English Quiz for NIACL AO Mains 2019 Exam: 19th February 2019

Dear Aspirants,

english-quiz-for-niacl-ao-mains

English Quiz For NIACL AO Mains

NIACL AO Mains Exam is on its way and a lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, the English Language can be an impetus for their success by helping them save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming NIACL AO Mains Exam 2018-19.






Directions (1-5): In the following questions, first and third sentences are fixed at their respective positions. Rearrange the other sentences (B), (D), (E), and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below. 

A. Climate may be inherently variable as evidenced by the irregularity of the seasons from one year to another. 

B. A disturbing phenomenon that challenges human habits and activities which are responsible for greenhouse gas emissions.

C. It is related to changes in ocean currents, volcanic eruptions, solar radiation and other components of the climate system. 

D. This variability is normal and may remain partially understood.

E. In addition, our climate also has its extremes (such as floods, droughts, hail, tornadoes and hurricanes), which can be devastating.

F. However, in recent decades, a number of indicators and studies show more and more evidence of climate warming across the globe.

Q1. Which of the following is the SECOND sentence after rearrangement?
A
B
C
D
E
Solution:
The order of the sentences after rearrangement is ADCEFB.
Climate may be inherently variable as evidenced by the irregularity of the seasons from one year to another. This variability is normal and may remain partially understood. It is related to changes in ocean currents, volcanic eruptions, solar radiation and other components of the climate system. In addition, our climate also has its extremes (such as floods, droughts, hail, tornadoes and hurricanes), which can be devastating. However, in recent decades, a number of indicators and studies show more and more evidence of climate warming across the globe. A disturbing phenomenon that challenges human habits and activities which are responsible for greenhouse gas emissions.

Q2. Which of the following is the LAST sentence after rearrangement?
A
F
B
E
D
Solution:
The order of the sentences after rearrangement is ADCEFB.

Q3. Which of the following is the FOURTH sentence after rearrangement?
F
A
E
D
B
Solution:
The order of the sentences after rearrangement is ADCEFB.

Q4. Which of the following is the FIFTH sentence after rearrangement?
F
A
E
D
B
Solution:
The order of the sentences after rearrangement is ADCEFB.

Q5. Which of the following is the penultimate sentence after rearrangement?
A
F
B
D
E
Solution:
The order of the sentences after rearrangement is ADCEFB.

Directions (6-10): In the following questions two columns are given containing three sentences/phrases each. In first column, sentences/phrases are A, B and C and in the second column the sentences/phrases are D, E and F. A sentence/phrase from the first column may or may not connect with another sentence/phrase from the second column to make a grammatically and contextually correct sentence. Each question has five options, four of which display the sequence(s) in which the sentences/phrases can be joined to form a grammatically and contextually correct sentence. If none of the options given forms a correct sentence after combination or none of them connects, mark (e), i.e. “None of the above” as your answer. 

Q6. 

A-F
B-F
C-E
A-E. B-F and C-D
None of the above
Solution:
A-E, B-F and C-D are the correct combinations and make meaningful sentences.

Q7. 

C-E
B-F
B-D and C-E
A-F
None of the above
Solution:
B-D and C-E are the correct combinations and make meaningful sentences.

Q8. 

A-F
B-F
C-D
A-E
None of the above
Solution:
B-F is the correct combination and makes a meaningful sentence.

Q9. 

A-F
B-D
C-E
B-F
None of the above
Solution:
None of the above

Q10. 

B-F
A-E
A-E, B-F and C-D
C-D
None of the above
Solution:
A-E, B-F and C-D are the correct combinations and make meaningful sentences.

Directions (11-15): In each of the following questions, a word has been used in sentences in THREE different ways. Choose the option corresponding to the sentences in which the usage of the word is CORRECT or APPROPRIATE. 

Q11. APPETIZING 
(i) The melted cheese of a grilled cheese sandwich is extremely appetizing when I am hungry. 
(ii) For some people, the smell of cooking food is more appetizing than the actual taste of it when it is finished. 
(iii) The little boy picked the pit out of the plum after appetizing into the sweet flesh of the juicy fruit.
Only (iii)
Both (i) and (ii)
Only (ii)
Only (iii)
None of these
Solution:
Option ‘b’ is correct here. Appetizing means stimulating one's appetite.

Q12. FLASHY 
(i) The rap mogul was flashy with his money and showed off his wealth through blinged-out jewelry and expensive cars. 
(ii) Unsightly stains covered the dingy carpet, making it look flashy and uninviting. 
(iii) The flashy letter was given to the principal so he could try to find the writer of the hateful note.
Only (i)
Only (ii)
Only (iii)
All are correct
None of these
Solution:
Option ‘a’ is correct here. Flashy means ostentatiously attractive or impressive.

Q13. IMMODEST 
(i) Due to his irate nature, the defendant gave his statement to the judge in an immodest way so the judge kicked him out of the court. 
(ii) After working on the project for over 100 hours, the immodest pay was both surprising and infuriating to the worker. 
(iii) Her immodest nature of thinking everyone was beneath her created an unfriendly atmosphere for her.
Only (i)
Only (ii)
Only (iii)
All are correct
None of these
Solution:
Option ‘d’ is correct here. Immodest means lacking humility or decency.

Q14. WRETCHED 
(i) The people on the stranded cruise ship became wretched after a couple of days. 
(ii) The scary creature made wretched croaking sounds, terrifying us all. 
(iii) After buying old meat that was out of date, the customer wretched the rotten steaks to the butcher.
Only (iii)
All are correct
Only (i)
Both (i) and (ii)
None of these
Solution:
Option ‘c’ is correct here. Wretched means in a very unhappy or unfortunate state.

Q15. DEPLORABLE 
(i) The documentary exposes the deplorable acts of cruelty inflicted upon minorities before the equality laws were passed. 
(ii) Although the teacher did not expect her students to do well in the exam, she was not prepared for such deplorable test scores. 
(iii) During the winter storm, the road conditions were so deplorable that schools were cancelled for a week.
All are corrects
Both (i) and (ii)
Only (iii)
Only (ii)
None of these
Solution:
Option ‘a’ is correct here. Deplorable means bad enough to deserve censure

               





You May also like to Read:
Sr. No.
Books

Preview Links
1.
ACE Quant
Preview
2.
ACE Reasoning
Preview
3.
ACE English
Preview
4.A Complete Book on Puzzles & Seating ArrangementPreview
5.A Complete Book on Data Interpretation & AnalysisPreview
6.
"The Cracker" For Bank Mains Exams By Adda247 Publications
Preview
7.
Ace Banking And Static Awareness Book
Preview


   





No comments