English Quiz (Sentence Rearrangement) for IBPS 2019 Exam: 7th February 2019

english-quiz-sentence-rearrangement-for-ibps-2019

English Quiz For IBPS PO & Clerk 2019

IBPS had released the calendar for the Recruitment in 2019-20. Now the next step is to start practicing for the exams from now itself. Thus, the English Language can be an impetus for your success as it helps you save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for IBPS PO and Clerk Examinations 2019-20.   


Watch Video Solutions Here





Directions (1-15): In each of the following Questions a sentence is divided into four parts A, B, C and D. Rearrange the following parts (A), (B), (C) and (D) in the proper sequence to form a meaningful sentence and then answer the questions given below. 

Q1. (A) concept used when 
(B) philosophy of technology 
(C) technological somnambulis is a 
(D) talking about the
CADB
ABCD
BCDA
ADCB
CABD
Solution:
The correct rearrangement is CADB

Q2. (A) with the interim budget out, 
(B) all eyes are now on the Monetary 
(C) policy Committee’s (MPC) decision that 
(D) will be announced on 7 February
CADB
ABCD
BCDA
ADCB
CABD
Solution:
The correct rearrangement is ABCD

Q3. (A) on consumption 
(B) experts see a risk of inflation 
(C) from the expansionary fiscal 
(D) policy focusing exclusively
CADB
ABCD
BCDA
ADCB
CABD
Solution:
The correct rearrangement is BCDA

Q4. (A) the Indian Space Research Organisation is all 
(B) spaceport in French Guiana 
(C) GSAT-31 on February 6 from the 
(D) set to launch its 40th communication satellite
CADB
ABCD
BCDA
ADCB
CABD
Solution:
The correct rearrangement is ADCB

Q5. (A) so-called angel tax may 
(B) soon receive some concession 
(C) start-ups troubled by the 
(D) from the government
CADB
ABCD
BCDA
ADCB
CABD
Solution:
The correct rearrangement is CABD

Q6. (A) working committee to look into 
(B) tax imposed on start-ups 
(C) on Monday, the Centre had set up a five-member 
(D) revising the norms of the angel
CADB
ABCD
BCDA
ADCB
CABD
Solution:
The correct rearrangement is CADB

Q7. (A) when you are travelling, whether for 
(B) work or leisure, you are usually in 
(C) a rush to catch the next flight 
(D) and reach the destination
CADB
ABCD
BCDA
ADCB
CABD
Solution:
The correct rearrangement is ABCD

Q8. (A) a short visit on your layover 
(B) many countries have made it easy for Indians 
(C) to access their country, and this is why it 
(D) becomes attractive to plan for
CADB
ABCD
BCDA
ADCB
CABD
Solution:
The correct rearrangement is BCDA

Q9. (A) Indian statistics often resemble 
(B) have to walk through 
(C) that the bewildered 
(D) a hall of mirrors
CADB
ABCD
BCDA
ADCB
CABD
Solution:
The correct rearrangement is ADCB

Q10. (A) is now reported to be 
(B) 110 basis points higher 
(C) economic growth in fiscal year 2017 
(D) than the previous estimate
CADB
ABCD
BCDA
ADCB
CABD
Solution:
The correct rearrangement is CABD

Q11. (A) emerging economies where growth and development 
(B) making it unique in many ways 
(C) today, India is probably one of the few large 
(D) seems to be cruising along at the same pace,
CADB
ABCD
BCDA
ADCB
CABD
Solution:
The correct rearrangement is CADB

Q12. (A) mis-selling has really gone out 
(B) of bounds and so often I 
(C) come across stories of 
(D) people who have been duped
CADB
ABCD
BCDA
ADCB
CABD
Solution:
The correct rearrangement is ABCD

Q13. (A) direct messages to user 
(B) while awareness has been created 
(C) through various media forms about phishing, 
(D) it could be augmented by
CADB
ABCD
BCDA
ADCB
CABD
Solution:
The correct rearrangement is BCDA

Q14. (A) the mis-selling in insurance 
(B) nothing has been done 
(C) just too long and 
(D) has gone on for
CADB
ABCD
BCDA
ADCB
CABD
Solution:
The correct rearrangement is ADCB

Q15. (A) when children came to my clinic and I lacked 
(B) treatment to cure them—or, existing treatment was 
(C) some of the hardest moments of my career were from my years as a paediatrician, 
(D) painful, unreliable or expensive
CADB
ABCD
BCDA
ADCB
CABD
Solution:
The correct rearrangement is CABD

               
    

Print Friendly and PDF

No comments