SBI PO 2019 English (Sentence Rearrangement) Quiz: 22nd February 2019

Dear Aspirants,

English-language-quiz-for-sbi-exam

English Quiz For SBI PO Exam 2019
The State Bank of India conducts a three-level examination to recruit Probationary Officers every year. Thus, the English Language can be an impetus for your success as it helps you save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for SBI PO Examination 2019-20.




Directions (1-15): In each of the questions given below, a sentence is given which is divided into FOUR parts such that the parts are jumbled and they do not make a meaningful sentence. Rearrange the following parts to form a grammatically correct and meaningful sentence and choose the correct rearrangement from the options given below each question. If no rearrangement is required, select “No change“ as your answer. 

Q1. the highest level of water pollution is (A)/caused by the pollutants coming from agriculture (B)/ pesticides to enhance the production of crops (C)/ field because of the high use of fertilizers, insecticides, and (D)/
DCBA
BCAD
BACD
ABDC
No change
Solution:
ABDC is the correct rearrangement of the sentence.

Q2. day by day and thus their (A)/needs and competition (B)/ Human population is increasing (C)/are leading pollution to the top level (D)/
CABD
CBAD
CDBA
DBCA
No change
Solution:
CABD is the correct rearrangement of the sentence.

Q3. the norms of our patriarchal society (A)/ there are numerous barriers (B)/to empowerment of women in India (C)/ are harsh on women and hence (D)/
BCDA
ADBC
ACDB
CDAB
No change
Solution:
ADBC is the correct rearrangement of the sentence.

Q4. which women are expected to take care (A)/one of the biggest barriers in women empowerment (B)/is the general mindset of our society, according to (C)/ of their family and household chores (D)/
DCBA
CBDA
BCDA
BCAD
No change
Solution:
BCAD is the correct rearrangement of the sentence.

Q5. women must be educated (A)/so that they can secure (B)/a job and be (C)/financially independent (D)/
DCBA
CBDA
BCDA
BCAD
No change
Solution:
No change is required.

Q6. would be a much better place for women (A)/ if women appreciate and help each other (B)/to learn and grow instead of (C)/criticizing one another our society (D)/
DCBA
ACBD
BCDA
CBDA
No change
Solution:
BCDA is the correct rearrangement of the sentence.

Q7. the Constitution of our (A)/ the freedom to practice (B)/any religion of their choice (C)/country gives its citizens (D)/
ADBC
ACBD
DCBA
CBDA
No change
Solution:
ADBC is the correct rearrangement of the sentence.

Q8. India is known to maintain (A)/communal harmony even as people (B)/of different religions (C)/and castes reside here (D)/
ADBC
ACBD
DCBA
CBDA
No change
Solution:
No change is required.

Q9. and cause imbalance to (A)/ harmful to the health (B)/the human or animal life (C)/ excessive noise is (D)/
DBCA
DBAC
CBDA
DCBA
No change
Solution:
DBAC is the correct rearrangement of the sentence.

Q10. the most common impairment (A)/caused by the noise pollution (B)/ due to ear drum damage (C)/ is the permanent hearing loss (D)/
DCBA
BCDA
ABDC
DBAC
No change
Solution:
ABDC is the correct rearrangement of the sentence.

Q11. Water animals are also affected (A)/by the noise pollution created (B)/by the noise of submarines (C)/and big ships in the ocean (D)/
CDBA
ABDC
CBDA
BCDA
No change
Solution:
No change is required.

Q12. as it brings perfection which leads (A)/a man towards achieving excellence (B)/ practice makes a man perfect (C)/ in a particular subject or field (D)/
CABD
ABDC
CBAD
DBAC
No change
Solution:
CABD is the correct rearrangement of the sentence.

Q13. knowledge is a big thing but (A)/alone it cannot take us to our goal, we (B)/have to convert our knowledge into (C)/action which needs a regular practice (D)/
DBCA
ABDC
CBAD
BCDA
No change
Solution:
No change is required.

Q14. there are many rich (A)/ who lead a simple life (B)/and possess high thinking (C)/ people around the world (D)/
CBDA
BCDA
ADBC
DBCA
No change
Solution:
ADBC is the correct rearrangement of the sentence.

Q15. when you stop living an artificial life (A)/trying to impress others and (B)/turn towards a simple life (C)/you grow close to your roots (D)/
BCDA
DCBA
ADCB
CDBA
No change
Solution:
No change is required.

               





You may also like to Read:

    


Print Friendly and PDF






No comments