English Quiz (Idioms & Phrases) for SBI PO 2019 Exam: 6th February 2019

Dear Aspirants, 


English Quiz For IBPS PO & Clerk 2019

The State Bank of India conducts a three-level examination to recruit Probationary Officers every year. Thus, the English Language can be an impetus for your success as it helps you save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for SBI PO Examination 2019-20.









Directions (1-15): In each of the questions given below a pharse/idiom is given in BOLD and five options are given below it. You have to choose the option which best describes the meaning of the phrase/idiom. 

Q1. Light years away
Something that runs at the speed of light
Something that takes a very long duration to happen
Something that take a small duration to happen
Something that omits light rays
None of the above
Solution:
Light years away: Something that takes a very long duration to happen

Q2. You can lead a horse to water, but you can’t make him drink
We can offer bad things to people but we can force them to accept them
We can offer good things to people but we can force them to accept them
We can offer bad things to people but we can’t force them to accept them
We can offer good things to people but we can’t force them to accept them
None of the above
Solution:
You can lead a horse to water, but you can’t make him drink: We can offer good things to people but we can’t force them to accept them

Q3. Lion’s share
The biggest part of something
The smallest part of something
A lion’s prey
Someone’s share of estate
None of the above
Solution:
Lion’s share: The biggest part of something

Q4. White lie
A white colored lie
A harmful lie
A harmless lie
A vicious lie
None of the above
Solution:
White lie: A harmless lie

Q5. Takes two to tango
Tango is a Spanish dance form
It requires two people to do tango
Most deeds/actions/misdeeds require participation from more than three person
Most deeds/actions/misdeeds require participation from two people
None of the above
Solution:
Takes two to tango: Most deeds/actions/misdeeds require participation from two people

Q6. Ball is in your court
It is up to you to make the first decision
It is up to you to make the next decision or step
It is up to you to throw the ball
It is up to you to pick up the ball
None of the above
Solution:
Ball is in your court: It is up to you to make the next decision or step

Q7. Cross that bridge when you come to it
Deal with a problem if and when it becomes necessary, not before.
Deal with a problem immediately
To cross a bridge by walking over it
To be scared with the idea of even facing a problem
None of the above
Solution:
Cross that bridge when you come to it: Deal with a problem if and when it becomes necessary, not before

Q8. Don't count your chickens before the eggs have hatched
Don’t make plans for something when it happens
Don't make plans for something that might not happen
Don’t count chicken when the eggs have hatched
To leave the chickens
None of the above
Solution:
Don't count your chickens before the eggs have hatched: Don't make plans for something that might not happen

Q9. Drastic times call for drastic measures
To be afraid of the consequences of bad situations
To give up
When you are extremely desperate you need to take drastic actions.
When you are extremely desperate you need to think clearly
None of the above
Solution:
Drastic times call for drastic measures: When you are extremely desperate you need to take drastic actions

Q10. Not a spark of decency
No respect towards parents
No respect towards elderly
No affection towards animals
No manners
None of the above
Solution:
Not a spark of decency: No manners

Q11. Off one's rocker
To be doomed
To be in a confused state of mind
To be lousy
To have no decency
None of the above
Solution:
Off one's rocker: To be in a confused state of mind

Q12. To hear something straight from the horse's mouth
To hear something from the authoritative source.
To hear false allegations
To hear praises
To use abusive language
None of the above
Solution:
To hear something straight from the horse's mouth: To hear something from the authoritative source

Q13. Wouldn't be caught dead
Would never like going to visit a hill station
Would never like to die
Would never like to do something
Would never like to go to prison
None of the above
Solution:
Wouldn't be caught dead: Would never like to do something

Q14. Steal someone's thunder
To steal someone else’s charm or trick to please people
to prevent someone from having success or getting attention by not doing or saying whatever that person was planning to do or say
to prevent someone from having success or getting attention by doing or saying whatever that person was not going to do or say
to prevent someone from having success or getting attention by doing or saying whatever that person was planning to do or say
None of the above
Solution:
Steal someone's thunder: to prevent someone from having success or getting attention by doing or saying whatever that person was planning to do or say

Q15. Picture paints a thousand words
Thousand words are hidden in a picture
A visual presentation is no better than a book.
A visual presentation is far more descriptive than words.
A painted picture is beautiful
None of the above
Solution:
Picture paints a thousand words: A visual presentation is far more descriptive than words.

               





You may also like to Read:




                                    

Print Friendly and PDF


No comments