTH sentence after rearrangement?
A
B
C
D
E
Solution:
BDACE is the correct order of the sentences.

Q5. Which of the following is the FIRST sentence after rearrangement?
A
B
C
D
E
Solution:
BDACE is the correct order of the sentences.

Directions (6-10): In the following questions two columns are given containing three sentences/phrases each. In first column, sentences/phrases are A, B and C and in the second column the sentences/phrases are D, E and F. A sentence/phrase from the first column may or may not connect with another sentence/phrase from the second column to make a grammatically and contextually correct sentence. Each question has five options, four of which display the sequence(s) in which the sentences/phrases can be joined to form a grammatically and contextually correct sentence. If none of the options given forms a correct sentence after combination or none of them connects, mark (e), i.e. “None of the above” as your answer. 

Q6. 

C-F
B-F
A-E and B-F
C-D
None of the above
Solution:
Only A-E and B-F form grammatically and contextually correct sentences. It should be ‘in’ instead of ‘on’ in D to make C-D a grammatically and contextually correct part.

Q7. 

B-D
B-D and C-E
C-D
A-F
None of the above
Solution:
Only B-D and C-E form grammatically and contextually correct sentences. . It should be ‘to’ instead of ‘too’ in F to make A-F a grammatically and contextually correct part.

Q8. 

B-F
A-F and C-D
A-E, B-F and C-D
C-D
None of the above
Solution:
All A-E, B-F and C-D form grammatically and contextually correct sentences.

Q9. 

A-F
B-D and A-F
B-D
C-E
None of the above
Solution:
None of the above

Q10. 

A-F and C-E
C-E
A-F
B-D
None of the above
Solution:
None of the above

Q11. In the questions given below five words are given in which four of them have a similar meaning and one word is the antonym for the other four words. Choose the word, opposite in meaning to the other four, as your answer.
Indifference
Lethargy
Alacrity
Reluctance
Slowness
Solution:
Alacrity is the antonym here and it means cheerful readiness, promptness, or willingness.

Q12. In the questions given below five words are given in which four of them have a similar meaning and one word is the antonym for the other four words. Choose the word, opposite in meaning to the other four, as your answer.
Joyful
Cheerful
Happy
Sullen
Bright
Solution:
Sullen is the antonym here and it means to be bad- tempered.

Q13. In the questions given below five words are given in which four of them have a similar meaning and one word is the antonym for the other four words. Choose the word, opposite in meaning to the other four, as your answer.
Vague
Lucid
Puzzled
Confused
Obscure
Solution:
Lucid is the antonym here and it means something which is easily understood; completely intelligible or comprehensible.

Q14. In the questions given below five words are given in which four of them have a similar meaning and one word is the antonym for the other four words. Choose the word, opposite in meaning to the other four, as your answer.
Bright
Gloomy
Pensive
Melancholy
Downbeat
Solution:
Bright is the antonym here and it means to be cheerful or happy.

Q15. In the questions given below five words are given in which four of them have a similar meaning and one word is the antonym for the other four words. Choose the word, opposite in meaning to the other four, as your answer.
Merciful
Tender
Nonviolent
Ferocious
Gentle
Solution:
Ferocious is the antonym here and it means to be extremely fierce.

               

              





You May also like to Read:
   

Print Friendly and PDF




No comments